Jurnalul Annei Frank - regizat de David Mamet

de Răzvan Boboc în 13 Aug 2009
Jurnalul Annei Frank - regizat de David Mamet

Compania Disney a achiziţionat drepturile de ecranizare ale Jurnalului Annei Frank (The Diary of Anne Frank). Noul film va fi scris şi regizat de David Mamet, conform Variety.

Scenariul va fi o combinaţie între fragmente din jurnalul original, pasaje din piesa de teatru scrisă de Albert Hackett şi Frances Goodrich, iar Mamet va veni şi el cu propria viziune.

Anne Frank, care a murit la 15 ani în lagărul de concentrare Bergen-Belsen, a devenit o figură emblematică a Holocaustului, după ce a fost publicat jurnalul pe care ea l-a ţinut timp de doi ani, în timp ce se afla cu familia sa ascunsă într-un apartament din Amsterdam.

În 1959, a fost realizată o adaptare pentru marele ecran, regizată de George Stevens, care a obţinut 3 premii Oscar. De asemenea, jurnalul a stat la baza mai multor filme de televiziune.  Cea mai recentă a fost mini-seria Anne Frank: The Whole Story, produsă de ABC în 2001, care a fost distinsă şi cu Premiul Emmy.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
FarkaS pe 13 august 2009 20:42
Apreciabil gestul producătorilor, spre cinstirea memoriei bietei copile...
ViolentDisorder pe 13 august 2009 21:15
Am avut ocazia sa citesc fragmente din jurnalul ei,m-au impresionat pana la lacrimi.E incredibil ce gandire optimista avea si cata speranta ca totul se va termina cu bine,momentele de frica si tensiune maxima in care nu stia ce urma sa se intample,descrise atat de bine in jurnal..
ANDREESCU REBECA pe 7 octombrie 2010 23:52
O POVESTE TRISTA NU MERITA ACEST LUCRU

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells