Jason Momoa, Gerard Butler şi Oscar Isaac se bat pe Divina comedie!

de Ştefan Dobroiu în 17 Oct 2023
Manuscrisul original al Divinei comedii devine epicentrul unei răfuieli pe viaţă şi pe moarte într-un nou thriller

După ce a regizat filme despre artistul american Jean-Michel Basquiat, scriitorul cubanez Reinaldo Arenas şi pictorul olandez Vincent van Gogh şi a obţinut o nominalizare la Oscar pentru Scafandrul și fluturele, regizorul Julian Schnabel combină filmul biografic şi action-ul în cea mai recentă producţie a sa, In the Hand of Dante.

Deadline anunţă că Jason Momoa, Gerard Butler şi Oscar Isaac joacă rolurile principale în acest thriller cu mafioţi cu o premisă mai mult decât incitantă: totul începe când manuscrisul original al Divinei Comedii, capodopera lui Dante Alighieri şi unul dintre cele mai valoroase titluri din întreaga istorie a literaturii, îşi face apariţia printre infractorii din New York. Desigur, mafioţii nu îl vor pentru valoarea sa literară, ci pentru valoarea sa financiară, dar pentru a fi vândut manuscrisul trebuie mai întâi autentificat.

Contactat de mafioţi, un expert este tocmit pentru a confirma autenticitatea, numai că expertul fură inestimabilul manuscris pentru că acesta să-şi afle locul de drept, anume într-o instituţie de cultură şi nu în seiful vreunui mafiot. Furtul şi consecinţele sale îl vor arunca pe expert într-un infern personal, fără vreo garanţie că itinerariul său îl va copia pe cel din Divina Comedie, ce explorează mai întâi Infernul pentru a ajunge în cele din urmă în Paradis.

Încă nu se ştie în acest moment când se va lansa filmul.

Exploreaza subiecte similare:

Julian Schnabel, Oscar Isaac, Gerard Butler, Jason Momoa, Le scaphandre et le papillon

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells