It's A Wonderful Life - cel mai bun film de Crăciun din toate timpurile

de Răzvan Boboc în 24 Dec 2009
It's A Wonderful Life - cel mai bun film de Crăciun din toate timpurile

It's a Wonderful Life, filmul clasic din 1946, cu James Stewart în rolul principal, a fost desemnat cel mai bun film de Crăciun din toate timpurile, în urma unui sondaj, anunţă Femalefirst.co.uk. Lungmetrajul prezintă povestea unui bărbat care vrea să se sinucidă în Ajunul Crăciunului. Întâlnirea cu îngerul său păzitor îi va schimba cu totul viziunea asupra vieţii, acesta arătându-i bărbatului cum ar fi arătat lumea dacă el nu ar fi existat.

Deşi a fost nominalizat la cinci categorii Oscar, filmul nu a luat niciun premiu. Cu toate acestea a fost inclus de AFI pe lista celor mai bune filme americane din toate timpurile.

Iată clasamentul complet al celor mai iubite filme de Crăciun:
1. It's A Wonderful Life
2. Home Alone
3. Love Actually
4. Miracle on 34th Street
5. The Muppet Christmas Carol
6. The Nightmare Before Christmas
7. Elf
8. The Snowman
9. Santa Claus
10. How the Grinch Stole Christmas

Care este filmul tău preferat?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
balcrimar pe 24 decembrie 2009 12:00
Deşi clasat pe locul al zecelea în lista celor mai bune filme de Crăciun "How the Grinch Stole Christmas" este în acest moment cel mai potrivit film de vizionat în noaptea de ajun împreună cu întreaga familie având toate elementele necesare momentului placut în aşteptarea Moşului. Este filmul care te conduce în lumea fantastica a Crăciunului îmbinând buna dispoziţie cu Spiritul Crăciunului.
bella888888888888 pe 24 decembrie 2009 12:04
un film extraordinar care iti insufla spiritul sarbatorilor indiferent de sezon... Este un film minunat si chiar merita locul I
monisss pe 24 decembrie 2009 14:11
Acest film cred ca este unul din filmele care nu ar plictisi pe nimeni niciodata, chiar si dupa foarte multe vizionari. Este superb prin atmosfera creata, prin personajele reliefate. Ii multumesc lui Dumnezeu ca suntem toti de aceasta minunata Sarbatoare.
daca regizorul stie cum sa creeze acea atmofera perfecta de craciun intr-un film, daca actorii stiu sa exprime emotia, nostalgia si bucuria pe care o ofera sarbatorile, atunci e garantat succesul filmului. asa se intampla in it's a wonderful life, dar si in alte filme, precum Home Alone, The Polar Express, How did Grinch Stole Christmas si A Christmas Carol :XIata ca se apropie Sarbatorile de iarna incet incet, o perioada superba care da tuturor o stare aparte, speciala. Nu exista moment mai potrivit pentru a urmari aceste filme de Craciun superbe, decat in seara de Ajun, in timp ce il asteptam pe Mos Craciun sa puna cadourile sub bradul frumos impodobit.

Kalrak pe 24 decembrie 2009 14:52
The Nightmare Before Christmas
Funk pe 24 decembrie 2009 16:07
si ceva mai caterinca, Bad Santa
Octavian Brânzei pe 24 decembrie 2009 17:43
Da, It's A Wonderful Life este şi preferatul meu. Mi-ar plăcea foarte mult să-l revăd dar nu ştiu să-l fi reprogramat vreun canal tv...
alingoia pe 24 decembrie 2009 19:34
Da intersenat top, primul loc unul dintre preferatele mele insa televiziunile noastre cand le vor difuza. SIncer m-am saturat de Home Alone si toate astea vreau sa vad si alte filme, vreau diversitate. Apropo It's A Wonderful Life a fost dat vreodata la televizor ?? daca stiti spuneti-mi si mie si eventual de cate ori sau celalalt:. Miracle on 34th Street ???
laurik93 pe 24 decembrie 2009 20:24
Love actually.
Larisa pe 25 decembrie 2009 00:46
The Nightmare before Christmas e unul dintre preferatele mele, dar nu mi se pare ca ar fi un film de Craciun. Mai degraba de Halloween.
dp75 pe 25 decembrie 2009 23:24
si Goana dupa cadou cu Arnold Schwarz.este foarte potrivit pentru Craciun
doinarac pe 26 decembrie 2009 12:22
To "alingoia" Miracolul de pe strada 34, este astazi 26 dec, pe B1 Tv la ora 21.
Vizionare placuta!!!
Sper sa mai rasfoiesti cinemagia pina atunci

sorina132003 pe 26 decembrie 2009 13:21
inca o dovada ca nu intotdeuna trebuie sa judecam un film dupa numarul de oscaruri. It's a wonderful life merita titlul de cel mai bun film de craciun din toate timpurile tocmai pentru ca dupa ce l-am vizionat, ne face sa tanjim dupa toate momentele minunate din viata noastra si dorim ca ele sa revina. mesajul transmis de acest film este unul despre curaj si sacrificiu pentru binele suprem, asa cum isi doreste si george bailey, personajul principal, un om cu idei mari privind viitorul, care continua sa isi implineasca propria dorinta de a face bine orasului in care locuieste el si familia lui. un alt mesaj transmis de acest film : fiecare viata este importanta. nu conteaza daca ne simtim mici si insignifianti, noi suntem toti legati unul de altul si avem o importanta majora in viata celuilalt.
Lecsisor pe 28 decembrie 2009 14:56
Nu am trait pe vremea aceea, numai ca din cate mi-au povestit parintii si bunicii pe vremea cand filmul a fost lansat puteai doar sa-ti imaginezi continutul sau. E un film ce l-am gustat din plin, datorita mesajului sau, datorita numarului potrivit de personaje, caci dupa cum toti stim, ce e prea mult strica! Vi-l recomand, pt ca dupa parerea mea e un film pentru toate varstele. :)
VOLOLO pe 29 decembrie 2009 23:29
pentru mine locul 1 este ocupat de "colinda de craciun" cu patrick stewart ,productie halmark.un film de exceptie care ma emotioneaza de fiecare data.paralela care se face intre trecut si prezent si intre prezent si ce ar putea fi daca...este foarte bine "exploatata".mesajul este ca ar trebui sa ne bucuram de lucruri simple in viata sa profitam de fiecare clipa ,sa daruim mai mult neconditionat ...
Okty pe 1 ianuarie 2010 20:14
Eu l-am vazut in HD 720p, varianta color.
Super.
Chiar il recomand :D

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells