Italienii proiectează fragmente din filme clasice pe pereții clădirilor din Roma

de Gloria Sauciuc în 24 Mar 2020
Inițiativă pentru ridicarea moralului locuitorilor aflați în izolare forțată la domiciliul

Răspândirea coronavirusului a dus la cifre alarmante ale morților pe întreg cuprinsul globului. Veștile bune vin însă din direcția căilor creative pe care le-au găsit unii pentru a aduce confort persoanelor aflate în izolare forțată la domiciliu.

Publicația Deadline scrie că fragmente din filme clasice au fost și continuă să fie proiectate serile pe pereții clădirilor din Roma. Până acum s-au difuzat segmente din Dead Poets Society, Billy Elliot, Cinema Paradiso, La dolce vita, Der Himmel über Berlin, Miracolo a Milano, The Great Dictator și The AristoCats. Efortul de proiectare a fost făcut de organizatorii secțiunii independente Alice nella Città a Festivalului de Film de la Roma.

Organizatorii au invitat oamenii din toată Italia să proiecteze filme, în măsura în care pot face acest lucru, pe clădirile vecine. Proiecțiile încep la ora locală 22, scopul acțiunii fiind ca oamenii „să adoarmă cu o inimă mai ușoară după aceste zile solicitante, mulțumită împărtășirii unui moment dedicat urmăririi de scene din filmele pe care le iubesc cel mai mult”.  

Italia este una dintre țările cel mai grav afectate de coronavirus, cu un număr de morți de aproape două ori mai mare decât cel raportat de China - 6077 morți în Peninsula Apeninică, față de 3277 în China.

 
 
 
View this post on Instagram

Mandando mucho amor ❤️ Sending so much love

A post shared by Penélope Cruz (@penelopecruzoficial) onMar 23, 2020 at 4:25am PDT

Exploreaza subiecte similare:

The Great Dictator, La Dolce vita, Cinema Paradiso, Dead Poets Society, The Aristocats, Billy Elliot

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
pe 16 ianuarie 2021 16:11
Comentariu șters

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells