Iată filmele din 2018 cu cel mai bun scor pe Rotten Tomatoes

de Cristina Grigore în 18 Ian 2019
Topul nu include doar blockbustere precum Black Panther…

Până la gala premiilor Oscar mai sunt patru săptămâni, timp în care vor continua discuţiile criticilor şi publicului legate de cele mai apreciate filme ale anului 2018. Site-ul Rotten Tomatoes a făcut o listă cu producţiile anului trecut care au strâns cele mai multe cronici pozitive - pentru lansările extinse, în cel puţin 600 de cinematografe (deci Roma sau Can You Ever Forgive Me nu îşi au locul în acest top).

Pe lângă blockbustere ca Black Panther, Mission: Impossible – Fallout şi Incredibles 2, şi-au găsit loc în listă, în mod suprinzător, şi două producţii mai puţin cunoscute: Eighth Grade şi Won't You Be My Neighbor. Prima este o dramedie ce are în centru o adolescentă introvertită, iar cealaltă este un documentar biografic despre o figură americană apreciată: Fred Rogers, gazda emisiunilor pentru copii. Niciuna dintre producţii nu a primit dată de lansare în România. La fel stau lucrurile şi cu BlacKkKlansman, comedia de inspiraţie reală a lui Spike Lee, ce abordează teme încă actuale, precum rasismul, antisemitismul şi discriminarea de gen.

Cu toate că nu a avut box office-ul impresionant al lui Incredibles 2, Paddington 2 i-a luat-o înainte în lista cu cele mai bune cronici. Dacă predecesorul acestui film pentru întreaga familie a obţinut un scor de 98 de procente, punctajul este maxim acum. Paddington 2 s-a lansat în Statele Unite şi alte câteva teritorii în ianuarie 2018, însă la noi filmul a putut fi văzut încă din decembrie 2017.

1. Black Panther
2. Mission: Impossible - Fallout
3. BlacKkKlansman
4. Spider-Man: Into the Spider-Verse
5. A Star Is Born
6. A Quiet Place
7. Paddington 2
8. Incredibles 2
9. Eighth Grade
10. Won't You Be My Neighbor

Exploreaza subiecte similare:

Black Panther, Mission: Impossible - Fallout, BlacKkKlansman, Spider-Man: Into the Spider-Verse, A Star Is Born, A Quiet Place, Paddington 2, Incredibles 2, Eighth Grade, Won't You Be My Neighbor?, roma, Can You Ever Forgive Me?

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ishmael pe 20 ianuarie 2019 12:24
daca nu era cu actori de culoare, Black Panther mai primea ratingul? mie mi s-a parut cel mai slab din seria Marvel
rob1cul pe 20 ianuarie 2019 21:45
Nu mai conteaza de mult parerea criticilor, doar parerea audientei. ATAT! Criticii sunt platiti, firmele mari platesc critici, iar pe cei care nu ii platesc nu au tupeul sa zica nimic de filmele care au imping in fata o agenda, in detrimentul povestii. Cea mai noua isprava este serialul Doctor Who, care a inceput sa schimbe tot adaugand un Doctor femeie si o poveste idioata, dar nu asta a deranjat publicul, ci faptul ca niste elite cu bani ne impun noua oamenilor normali felul cum sa traim si sa facem lucrurile, totul in functie de cat de corect politic trebuie sa fim si pe cine sa sustinem. Hollywood la fel, cand ceva filme nu merg, se da vina pe Trump, pe racism si pe sexism. asa au facut si cu The Last Jedi, Ghostbuster 2016, Ocean's 8, etc etc.Tot ce conteaza este scorurile audientelor. Filmele enumerate de mine au scoruri mari de la critici si audientele sub 40%. PC shit and NPC crap!
alali pe 22 ianuarie 2019 00:13
Ati mai scos un top marca Veorica. Cand singurul care intereseaza e asta:

1. PADDINGTON 2 (2018) 100%
2. LEAVE NO TRACE (2018) 100%
3. SUMMER 1993 (ESTIU 1993) (2018) 100%
4. MINDING THE GAP (2018) 100%
5. PICK OF THE LITTER (2018) 100%
6. HANNAH GADSBY: NANETTE (2018)
7. OH LUCY! (2018) 100%
8. NIGHT COMES ON (2018) 100%
9. EIGHTH GRADE (2018) 99%
10.WON'T YOU BE MY NEIGHBOR? (2018) 98%

restul e cancan!

Si credeti-ma ca toate aceste filme au avut afisari in mai mult de 600 cinematografe, majoritatea dintre ele avandusi lansarea in prima jumatate a anului 2018.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells