Iată cu cât au fost plătiți actorii din Star Wars: The Force Awakens

de Gloria Sauciuc în 24 Dec 2015
Cei din urmă nu sunt cei dintâi: ultimii veniți în seria Star Wars, John Boyega și Daisy Ridley, au fost cel mai prost plătiți

Cum The Force Awakens bate record după record, apare inevitabil întrebarea cu cât au fost plătiți actorii din film. Publicația Variety a investigat problema și ce a aflat vine parcă dintr-o galaxie foarte îndepărtată. Seniorii au fost plătiți cu sume aflate la ani lumină față de cele ale actorilor nou intrați în saga Războiul Stelelor.

Iată, așadar, cum a arătat pachetul salarial pentru fiecare actor în parte

1. Harrison Ford, între 10 și 20 milioane de dolari

Un raport al celor de la publicația Daily Mail arată că Ford a primit 25 de milioane de dolari ca să se întoarcă în rolul lui Han Solo, deși - conform unor surse din interiorul studiourilor, contactate de publicația Variety - acest lucru este neadevărat. Însă, nu există nicio controversă legată de faptul că Ford a primit cel mai mare salariu dintre toți actorii. Motivul este în mod evident celebritatea actorului, experiența sa față de ceilalți actori și încă un motiv. Atențe, urmează spoiler!

Cel mai important motiv al faptului că Ford a fost cel mai bine plătit dintre actorii din The Force Awakens este faptul că e ultimul film Star Wars în care va mai juca veteranul.

2. Mark Hamill și Carrie Fisher: câteva milioane de dolari (până în 10)

Deși nu au avut prea mult timp pe ecran în The Force Awakens, niciunul dintre cei doi actori seniori nu a fost slab plătit, nemaivorbind că salariile celor doi vor crește, de vreme ce vor fi implicați în următoarele producții Star Wars. Conform Variety, Disney a stabilit o scală de salarizare care săîi avantajeze pe cei doi veterani comparativ cu noii actori.

3. Adam Driver și Oscar Isaac: între 500 și 1 milion de dolari

Cei doi actori se află pe partea cu salarii mari. Iar asta e datorităanterioarei lor experiențe în televiziune și în filme difuzate pe marele ecran, care le oferă dreptul la cote fixe. Isaac are în CV Inside Llewyn Davis și Ex Machina, printre altele. Driver a fost parte din distribuția serialelor Lincoln, Girls (HBO) și altele.

4. John Boyega și Daisy Ridley: între 100.000 și 300.000 de dolari

Deși sunt protagoniștii acestui blockbuster global, faptul că sunt fețe relativ noi în circuitul filmelor mari le-a adus veniturile cele mai mici. Acesta este primul film de o asemenea anvergură pentru ambii tineri actori. Deși au cel mai mare timp pe ecran, au fost cel mai prst plătiți. Hollywoodul este o industrie dură.

Exploreaza subiecte similare:

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, Mark Hamill, Carrie Fisher, Harrison Ford, Adam Driver, Oscar Isaac, John Boyega, Daisy Ridley

Alte știri din cinema

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 24 decembrie 2015 12:13
E foarte frumos sa ziceti de Ford intre 10-20 milioane$ .Eu castig 580 ron pe luna .Si altii o duc mult mai rau , Cum adica intre 10-20 milioane , una e 10 alta e 20 , pt un amarat ca mine care nu am vazut pana la 41 de ani dollari decat in filme mi se pare bataie de joc sa scrieti asa ceva.( in sensul aproximarii ce mi-e 10 ce mi-e 20 tot aia la banii lor.)Cine vrea sa comenteze postarile mele , sa se gandeasca bine la ce face .Eu emit pareri personale si nu am comentat niciodata postarile altora.Fiecare are dreptul la o parere.
Andrey92 pe 24 decembrie 2015 13:23
Dacă tot faci atât de puțini bani la cei 41 de ani presupuși ai tăi, deja nu mai e cazul să mai stai pe cinemagia și să te plângi ca o femeie și ar fi trebui să faci altceva să-ți câștigi existența.
0ctavian pe 28 decembrie 2015 11:36
Cosmine, nu ai dreptate, inca o data. Nu ai facut decat sa iti arati frustrarea fata de tot si toate. Acum fata de salariul lui Harrison Ford (pe bune? :) ... ). De fapt pe tine nu te deranjeaza cati bani castiga un necunoscut, pe tine de deranjeaza ca tu castigi putin. Intreaba-te doar atat. Cine e de vina pentru salariul tau mic? Inteleg acum de ce refulezi frustrare in comentarii si de ce esti agresiv fata de alti oameni si fata de aproape toate filmele aparute. Dupa cum ziceam. Intelege cine e de vina pentru problemele tale si apoi vezi ce poti face in privinta asta. Poti sa ne injuri cat vrei din partea mea, dar sa stii ca viata ta nu o sa se imbunatateasca.
lonutz pe 24 decembrie 2015 23:40
Salariile, conform Imdb Pro:

Daisy Ridley (Rey) - 450.000 $ + procent din incasari
John Boyega (Finn) - 450.000 $ + procent din incasari
Adam Driver (Kylo Ren) - 700.000 $
Oscar Isaac (Poe) - 700.000 $
Mark Hamill (Luke) - 1.000.000 $
Carrie Fisher (Leia) - 1.500.000 $
Harrison Ford (Solo) - 25.000.000 $ + 0,5 % din incasari.

SPOILER:
Se spune ca Ford sr fi luat atata de mult, fiindca in film personajul sau moare, deci n u va mai aparea in viitoarele parti.
Ca o remarca personala, ma gandesc ce usor a facut Mark Hamill cei 1 milion de dolari, avand in vedere ca apare 20-30 de secunde in film, fara sa spuna nicio replica :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells