Iată cine a fost ales să îl joace pe Green Lantern în viitorul serial HBO Max

de Marina Florea în 1 Mai 2021
Este cunoscut pentru American Horror Story

Serialul Green Lantern de pe HBO Max îl aduce pe Finn Wittrock în rolul principal, scrie FoxNews. 

Wittrock va juca rolul lui Guy Gardner, un bărbat masiv și masculin, și - așa cum îl anunță benzile desenate - întruchiparea naționalismului american al anilor 80. Wittrock este primul actor distribuit în serial.

Inspirat din benzile desenate DC Comics, noua serie TV a fost anunțată ca fiind în faza de dezvoltare în 2019. Povestea se întinde pe mai multe decenii și în mai multe galaxii, începând pe Pământ în 1941 cu primul Green Lantern, agentul FBI Alan Scott, apoi în 1984 cu arogantul june-prim Gardner și cu pe jumătate extraterestrul Bree Jarta. Alături de ei vor apărea o mulțime de alte personaje din aceeași serie - de la favoriții benzilor desenate până la eroi nemaivăzuți.

Gardner a fost creat de către John Broome și Gil Kane, însă varianta definitivă a personajului a fost aceea din benzile desenate Justice League ale lui Keith Giffen din anii 1980 și 1990. În ele apărea o echipă de eroi de categorie B care luau parte la niște aventuri mai mult comice decât în genul supereroilor. Personajul era o parodie a figurilor hiper-macho care deveneau tot mai populare, fiind ușor de recunoscut cu frizura sa și cu cizmele ciudate. Într-una din cunoscutele povestiri din Justice League, îi lansează lui Batman provocarea pentru un meci de box. Batman îl face knock-out dintr-o singură lovitură...

Wittrock este binecunoscut pentru colaborarea sa cu Ryan Murphy, jucând în numeroase sezoane din American Horror Story pentru care a câștigat o nominalizare la Emmy în 2015. Mai târziu, a lucrat cu Murphy la cel de-al doilea sezon din American Crime Story, care i-a adus o nominalizare la Emmy. De curând, Wittrock a făcut echipă cu Murphy pentru seria Netflix Ratched.

Din palmaresul său mai fac parte The Big Short, The Last Black Man in San Francisco, If Beale Street Could Talk și Unbroken.

HBO Max a comandat 10 episoade de câte o oră din Green Lantern. Seria va avea scenariul și producția executivă semnate de către Greg Berlanti, Seth Grahame-Smith și Marc Guggenheim, cu Grahame-Smith în poziția de showrunner. Geoff Johns, Sarah Schechter, David Madden și David Katzenberg vor semna producția executivă. Berlanti Productions vor semna producția în asociere cu Warner Bros. Television.

Exploreaza subiecte similare:

Finn Wittrock, American Horror Story

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells