Holmes And Watson, comedia camaraderească ce deschide anul 2019

de Cinemagia în 13 Nov 2018
„Un film cu Will Ferrell și John C. Reilly care te face să râzi şi totodată o poveste grozavă cu Sherlock Holmes, ce conţine toate iţele încâlcite pe care şi le-ar dori cineva”

Odată cu lansarea trailerul filmului Holmes and Watson, scris şi regizat de Etan Coen ca un omagiu comic adus îndrăgitelor personaje  create de Sir Arthur Conan Doyle, vă putem la dispoziție informații despre comedia ce se lansează pe marile noastre ecrane pe 4 ianuarie 2019.

Will Ferrell îl interpretează pe strălucitul detectiv Sherlock Holmes, iar John C. Reilly pe credinciosul său asistent, Dr. Watson. Ei sunt secondaţi de o distribuţie plină de nume celebre, cum ar fi Ralph Fiennes, care-l joacă pe personajul negativ Moriarty, Kelly Macdonald o interpretează pe menajera lui Holmes, Mrs. Hudson, Rebecca Hall pe strălucitoarea Dr. Grace Hart, iar Rob Brydon pe inspectorul Lestrade, şeful  Scotland Yard-ului.

De-a lungul anilor au mai fost tentative de a-i reuni pe cei doi pe ecran, dar până la Holmes and Watson, nimic nu părea potrivit. Acesta era însă proiectul perfect. „S-a scurs ceva vreme, dar noi suntem prieteni şi am rămas în legătură,” susţine John.

Pentru Etan Coen, care a lucrat cu Will Ferrell în Get Hard, ocazia de a filma Holmes and Watson pe străzile vechi ale Londrei reprezenta  încheierea unui capitol început cu opt ani în urmă, când el a venit cu ideea.

„E minunat să-i avem pe Will şi John împreună din nou, iar ceea ce fac ei se încadrează perfect în spiritul lui Sherlock Holmes’ pentru că dacă ai citit cărţile, relaţia dintre cele două personaje este doar la un pas distanţă faţă de ceea ce veţi vedea pe ecran”, susţine el. „Felul în care Holmes îl tratează pe Watson – aţi putea spune ‘îl abuzează’ pe Watson – în roman, se încadrează perfect în filonul unei comedii camaradereşti”.

Regizorul este extrem de ataşat de Sherlock Holmes, iar Holmes and Watson este o creaţie izvorâtă din dragoste. „Da, desigur”, exclamă el. „Am citit cărţile şi ştiu că mulţi nu ne vor crede, dar noi am încercat să rămânem fideli esenţei lui Sherlock, aşa surprinzătoare cum e ea, prin păstrarea logicii sale  şi a modului original şi încâlcit de a aborda probele şi indiciile fiecărui caz. 

Holmes and Watson, explică el, nu este o adaptare a unei povestiri pre-existente, ci mai degrabă este  inspirat după Conan Doyle şi minunata lume  victoriană şi mai apoi edwardiană a lui Sherlock Holmes şi ne va prezenta casa faimosului detectiv de pe Baker Street – unde doamna Hudson este stăpână absolută – şi multe alte personaje pe care fanii şi le amintesc cu siguranţă, inclusiv întruchiparea răului, care este Moriarty.

„Am furat câte puţin de la fiecare”, chicoteşte Etan. „Nu relatăm o poveste  specifică ci în general modul în care gândeşte Sherlock. Şi mai e vorba despre relaţia acestor doi tipi şi modul în care Sherlock îl foloseşte pe Watson ca pe un instrument în rezolvarea cazurilor”. Şi mai este acolo şi multă comedie, afirmă Will. „Noi revenim cu Holmes and Watson după ce Sherlock a mai fost transpus pe ecrane de multe ori şi o facem cu mult umor, ceea ce ne dă libertatea de a dezvolta povestea în orice direcţie, oricât de neaşteptată ar fi. Suntem fideli epocii şi felului cum cei  doi rezolvă misterul cazurilor, dar în acelaşi timp totul este ridicat la un alt nivel. Şi, după cum poate ştiţi, filmul nostru e prezentat prin prisma lui Watson. De obicei Sherlock era eroul principal. Iar în povestiri, Sherlock este foarte arogant – el nu vrea asta, dar e un geniu, iar lui Watson i se dau fel de fel de misiuni şi stă plecat luni de zile, aşa încât, între timp, Sherlock rezolvă crima. De aceea ne-am gândit ‘hai să explorăm lucrurile din punctul de vedere al lui Watson. Ce simte Watson?’ Watson este întotdeauna în planul doi, şi totuşi, el este un super-erou. El îl apără pe Sherlock atât fizic cât şi mental şi verbal în orice moment şi-i este atât de loial pentru că el ştie că se află în prezenţa unui geniu...”

Cu opt ani în urmă a intrat în producţie un Sherlock Holmes în regia lui Guy Ritchie, avându-l pe Robert Downey Jr. în rolul principal. De atunci au mai fost nişte versiuni TV, între care se numără versiunea BBC, cu Benedict Cumberbatch.

„Noi începusem să lucrăm înainte de filmul cu Robert Downey Jr., dar ei au reuşit să ajungă la linia de start înaintea noastră şi atunci am spus ‘ei bine, nu vrem să părem că îi copiem’ aşa că ne-am retras câţiva ani, iar acum am zis că “au trecut suficienţi ani de la ultima versiune cu Sherlock şi Watson” aşa că ne-am apucat de treabă”, relatează Etan.

Ca producător, Clayton Townsend subliniază faptul că Holmes and Watson este foarte diferit de ceea ce am văzut până acum. „Este un subiect care a fost abordat în multe feluri, iar acum este prezentat dintr-o perspectivă comică, ceea ce e complet diferit. Am făcut multe comedii în trecut, dar aceasta e unică prin aspectul şi execuţia sa elaborată. Şi vă rog să mă credeţi, este savuroasă.

„Când am citit scenariul pentru prima dată, l-am citit ca un simplu spectator. Şi trebuie să spun că n-am mai citit aşa ceva până acum.

„Cred că e o combinaţie excepţională – un film care te face să râzi şi totodată o poveste grozavă cu Sherlock Holmes, care conţine toate iţele încâlcite pe care şi le-ar dori cineva. Avem şi câteva surprize, dar nu vi le voi dezvălui ca să nu stric surpriza. Aşadar, când l-am citit, am râs cu poftă şi m-am simţit totodată atras de el, ceea ce reprezintă combinaţia ideală”.

 

Exploreaza subiecte similare:

Holmes & Watson

Alte știri din cinema

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

7 filme cu și despre tenis

Cu documentarul Nasty și lungmetrajul Challengers acum în cinematografe, haideți să trecem în revistă alte filme de care se pot bucura iubitorii sportului alb

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells