Harrison Ford şi-ar fi putut pierde viaţa în accidentul de la filmările lui Star Wars: The Force Awakens

de Cristina Grigore în 27 Iul 2016
Compania Foodles Production, răspunzătoare de producţia filmului de la Pinewood Studios, va auzi sentinţa finală pe 22 august

Accidentul petrecut pe platourile de filmare ale Star Wars – Pinewood Studios din Londra – i-a fi putut fi fatal lui Harrison Ford, au recunoscut, în faţa judecătorilor, reprezentanţii Foodles Production, una din companiile responsabile de producţia filmului ce a fost acţionată în judecată de către Asociația britanică de securitate a muncii (Health and Safety Executive).

Potrivit The Guardian, rănile suferite de actor atunci când masiva uşă hidraulică a lui Millenium Falcon l-a lovit şi l-a trântit la podea au fost severe. Ford a fost lovit în şold şi la piciorul stâng, unde s-a ales cu două fracturi, iar dacă butonul de siguranţă nu ar fi fost activat la timp, greutatea uşii l-ar fi strivit şi i-ar fi putut pune serios viaţa în pericol. La proces, greutatea uşii a fost comparată cu cea a unei maşini mici, ceea ce înseamnă că ar fi putut, fără îndoială, provoca moartea unui om.

Din fericire, actorul s-a recuperat la timp pentru continuarea filmărilor la Star Wars: The Force Awakens. În anul ce a urmat filmărilor Star Wars, 2015, Ford a scăpat cu răni uşoare şi dintr-un accident cu avionul (al treilea de până acum).

Sentinţa finală în cazul împotriva companiei Foodles Production va fi dată pe 22 august.

Exploreaza subiecte similare:

Harrison Ford, Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, actor

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
gamblerrambler pe 27 iulie 2016 21:47
E periculos actorul asta. De tanar a fost asa

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells