Guillermo Del Toro's Cabinet of Curiosities: ce spun criticii de film despre miniseria tocmai lansată

de Gloria Sauciuc în 25 Oct 2022
Serialul debutează pe Netflix cu două scurtmetraje pe zi începând de pe 25 octombrie

Regizorul filmelor The Shape of Water și Labirintul Faunului ne aduce o colecție de opt povești de groază de la regizori horror de top pentru noua miniserie Netflix Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities: o antologie de opt episoade care sunt semnate de cele mai mari nume ale horror-ului modern; acestea vin pe Netflix de-a lungul a patru zile înainte de Halloween.

„Chiar dacă del Toro însuși nu a semnat regia vreunuia dintre aceste filme (a semnat în colaborare scenariul unuia dintr ele și a oferit povestea originală pentru alte câteva dintre ele), tematica lui tipică și elemente din estetica lui obișnuită sunt evidente în film (și explicate, într-un fel, în introducerile lui)”, scrie The Hollywood Reporter. „O parte din motivele povestirilor vin din adaptările poveștilor lui Howard Phillips Lovecraft: Pickman's Model (în regia lui Keith Thomas) și Dreams in the Witch House (de la Catherine Hardwicke), plus alte câteva originale, ce plonjează direct în mitul lui Chtulu: creaturi cu tentacule, perspective neguroase ale unor alte lumi plus o viziune în general cinică asupra condiției umane într-un univers primejdios și rău”, mai notează publicația.

Variety scrie despre Guillermo Del Toro's Cabinet of Curiosities că „Episoadele sunt adesea provocatoare - există imaginație vizuală, dar aici ea înclină către visceral și grosier. Totuși, e vorba adesea de ceva visceral, ceva ce schimbă tendințele familiare ale publicului lui del Toro: aici, trecem în lumea fantastică doar pentru a descoperi, în ea, un sistem moral relativ simplu”.

RogerEbert.com notează că „Guillermo del Toro nu semnează regia niciunuia dintre cele opt scurtmetraje în noua sa antologie Netflix, dar - chiar și așa - filmul este o continuare a motivelor consfințite care l-au făcut pe regizor unul dintre marii maeștri ai horror-ului. Fiecare poveste vine din universul regizorilor horror, acoperind un spectru larg de perioade, descriind realist monștri inimaginabili, plus crize existențiale - intrând într-un nivel de detaliu care este caracteristic lui del Toro, cu un accent deosebit pe scenografie. Nu este doar promisiunea unei sperieturi bune, ci și cadavre cu un aspect șocant, case bântuite cu tot ceea ce trebuie, picturi care trezesc coșmaruri, și altele”.

Publicația mai notează că „Fiecare scurtmetraj este recomandat de ceva, chiar dacă unele evoluează prea lent, sau sunt prea moralizatoare. Poveștile semnate Jennifer Kent („The Babadook”), Panos Cosmatos („Mandy”), David Prior („The Empty Man”), și de Ana Lily Amirpour („A Girl Walks Home Alone at Night”) înfloresc în această lume imaginară, făcând din acest `cabinet de curiozități` un deliciu pentru fanii cinematografului horror”.

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells