Guardians of the Galaxy 3 a rămas fără regizor după dezvăluirea unor mesaje ofensatoare

de Cristina Grigore în 21 Iul 2018
James Gunn, care a stat la cârma primelor două filme din serie, a fost concediat de studiourile Disney

Studiourile Disney au hotărât să renunţe la colaborarea cu regizorul primelor filme Guardians of the Galaxy, James Gunn. Potrivit Deadline.com, Gunn a devenit indezirabil după ce o serie de comentarii ale sale de pe Twitter, postate între anii 2008 şi 2011 şi care abordează, aparent sub formă de glumă, teme ca pedofilia şi violul, au fost republicate.

„Atitudinea şi declaraţiile ofensatoare ale lui James descoperite pe Twitter sunt impardonabile şi deloc congruente valorilor noastre, motiv pentru care relaţia noastră profesională a fost încheiată”, a declarat directorul Walt Disney Studious, Alan Horn. În urma incidentului, a fost anulată şi întâlnirea cu presa şi fanii a regizorului din cadrul San Diego Comic-Con.

Decizia Disney a împărţit fanii seriei în două tabere. În mesajele lor online, o parte au susţinut că nu era cazul ca regizorul să fie concediat pentru nişte mesaje publicate cu atât de multă vreme în urmă, în vreme ce alţii au fost de părere că, având în vedere conţinutul acestora, studioul nu a avut de ales. De partea lui Gunn a fost şi starul lui Guandians of the Galaxy, Dave Bautista, care a ţinut să sublinieze calităţile umane ale regizorului şi a concluzionat: „A făcut unele greşeli. Cu toţii am făcut. Nu sunt de acord cu ceea ce i s-a întâmplat”, a scris el pe Twitter.

Cineastul de 49 de ani şi-a cerut ieri scuze fanilor pentru tonul nepotrivit al mesajelor sale anterioare, pe care le-a pus pe seama teribilismului său de atunci – dorinţa de a şoca, de a ieşi în evidenţă printr-o serie de glume ofensatoare. El a menţionat totuşi că, deşi este greu de crezut, glumele sale nu aveau un corespondent şi în modul în care se comporta.

„Nu pot spune că sunt neapărat o persoană mai bună astăzi, însă sunt cu mult diferit de cel de acum câţiva ani. Acum încerc să îmi bazez munca pe iubire şi o mai bună legătură cu cei din jur, nu pe furie. Zilele în care spuneam ceva doar pentru că era şocant, ori doream să obţin o reacţie s-au dus”, a mai explicat el.

Nu este clar cum va afecta plecarea lui Gunn producţia lui Guardians of the Galaxy Vol. 3. Lansarea filmului este programată pentru 2020.

Copyright foto: Wenn.com. 

Exploreaza subiecte similare:

James Gunn, Guardians of the Galaxy, Guardians of the Galaxy Vol. 2, Dave Bautista

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
boghiu_andrei pe 21 iulie 2018 13:10
Sunteti in urma ..Cum sunteti mai mereu la orice stire importanta.
Dacianus pe 21 iulie 2018 15:00
Eu nu stiam, asa ca din partea mea: merci de info. :) Sper sa nu iasa mai rau filmul din cauza asta :/
rob1cul pe 22 iulie 2018 02:50
Ofensatoare? Doar atat puteti? Alea sunt mesaje ofensatoare doar? Sau cum a zis el "doar glume luate din context?". De 10 ani nimeni nu a vazut ca asta posta in continuu mesaje EXPLICITE cu tenta clara de pedofilie? Asta e mai grav, ca 10 ani nimeni nu a zis nimic. Acum a vrut el sa para ca e cel mai cel dintre razboinicii pt. justitie sociala, dar se pare ca avea in dulap mai multe schelete decat altii. Omul a sters 10000 de tweets in 2 ore, TOATE cu tenta clara de pedofilie. Cine nu a vazut mesajele, sa INCERCE sa se uite ce posta omu; de 10 ani de zile, ce ii trecea prin cap unui DIRECTOR de filme cu supereroi, care sunt urmarite de cei mai multi copii din ziua de azi, director apartinand Hollywood-ului sau mai concret, Hollyweird-ului.

Las aici cateva dintre mesaje sa vedeti cat de dezgustator este omul, Mai GRAV este ca exista oameni care inca il APARA pe acest pedofil, spunand ca sunt doar GLUME sau ca sunt VECHI de 10 ani, ca omul poate s-a schimbat.
Cu cat mai multi "ciudati" de la Hollywood descoperiti, cu atat mai mult incep sa cred ca acea "conspiratie" Pizzagate e CAT se poate de REALA.

"3 dollar bj from a maybe tranny kid"
"The tree grows back and gives the kid a bj"
"Tell your 3year old I'm laughing thinking I'm fucking 3PO"
"I like it when little boys touch me in my silly place"
"3 men and a baby had sex with unromantic movies"
"eagle snatches kid" is what I'm calling when I get lucky"

Speri sa nu iasa mai rau filmul din cauza asta?
Poate sa faca filmul si 0$, ma intereseaza mai mult sa fie luat de politie si fbi la puricat.

Ca sa numai zic ca o gramada de directori si producatori de la Hollywood apropiati lu James Gunn, dupa treaba asta, le-au disparut la fiecare dintre ei, intre 1000 si 5000 de tweet-uri.

Si cand te gandesti ca acum 3 zile, James Gunn le spunea fanilor Star Wars ca ar trebui sa se bage la terapie... Acum dupa asta, cred ca el e singurul care CHIAR are nevoie de terapie.

woodstar pe 22 iulie 2018 11:18
indiferent ca sunt glume vechi sau nu, la vremea aparitiei Gunn avea 40 si ceva de ani, sa fim seriosi.. daca faci glume de genul la varsta asta iti meriti soarta :))

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells