Gilgamesh, cel mai puternic dintre Eterni

de Cinemagia în 28 Oct 2021
Eternals/Eternii va rula în avanpremiera din 4 noiembrie, în formatele 3D, IMAX 3D, 4DX și Dolby Atmos

„Epopeea lui Gilgamesh” din Universul Marvel

În benzile desenate, Gilgamesh este numit „The Forgotten One / Cel Uitat”, exilat dintre Eterni fiindcă s-a apropiat prea mult de oameni. De aceea, el a avut mai multe nume legendare, devenind Hercule sau Beowulf. Pentru devianți, creaturile care amenință să distrugă omenirea, el este cunoscut ca „The Beast of Legend / Bestia legendară”.

În benzile desenate, supereroul ajunge să se folosească de identitatea sa schimbătoare:  „M-ați cunoscut după multe nume – printre care Erou sau Gilgamesh… dar eu sunt iar cine trebuie să fiu. Eu sunt iar… Cel Uitat.” (Thor: The Deviants Saga, vol. 1, ediția #3)

În privința superputerilor sale, Gilgamesh este considerat cel mai puternic Etern, mai puternic chiar și decât Ikaris. Dacă ne-am imagina că cei zece eroi portretizați în superproducția Marvel Eternii s-ar bate între ei și ar apărea dispute la pariuri, putem fi de acord, cu mâna pe inimă, că Gilgamesh este cel mai forțos dintre Eterni. El poate să își folosează energia cosmică pentru a crea un exoschelet care îi amplifică… semnificativ puterile. Unii fani l-au comparat chiar și cu Thor, iar în benzile desenate, acest lucru l-a calificat ca un membru de nelipsit al alianței Avengers.

Când nu se luptă, Gilgamesh este calmul întruchipat, tipul gardianului fidel pe care ai cam vrea să-l ai de partea ta. Ca un frate mai mare, el are grijă și de ceilalți Eterni, fiind apropiat și de Thena (Angelina Jolie), protejata lui eternă.

Don Lee: un knock-out cosmic

Gilgamesh este interpretat de către actorul Ma Dong-seok (Don Lee pe numele său englezesc), celebru în Coreea de Sud pentru rolurile sale din filmele de acțiune. S-ar putea să îl ții minte ca unul dintre protagoniștii din apocalipsa-zombie Busanhaeng / Train to Busan sau din serialul The Outlaws.

Așa cum putem vedea și din trailer, acesta își folosește pumnii la un nivel nemaiîntâlnit, fiind capabil de un knock-out cosmic. Și, ținând cont că actorul practică boxul din copilărie, de mai bine de treizeci de ani, am putea spune că rolul îi vine mănușă.

Așadar, Don Lee portretizează un Gilgamesh super-puternic, dar și super-sensibil; o forță brută, acompaniată de un simț al umorului pe măsură. Un luptător epopeic care, în primul rând, știe să ne facă să zâmbim.

Exploreaza subiecte similare:

Eternals, Busanhaeng, The Outlaws , Ma Dong-seok, Angelina Jolie

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AlexBostan pe 2 noiembrie 2021 13:10
Vedeți că aveți o greșeală destul de mare în corpul știrii. Ma Dong-seok a jucat în filmul The Outlaws (Beomjoidosi), din 2017, un film de acțiune foarte bun, nu în serialul produs de BBC The Outlaws, din 2021. Mai multă atenție, că e ușor de dat copy paste din filmografia unui actor.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells