Fundaţia: evenimentul de streaming al anului?

de Ştefan Dobroiu în 20 Aug 2021
Trailerul extins arată anvergura acestei megaproducţii Apple TV

Una dintre cele mai iubite serii SF, Fundaţia/Foundation nu mai are nevoie de nicio prezentare, iar adaptarea lui David S. Goyer pentru Apple TV+ are toate şansele să devină poate cel mai mare eveniment de streaming al anului. Serialul se lansează pe 24 septembrie, iar astăzi putem vedea un trailer extins, numai bun pentru a sugera anvergura acestei megaproducţii.

Fundaţia ne poartă mii de ani în viitorul omenirii, când rasa umană s-a răspândit în galaxie şi o multitudine de societăţi umane formează Imperiul Galactic. Totul pare să meargă bine, dar asta doar până când psihoistoricul Hari Seldon (Jared Harris), care poate prevedea viitorul pe baza dinamicilor sociale, îşi dă seama că zilele Imperiului sunt numărate. Mai mult, căderea sa va fi urmată de 30.000 de ani de haos. Seldon face o propunere mai-marilor Imperiului, anume crearea Fundaţiei, o reuniune a celor mai învăţate minţi din galaxie, păstrătoare a cunoaşterii societăţii. Datorită Fundaţiei, perioada dintre căderea Imperiului şi începutul unei noi perioade înfloritoare se va reduce de la 30.000 la 1.000 de ani.

Ce surprinde la acest trailer este faptul că Goyer şi miile de persoane care au lucrat la serial par să fi avut în minte o directivă când s-au apucat de treabă: "Hai să facem un Game of Thrones în spaţiu". Acesta este sentimentul lăsat de trailerul în care cunoaştem şi câteva personaje create special pentru adaptare, inclusiv Fratele Day (Lee Pace), liderul Imperiului gata să facă orice pentru a nu pierde puterea.

Cum ţi se pare trailerul?

Exploreaza subiecte similare:

Foundation, Lee Pace, Jared Harris, David S. Goyer

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
marius7x pe 21 august 2021 11:04
Puteti sa intrebati voi oficial Apple Romania de ce nu vor sa se lanseze cu AppleTV+ si la noi ? De ce Moldova da, dar noi nu, nici macar la atata timp de la prima lansare ?
StefanDo pe 21 august 2021 18:05
este vorba de teritorii, pentru platformele de streaming si marii distribuitori de film Moldova e in pachet cu Rusia. Cum Rusia e o piata gigantica, accesul in acel teritoriu a fost o prioritate mai mare pentru Apple decat estul Europei. De asta Moldova are Apple TV+ si de asta in Moldova se aduc la cinema si filme dublate in rusa.
Phantom_sub pe 21 august 2021 19:49
Nasol e că se încăpăţânează să îşi licenţieze serialele originale în ţările unde nu vor să ajungă. Puteau foarte bine să ofere licenţe pentru Hbo/ Netflix/ mai nou Prime Video.
sebybog pe 22 august 2021 06:41
Am așa o presimțire, va fi PC din plin....
Phantom_sub pe 22 august 2021 14:10
Majoritatea sunt aşa. Prea puţine nu sunt.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells