Filmul Legaturi bolnavicioase selectat la Berlin

de Stefan Bradea - Transilvania Film în 11 Ian 2006
Filmul Legaturi bolnavicioase selectat la Berlin
O noua veste buna pentru filmul romanesc. In data de 10 ianuarie au fost anuntate primele titluri selectate in sectiunea Panorama a prestigiosului Festivalul International de Film de la Berlin, editia cu numarul 56, care se va desfasura in perioada 09 – 19 februarie 2006. Pe langa filme semnate de Neil Jordan (Breakfast on Pluto), Marc Forster (Stay), Michel Gondry (Dave Chapelle’s Block Party) si cu prezente actoricesti precum Guy Pearce, John Hurt, Liam Neeson, Ewan McGregor, Naomi Watts, se numara si debutul in lung metraj al regizorului Tudor Giurgiu, Legaturi bolnavicioase.
Proiect initial respins la Concursul de scenarii organizat de Centrul National al Cinematografiei in anul 2003, devenit mai apoi unul dintre castigatorii concursului in 2004, Legaturi bolnavicioase a primit finantari internationale din partea Hubert Bals Fund, SEE Cinema Network si Global Film Initiative.
Scenariul filmului are la baza romanul omonim al scriitoarei Cecilia Stefanescu, care este si co-scenarista, alaturi de Razvan Radulescu. Legaturi bolnavicioase trateaza un subiect incitant, o poveste de dragoste neobisnuita situata in lumea unor tineri ‘debusolati’, care traiesc sentimente contradictorii. Ei incep sa exploreze misterele dragostei si invata sa suporte ranile provocate de iubire. Triunghiul amoros este format din Maria Popistasu (cunoscuta din filme precum mult premiatul “Sex Traffic” – 8 premii BAFTA castigate din 9 nominalizari), Ioana Barbu (proaspat absolventa a UNATC-ului, aflata la primul sau rol de lung metraj) si Tudor Chirila (liderul formatiei “Vama Veche”).  Pe langa cei trei protagonisti, din distributia filmului mai fac parte si alti actori de renume precum Catalina Murgea, Mircea Diaconu, Virginia Mirea si Tora Vasilescu, cat si nume celebre din showbiz-ul romanesc: Mihaela Radulescu si Dragos Gardescu, alias Puya.
Din echipa de filmare au facut parte nume binecunoscute atat din cinematografie, cat si din teatrul romanesc. Imaginea filmului este semnata de Alex Sterian, unul dintre cei mai apreciati operatori romani, avand la activ numeroase productii artistice straine si clipuri publicitare. Decorurile au fost realizate de Adriana Grand, un scenograf cu o activitate remarcabila in teatrul romanesc.
Legaturi bolnavicioase va fi prezentat in cadrul Festivalului International de Film de la Berlin in premiera mondiala absoluta, urmand sa fie lansat pe marile ecrane din Romania la inceputul lunii martie. Alte detalii despre film puteti gasi pe site-ul official al filmului, www.legaturibolnavicioase.ro
 
In imagine: regizorul Tudor Giurgiu si directorul de imagine Alex Sterian, in timpul filmarilor.
Foto: Silviu Ghetie / Libra Film Productions.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells