Femei fatale, talentate și aventuroase, marți seara la TV

de Gloria Sauciuc în 28 Apr 2020
Beowulf (AMC, 16:35), Dreamgirls (CineMAX, 18:50), Mistress America (Pro Cinema, 20:30) sunt programate astăzi

Iată o serie de filme ce merită văzute pe micul ecran marți. Programul complet poate fi consultat accesând rubrica TV de pe website-ul cinemagia.ro. Filmele şi serialele au fiecare secţiuni de sine stătătoare, pentru găsirea rapidă a producţiilor programate la fiecare oră, în fiecare zi, pe orice canal.

Beowulf, cu difuzare după-amiaza aceasta la AMC, ne arată o letală mama a monstrului Grendel, întrupată de Angelina Jolie. Dreamgirls e povestea unor tinere cu voci de vis, iar Mistress America e a descoperii de sine prin experiențe diverse într-o Americă actuală, contemporană. Iată mai multe detalii despre filmele care ne-au atras atenția din programul micului ecran al acestei seri.

Considerat poemul național britanic (deși acțiunea se desfășoară mai degrabă în Scandinavia), ca singurul text literar important păstrat din perioadă saxona, Beowulf e povestea unui erou care înfrânge monștri, dragoni, adversari, pentru a deveni rege în Gaetland – regiune localizată în sudul Suediei de astăzi. Iar eroii legendari au același drum, conduși de mândrie către lupte ce rămân în folclor. Plecat în regatul vecin, eroul îl va ucide pe monstruosul Grendel, care teroriza orașele Gaetlandului – doar pentru că să înfrunte mai apoi furia mamei monstrului, jucată de Angelina Jolie. Fantasy-ul realizat numai prin tehnica CGI e programat de AMC de la 16.35.

Al doilea film al serii este Dreamgirls. Apariţia modestă într-un show local, ce are ca scop căutarea de noi talente, a tinerelor din The Dreamettes - Deena Jones (Beyoncé Knowles), Lorrell Robinson (Anika Noni Rose) şi lidera de grup Effie White (Jennifer Hudson) - cu peruci ieftine şi costumaţie făcută cu propriile lor mâini, cu cântece şi paşi pregătiţi de fratele lui Effie, C.C. (Keith Robinson), le dă acestora speranţa că talentul şi visele lor pure vor fi remarcate şi le vor scoate din anonimat. Sunt tinere. Sunt frumoase. Sunt exact ceea ce caută Curtis Taylor Jr. (Jamie Foxx) este un vânzător de maşini care visează să-şi creeze propria afacere în muzică: să-şi deschida propria casă de înregistrări şi să-şi ducă sunetul muzicii pe undele radio, într-o perioadă în care drepturile civile erau doar şoptite.

Noah Baumbach (Marriage Story, The Meyerowitz Stories) a lansat în 2015 două comedii. În mod surprinzător, povestea incoerentă Din nou tineri/While We’re Young despre criza vârstei a doua a avut încasări de trei ori mai mari decât Mistress America, această comedie programată de Pro Cinema marți seara, despre newyorkeza de 30 şi ceva de ani (Greta Gerwig) care îşi ia noua ei soră vitregă (Lola Kirke) într-o o aventură ca să-şi găsească adevarata chemare în viață. Aventura include în mod natural o oprire la casa unei rivale, care - se pare - i-a furat iubitul și cariera protagonistei. Mistress America s-a lansat la Sundance 2015.

Exploreaza subiecte similare:

Mistress America, Dreamgirls, Beowulf, Recomandări TV, Marriage Story, The Meyerowitz Stories, Greta Gerwig, Lola Kirke, Beyoncé, Jennifer Hudson, Jamie Foxx, Anika Noni Rose

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells