Evenimentul „Piaf, hymnes a la Môme”, transmis de TV5

10 Oct 2013
Canalul TV programează sâmbătă concertul-omagiu găzduit de Beacon Theatre din New York

Cu ocazia a cincizeci de ani de la dispariţia lui Édith Piaf şi odată cu prima ediţie a Festivalului Francofolies de New York, TV5 va difuza, sâmbătă de la ora 22, programul „Piaf, hymnes à la Môme”, care le va permite telespectatorilor săi să trăiască acest concert-omagiu din 19 septembrie, de la Beacon Theatre din New York şi să aibă acces în culisele spectacolului prin intermediul interviurilor cu artiştii invitaţi, prin numeroase imagini de arhivă şi amintiri despre Edith Piaf.
 
Pe scena de la Beacon Theatre, artişti francezi şi internaţionali aduc un omagiu lui Edith Piaf, «la Môme», o prezenţă obişnuită a scenelor newyorkeze. Cu François Xavier Demaison în rolul maestrului de ceremonie şi cu Charles Aznavour, ca naş al evenimentului, artiştii interpretează piesele din repertoriul cântăreţei, la cele mai înalte standarde. Printre ei, Duffy, Patricia Kaas, Zaz, Jean-Louis Aubert, Emmanuel Moire, Olivia Ruiz, Camélia Jordana, Nolwenn Leroy, dar şi Coeur de Pirate, Madeleine Peyroux, Beth Ditto şi Alex Hepburn.

Acest program special se înscrie în misiunea TV5 de a promova internaţional cultura francofonă. De altfel, era firesc ca TV5 să ofere acestui eveniment o acoperire mondială. În afara concertului, canalul va difuza emisiunea „Acoustic spécial, Patricia Kaas”, iar online va lansa o aplicaţie dedicată lui Edith Piaf.

Patricia Kaas va interpreta într-o manieră acustică piesele lui Edith Piaf la TV5MONDE Europe, sâmbăta aceasta, de la ora 23.30 (ora Bucureştiului). Cele mai frumoase cântece ale lui Edith Piaf, pe care artista le-a selectat pentru ultimul său album, „Kaas chante Piaf”.

La trei ani după albumul Kabaret, Patricia Kaas a lansat în septembrie 2012 acest nou album-omagiu adus lui Edith Piaf. Kaas este una dintre cele mai cunoscute artiste franceze pe plan internaţional (17 milioane de albume vândute şi concerte în 48 de ţări).

Exploreaza subiecte similare:

Édith Piaf

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 9 noiembrie 2013 14:23
Intr-un timp aveam TV5... Apreciabil efort, oricum.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells