Dexter, sezonul 7: un twist surprinzător

de Gloria Sauciuc în 3 Oct 2012
Dexter, sezonul 7: un twist surprinzător

Dexter, sezonului 7, a debutat duminică, 30 septembrie, la televiziunea prin cablu Showtime, dezvoltând un twist de mare impact pe care finalul de sezon 6 l-a propus telespectatorilor. O întorsătură de situaţie care schimbă însăşi premisa serialului. Sezonul 6 rulează în acest moment şi în România, în fiecare zi de marţi, de la ora 22, pe Universal Channel.

Secretul lui Dexter Morgan (Michael C. Hall), cel mai iubit criminal în serie din istoria televiziunii, este pe cale să fie descoperit de însăşi sora vitregă, Debra (Jennifer Carpenter), locotenetul poliţiei din Miami - care tocmai îşi explora sentimentele ambigue faţă de el, omul lângă care se simte cel mai în siguranţă... Cum vor evolua lucrurile în cel de-al şaptelea sezon? Atenţie, în continuare articolul conţine spoilere.

În sezonul 6 Dexter încearcă să găsească un echilibru între viaţa de familie, munca în laboratorul criminalistic al Poliţiei din Miami şi… activităţile sale mortale. Însă echilibrul la care a ajuns este zdruncinat atunci când drumul său se intersectează cu cel al unui inamic aşa cum nu a mai întâlnit până acum. Noul adversar al lui Dexter este Travis (Colin Hanks), un fanatic cu convigeri de neclintit, care îl va atrage într-un joc periculos, ce s-ar putea sfârşi printr-un dezastru. Dezastrul chiar se materializează, într-o formă neaşteptată. Debra îl surprinde pe Dexter în timpul ritualului său de ucidere, punându-l faţă în faţă cu un pericol nemaivăzut de ani întregi - nu doar riscul de a fi demascat. Însăşi relaţia dintre Dexter şi Debra este ireversibil transformată. Asta în condiţiile în care relaţia frate-soră e subiectul central al serialului, dincolo de lupta lui Dexter cu "pasagerul întunecat". Tensiunea care se va naşte între ei dă posibilitatea unei evoluţii interesante.

Debra este nu numai extrovertită şi sinceră cu propriile emoţii, dar şi locotenentul Poliţiei din Miami; demascarea propriului frate (vitreg), şi a omului la care crede că ţine mai mult şi altfel decât ca la o rudă implică un conflict de proporţii între sentimente şi datorie. Mereu glacialul şi calculatul Dexter e cea mai importantă persoană din viaţa ei. Dexter ţine şi el la Debra, chiar dacă în propriul fel sociopat, şi doreşte să nu-i facă niciun rău. Şi, totuşi, va trebui să acţioneze într-un fel, dacă Debra alege să-l demaşte. Cum vor evolua lucrurile în sezonul 7?

Să ne gândim că schimbarea nu e punctul forte al lui Dexter. Unul dintre motivele pentru care Dexter e aşa de îndrăgit, alături de jocul lui Michael C. Hall combinat cu monologul său interior sarcastic, este că spectatorul se simte singurul complice al lui Dexter, singurul care îi poate înţelege motivaţia; dincolo de lipsa de moralitate - Dexter dă dovadă că are (propriile) principii, un cod în alegerea victimelor, pe care spectatorul ajunge să-l aprobe tacit. În film, toate personajele care afirmau sau care părea să îl înţeleagă în profunzime pe Dexter s-au dovedit la rândul lor a fi ori dezaxate, ori oameni foarte periculoşi. Aşa că ideea de a găsi un nou confident, cineva cu principii morale, în faţa căruia Dexter să se justifice, ar da o nouă turnură serialului şi, pare, un pariu tentant.

Cât de mult se poate schimba Dexter faţă de felul în care ne-am obişnuit cu el? Serialul "Weeds", de exemplu, şi-a pierdut o parte din fani atunci când şi-a mutat acţiunea din suburbia americană în alte locuri mai puţin umblate, scrie indiwire.com. Şi, totuşi, ar părea improbabil ca de-acum înainte Dexter să devină din omul legii persoana vânată de către lege; până acum, cu toate sugestiile întunecate care indică un asasin perfect, Dexter a reuşit să-şi păstreze aparenţele de normalitate.

Ceea ce este cel mai promiţător la noul sezon este posibilitatea unei schimbări radicale, care să dea o nouă perspectivă asupra imaginii de asasin în serie cu conştiinţă, capabil să îşi schimbe felul său de a fi, capabil de a deveni un alt om, chiar dacă e un asasin înnăscut. Fără aceeaşi siguranţă că lucrurile vor reveni la normal, filmul e din nou captivant şi ţine publicul în tensiune.

Bazat pe romanul lui Jeff Lindsay, “Darkly Dreaming Dexter”, Dexter a devenit curând apreciat de milioane de telespectatori din întreaga lume, situându-se pe primele locuri în topul celor mai vizionate serii din SUA, Franţa, Marea Britanie, Canada sau Germania.

Rămânând orfan la vârsta de patru ani şi ascunzând un secret traumatizant, Dexter este adoptat de un ofiţer de poliţie (James Remar) care recunoaşte tendinţele ucigaşe ale lui Dexter şi îşi învaţă fiul să-şi canalizeze pasiunea îngrozitoare pentru vivisecţia umană într-un mod constructiv. Dacă în timpul zilei este un membru respectat al comunităţii, expert judiciar pentru departamentul de poliţie din Miami, ocupandu-se de laboratorul criminalistic unde beneficiaza de toate cunostintele pentru a avea o acoperire perfecta si pentru a nu fi demascat, noaptea e un ucigaş fără sentimente. Un gentlemen perfect, cu o afinitate puternică pentru copii în timpul zilei, îi omoară noaptea pe autorii crimelor crunte, aflaţi în libertate. Dualitatea lui Dexter constă în faptul că are o pornire neclintită de a ucide şi se luptă să imite emoţii umane pe care nu le simte şi să pară un om responsabil, cu familie şi carieră.

În sezonul 7, penultimul al serialului, şi-au anunţat participarea actorii Calista Flockhart, Ray Stevenson, Jason Gedrick, and Yvonne Strahovski.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Razvan600 pe 3 octombrie 2012 14:47
Abia astept sa vad inceputul sezonului 7 din "Dexter".
Boby95 pe 3 octombrie 2012 15:14
Wow, primul episod a fost bestial, nu ma asteptam, mai ales finalul... Abia astept continuarea, inca 4 zile :))
miruna13 pe 3 octombrie 2012 20:20
cel mai tare serial...episodul 1 din sez 7 a fost super:)
Sapientia pe 3 octombrie 2012 20:49
Faceti ce vreti, dar eu tot ii simt lipsa lu' Rudy.
Qube86 pe 4 octombrie 2012 01:12
Yahooooooooooooooooooooooooooooooooooo :)) Super misto...Abia asteptam urmatorul sezon...Sunt curios sa vad cum o sa decurga povestea...
zenmaister pe 4 octombrie 2012 07:58
pai dupa cum s-a terminat sezonul 6 ma gandesc :))
creata007 pe 7 octombrie 2012 23:26
abea astept sa vad sezonul 7 DEXTER :*
Harry1516 pe 20 octombrie 2012 22:16
Dexter este unul din cele mai bune seriale din ultimii ani si deasemenea si favoritul meu, iar acest sezon a ridicat stacheta la un nivel incredibil...este unul din cele mai bune sezoane din Dexter si poate si cel mai intens...
alex_il_fenomeno pe 9 noiembrie 2012 13:47
mai am mult pana sa ajung acolo...
marin_gabriel_cristian pe 17 decembrie 2012 17:50
O SA FIE SI SEZ 8 CARE VA FI SI ULTIMUL!!! ...
puffulette pe 1 ianuarie 2013 06:49
acum trebuie sa asteptam asa de mult... pana in octombrie

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells