Detalii despre noul Top Gun, numit de Cruise „o scrisoare de dragoste adresată aviației”

de Cristina Grigore în 17 Dec 2019
De ce a lăudat filmul și colegul de platou al lui Cruise, Jon Hamm, și ce a spus despre utilizarea efectelor vizuale

La 34 de ani la primul film Top Gun, Tom Cruise va reveni în carlingă pentru o continuare a cărei producție s-a lăsat multă vreme așteptată.

Un prim trailer al lui Top Gun: Maverick a fost prezentat în vară, la Comic Con San Diego, și un al doilea trailer a ajuns în mediul online ieri. În ambele cascadoriile aeriene abundă, la fel și cadrele panoramice și scenele de zbor spectaculoase, ce mută parcă spectatorul în locul unui pilot al Forțelor Aeriene ale SUA.

De fapt, aceasta a și fost intenția realizatorilor, care au amânat cu un an lansarea tocmai pentru a se putea adapta la tehnologia de filmare avansată și noile modele de avioane folosite.

Aflat la prezentarea de la Comic Con, Cruise a numit filmul „o scrisoare de dragoste adresată aviației”.

Chiar am vrut să vă arăt cum este să te afli în acel aparat de zbor”, a adăugat starul, care și-a asigurat fanii că toate cascadoriile pe care le vor vedea sunt „cât se poate de adevărate”.

Și actorul Jon Hamm, unul din actorii de top aleși pentru noul Top Gun, a lăudat tehnicile de filmare de ultimă oră, care au rolul de a te face să vezi zborul într-un mod cât mai realist.

Se va folosi o tehnologie nouă – ceva ce nu s-a mai văzut”, spunea el într-un interviu acordat collider.com. „Filmarea va fi, cred, la 6K. Deci la rezoluție înaltă. Filmările aeriene sunt fenomenale. Și în mare parte este vorba de scene reale. Nu s-a prea folosit CGI-ul. Tipii ăia chiar sunt acolo, sus, în avioane, și sunt aruncați de colo-colo la viteze mari”, explica în vară actorul.

De această dată, căpitanul Peter „Maverick” Mitchell (Cruise) este instructor de zbor pentru o nouă generație de piloți și mentor al fiului fostului său amic, mort într-un exercițiu de zbor, Nick „Goose” Bradshaw.

Va reveni alături de Cruise și Val Kilmer (fostul său rival, cu nume de cod „Iceman”).

În rolul filului lui Bradshaw îl vom vedea pe Miles Teller (Whiplash). S-au mai luptat pentru această partitură actorii Glen Powell și Nicholas Hoult.

Printre piloții pe care îi va antrena Maverick se numără acum și o femeie (interpretată de Monica Barbaro, cunoscută din serialul Chicago Justice). Ed Harris, Jon Hamm și Jennifer Connelly fac și ei parte din distribuție, iar regia este asigurată de Joseph Kosinski.

Tom Cruise: Maverick se va lansa în cinematografele noastre pe 26 iunie 2020.

Exploreaza subiecte similare:

Top Gun, Top Gun: Maverick, Tom Cruise, Monica Barbaro, Jon Hamm, Jennifer Connelly, Joseph Kosinski, Val Kilmer, Miles Teller, Whiplash, Chicago Justice 

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells