Desi nu este Matrix, matricea ramane aceeasi!

24 Iun 2003
Desi nu este Matrix, matricea ramane aceeasi!
Una din cele mai interesante promisiuni facute de realizatorii Matrix, in documentarul „Matrix Revisited” a fost aceea ca vor scoate pe piata un pachet special, compact, cu episoade de 5 minute - Matrix, in varianta animata („Matrix Anime”), intr-un cuvant „Animatrix”.

Animatrix este o colectie de 9 episoade, de scurta durata, concepute de fratii Wachowski, creatorii trilogiei Matrix. Proiectul Animatrix este inspirat de subiectul inovator al trilogiei Matrix si efectele vizuale spectaculoase pe care aceasta le ofera. Productia beneficicaza, in doua episoade, de vocile originale ale actorilor Keanu Reeves (Neo) si Carrie Ann Moss (Trinity).

Animatrix este creat de o echipa formata din graficieni americani, japonezi si coreeni, iar personajele nu sunt cu mult diferite fata de cele din film. Fiecare episod are alt subiect, dar pastreaza tema generala - razboiul dintre om si masini, care a dus la aparitia Matrix, in viitor.

Fiecare episod are un alt stil de animatie - animatie traditionala, manga, animatie creata pe calculator, dar si combinari reusite ale stilurilor.
Animatrix beneficiaza de o coloana sonora de exceptie, supervizata de cunoscutul DJ si producator Jason Bentley, care a colaborat cu cei mai apreciati artisti ai muzicii electronice: Juno Reactor, Death in Vegas, Meat Beat Manifesto, etc. Producatorul musical este nimeni altul decat Don Jones, cel care a asigurat coloana sonora pentru intreaga trilogie Matrix.

Animatrix va deveni cu siguranta standardul dupa care se vor ghida si se vor judeca productiile animate viitoare. Iar anul 2003 va fi cu siguranta “Anul Matrix” - odata cu lansarea “Matrix Reloaded”, “Animatrix” si “Matrix Revolutions” si jocul "Enter the Matrix".

Primul episod Animatrix, The Final Flight of the Osiris (Ultimul zbor al lui Osiris) a fost prezentat in premiera la nivel mondial, impreuna cu thriller-ul „Dreamcatcher”, iar la noi pe ecrane inaintea filmului Destinatie Finala 2.

Noua productie Matrix, „Matrix Reloaded” a avut premiera mondiala in data de 15 mai, la Festivalul de Film de la Cannes, dar in afara competitiei. In foarte scurt timp a batut recordul in materie de box office, filmul avand incasari de peste 53 milioane lire sterline. Suma reprezinta un adevarat record, avand in vedere ca au fost doar 2 premiere importante: Festivalul de la Cannes si Londra.

Acum Animatrix este disponibil pe video si in Romania, distribuit de Pro Video SRL.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ALUCARD666DRACULA pe 18 martie 2012 11:50
Lumea MATRIX este foarte interesanta...dar si foarte distractiva.......

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells