Denzel Washington, un star „cum nu se mai fabrică“: Eroul de la Hollywood face dreptate și pe stradă

2 Iul 2020
Nu trăiește în lux, nu-i place să epateze și nu ezită să sară în ajutor când cineva are nevoie; Denzel Washington este eroul de pe marele ecran care face dreptate și în viața de zi cu zi.

Îl vom vedea în acțiune pe Denzel Washington joi, 2 iulie, în filmul "Fallen" ("Demonii printre noi"), difuzat în premieră de postul TV1000. În această producție semnată de Gregory Hoblit, John Hobbs, detectiv la Omucideri, asistă la execuția lui Edgar Reese, un ucigaș în serie. La scurt timp după execuție, însă, sunt comise mai multe crime într-un stil foarte asemănător cu al lui Reese. În momentul în care toți cunoscuții lui Hobbes încep să fredoneze melodia pe care Reese a cântat-o în camera de gazare, Hobbes e convins că îngerul decăzut Azazel este pe urmele lui.

Eroul de pe stradă

Actori talentați sunt cu duiumul la Hollywood, dar câți dintre ei duc o viață normală și nu ezită să sară în ajutorul unor necunoscuți? Și câți dintre ei se pot mândri cu o căsnicie trainică, de aproape 40 de ani? De asta este atât de apreciat Denzel Washington, pentru că talentul său uriaș este dublat de un caracter pe măsură.

Starul în vârstă de 65 de ani a demonstrat în repetate rânduri că poate fi la fel de impresionant în viața reală ca în filmele sale. Cel mai recent exemplu: într-o după-amiază, în timp ce conducea mașina pe străzile din West Hollywood, a observat o persoană care părea fără adăpost în mijlocul unei străzi aglomerate. Ar fi putut lesne să-și vadă de drum, dar el a tras Range Rover-ul pe dreapta și s-a dus să vadă ce-i cu omul din drum și dacă îl poate ajuta cumva.

Îmbrăcat casual, așa cum obișnuiește aproape de fiecare dată când nu merge la un eveniment public, Denzel purta mască de protecție, un tricou gri, pantaloni scurți negri precum cei de baschet și avea o șapcă pe cap. Doar chipul său, parțial vizibil, îți dădea o șansă să realizezi cine este.

Denzel s-a pus el însuși într-o situație riscantă, făcând slalom printre mașinile circulând cu viteză pentru a ajunge la omul care părea într-o situație dificilă. Și a reușit, cumva, să-l scoată de acolo și să-l aducă la marginea străzii, în timp ce un martor ocular a chemat poliția.

Washington nu a urcat imediat în mașină, preferând să rămână lângă acel om pentru a vorbi cu el și a-l liniști până la sosirea polițiștilor. Din motive necunoscute, bărbatul a fost încătușat, apoi eliberat, în timp ce Denzel vorbea cu el și cu agenții, explicându-le situația.

TMZ a publicat o înregistrare video și mai multe fotografii făcute la locul incidentului, petrecut în luna mai, din care se vede clar că actorul s-a implicat din pură bunăvoință în această situație, ținând o mână pe umărul omului și vorbind cu el pentru a-l liniști, în timp ce polițiștii își făceau treaba. El i-a dat necunoscutului o mască de protecție, întrucât acesta nu avea una, și un sandviș.

Denzel Washington și-a clădit în liniște reputația unui star atipic și a unui om generos.

De-a lungul anilor, el s-a implicat în mai multe activități caritabile, cum este fundația Fisher House, care ajută familiile soldaților, contribuind cu una dintre cele mai substanțiale donații la începutul anilor 2000. De asemenea, a susținut cu un milion de dolari echipa de dezbateri a colegiului Wiley.

Nimeni nu a știut, de exemplu, că Denzel și soția lui, Pauletta, l-au ajutat pe actorul Omari Hardwick când acesta stătea prost cu banii. "Pauletta Washington a plătit și asta e prima dată când o spun în fața camerei, a plătit pentru ca mașina mea să nu fie luată înapoi. Au plătit pentru asta", a dezvăluit Omari într-o ediție a talk-show-ului "The Real". "M-a sunat și mi-a zis: <<Trebuie să-i cer voie lui Denzel mai întâi>>, iar el a zis că e în regulă. Când în sfârșit i-am plătit cecul înapoi, el a fost incredibil. A rupt cecul", a povestit Omari Hardwick.

Denzel și soția sa, Pauletta, au donat sume importante pentru numeroase organizații, au strâns milioane de dolari pentru muzeul Smithsonian Museum de istorie afro-americană și au declanșat o acțiune pentru colectarea a milioane de dolari pentru renovarea casei în care a copilărit dramaturgul August Wilson.

"Despre asta e vorba, nu iei nimic cu tine", spunea Denzel Washington într-un interviu despre munca sa caritabilă, publicat de Forbes în 2018. "Să-mi împărtășesc experiențele cu tinerii și să-i văd cum mă ascultă și că sunt curioși, acesta e drumul meu. Nu-i în zadar. Mă inspiră să văd potențialul acestor tineri și să-i văd cum trec la conducere", a adăugat el.

Secretul celor 37 de ani de căsnicie: „Îmi țin gura“

Caracterul simplu, modest și generos al starului american își arată roadele și în viața lui personală - puțini bărbați celebri se pot mândri cu un mariaj de aproape 40 de ani. Familist convins, Denzel își iubește soția, cu care este căsătorit din 1983. Luna trecută, ei au împlinit 37 de ani de căsnicie. N-a fost, cu siguranță, aniversarea pe care o plănuiau, pentru că pandemia i-a ținut în casă și n-au putut sărbători cu o cină festivă în oraș, dar Denzel a găsit un mod de a marca momentul: cu masca de protecție pe figură, el a mers la localul italian Tra di Noi din Malibu și a cumpărat pizza.

Cei doi actori s-au cunoscut în 1977, în timpul filmărilor pentru producția NBC "Wilma", iar în 1995 și-au reînnoit jurămintele, într-o ceremonie oficiată de activistul anti-apartheid Desmond Tutu, în Africa de Sud.

Într-un interviu publicat în 2018 de People, Denzel Washington a descris perfect felul în care a reușit să-și păstreze căsnicia atâta timp: "Fac ce am spus, îmi țin gura", a glumit el.

Starul i-a adus un omagiu soției pentru contribuția ei în relația lor: "Asta am în cap: siguranță, mâncare, o casă frumoasă. Diferența dintre o casă și un cămin este mare. Poți să cumperi o casă, dar asta n-o va face un cămin - să nu mai spunem că un bărbat nu poate să facă dintr-o casă un cămin. Dar soția mea a făcut din casa noastră un cămin și a crescut copiii noștri frumoși, i-a protejat și s-a sacrificat pentru ei. Ea a făcut munca grea", a mai spus starul.

"Soția mea a făcut o treabă minunată, sunt copii buni. Modești, muncitori, nu se feresc să tragă din greu, e tot ce le poți cere", a spus actorul.

Starul din "Equalizer" și actrița în vârstă de 69 de ani din "She's Gotta Have It" au patru copii - un fiu, John (35 de ani), o fiică, Katia (32 de ani) și gemenii Olivia și Malcolm (29 de ani).

Născut pe 28 decembrie 1954, Denzel Washington a devenit celebru în anii '90, pentru interpretarea reuşită a unor personaje reale, precum Steve Biko, Malcolm X, Rubin Carter, Melvin B. Tolson, Frank Lucas şi Herman Boone. Actorul a primit două Globuri de Aur şi două premii Oscar ("Glory" şi "Zi de instrucţie"), fiind al doilea artist afro-american, după Sidney Potier, care a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol principal, datorită prestaţiei sale din filmul "Zi de instrucţie" (2001).

Starul american a jucat, de asemenea, în "Book of Eli", în regia fraţilor Allen şi Albert Hughes, şi în pelicula "Unstoppable", regizată de Tony Scott, și a regizat două filme pentru marele ecran - "Antwone Fisher" (2002) şi "La început a fost cuvântul/ The Great Debaters" (2007).

Exploreaza subiecte similare:

Denzel Washington, Fallen, Gregory Hoblit, Pauletta Washington, Omari Hardwick, The Equalizer, Wilma, Glory, Training Day, The Book of Eli

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells