Denis Villeneuve dezvăluie cea mai mare provocare legată de Dune. Are legătură cu Timothée Chalamet

de Marina Florea în 5 Sep 2021
Paul Atreides e jucat de Timothée Chalamet

Adaptarea unei cărți celebre precum Dune a lui Frank Herbert era, cu siguranță, o provocare, însă una pe care Denis Villeneuve a considerat-o binevenită. Regizorul a mai reușit și înainte alte miracole - precum Blade Runner 2049 - fiind un rar caz de sequel ce s-a ridicat la nivelul predecesorilor săi - așadar Villeneuve era cel mai bine pregătit să semneze regia ultimei adaptări a SF-ului interstelar al lui Frank Herbert.

Dune a lui Villeneuve are o distribuție uimitoare de actori, o listă din care fac parte Zendaya, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac și Jason Momoa. Și, nu în ultimul rând, în rolul principal, cel al lui Paul Atreides, apare Timothée Chalamet.

Chiar și cei mai talentați regizori, totuși, au parte de propriile lor provocări. Într-o conferință de presă pentru Dune, la Festivalul de Film de la Veneția, Villeneuve a dezvăluit cea mai mare problemă legată de regizarea filmelor cu Timothée Chalamet.  Starul din Call Me By Your Name are o problemă pe platoul de filmare: părul său, ce are „o voință proprie”.

Buclele bogate ale lui Chalament sunt ceva legendar. „A trebuit să regizez filmul dar și tunsoarea lui Timothée”, spune Denis Villeneuve, citat de Deadline.

Oricine are un păr așa de des și bogat cunoaște frustrarea de a-l face să arate bine. A-i face părul să stea la un loc, în special în timpul unor secvențe intense de acțiune, nu era lucru ușor. Villeneuve a comentat subiectul, spunând că părul lui Chalament „are voință proprie”. De parcă problema cu părul nu era de ajuns, Chalamet a reușit să-l rănească și pe Jason Momoa în timpul filmărilor.

În ceea ce-l privește, Chalamet era bucuros să facă parte din proiect, și în timpul conferinței de presă l-a descris „onoarea vieții lui”.

Dune va ajunge în săli și pe HBO Max în octombrie. Recenziile au apărut deja, iar Villeneuve încurajează fanii să îl urmărească pe marele ecran.

Exploreaza subiecte similare:

Dune, Denis Villeneuve, Timothée Chalamet

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells