Debut internaţional de 151 milioane de dolari pentru Jurassic World: Fallen Kingdom

de Cristina Grigore în 11 Iun 2018
Pelicula a intrat pe primul loc la box office în 48 de ţări

Lansat pe 48 de pieţe internaţionale de film în acest week-end, Jurassic World: Fallen Kingdom a întrecut aşteptările realizatorilor - încasările obţinute au fost de 151 de milioane de dolari, faţă de cele 130-140 de milioane anticipate de către aceştia. 

Potrivit BoxOfficeMojo.com, pelicula a debutat pe primul loc în box-office-ul ţărilor în care a fost lansată, cele mai mari cifre ale încasărilor înregistrându-se în Coreea de Sud (27,2 milioane de dolari), Irlanda şi Marea Britanie (19,9 milioane). În următoarele două luni, filmul va ajunge în alte 21 de teritorii, inclusiv în China (15 iunie), Brazilia (21 iunie), Mexic şi Statele Unite (22 iunie), Japonia (13 iulie).

Rămâne totuşi de văzut dacă sequel-ul va reuşi să atingă performanţa primului Jurassic World, care a avut un debut de 208 milioane de dolari în week-end-ul lansării şi a depăşit un miliard si jumătate de dolari la box office-ul internaţional. 

Owen (Chris Pratt) şi Claire (Bryce Dallas Howard) au de această dată misiunea de a salva de la extincţie dinozaurii, după ce faimoasa insulă ce adăpostea parcul cu animale preistorice este pe cale să fie înghiţită de lava vulcanică. Owen îşi doreşte să îl găsească pe Blue, raptorul cu care a dezvoltat o relaţie specială şi care s-a pierdut pe insulă. Claire a ajuns să respecte aceste creaturi şi şi-a luat angajamentul de a le proteja cu orice preţ. Pe insulă, cei doi descoperă însă o conspiraţie pe cale să pună întreaga planetă în pericol, într-un mod nemaivăzut încă din era preistorică.

Filmul, regizat de J.A. Bayona (The Orphanage, The Impossible) după un scenariu de Colin Trevorrow şi Derek Connolly (Kong: Skull Island), a avut premiera la noi pe 8 iunie.

Exploreaza subiecte similare:

Jurassic World: Fallen Kingdom, Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, J.A. Bayona, Colin Trevorrow, Derek Connolly

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
camaleonii pe 11 iunie 2018 11:25
Este exclus sa atinga cele 208 milioane ale primului in State. 160 de milioane ar fi exceptional daca ar putea strange in weekend-ul de debut in State. Dar suma reala probabil va fi undeva intre 140 si 150 de milioane.
Global din nou, este exclus sa atinga cele 1.67 miliarde de dolari. 1.3 ar fi excelent pentru Universal, si in acelasi timp este si targetul realist.
Oricum, la un buget de 170 de milioane Universal va realiza un profit urias.

mihnea_aspru95 pe 11 iunie 2018 16:29
O să facă cam 143 de milioane în week-end-ul 22-24 iunie (asta însemnând SUA). Da, ar fi greu să depășească 160 acolo, dat fiind faptul că și Incredibilii 2 o să facă mult și-n al doilea week-end, nici animația nu se va lăsa mai prejos (care, e posibil să spulbere pe 15-17 iunie, recordul lui Finding Dory). Oricum, Jurassic World, o să sară peste un miliard, iar cum ai și zis, $1.3 miliarde ar fi de excepție pentru cei de la COMCAST (în special că se bat și ei pentru FOX :))
camaleonii pe 12 iunie 2018 15:48
:)))) Incredibilii sigur va depasi recordul lui Dory. Chiar si 150 de milioane + este posibil in weekendul de debut in State. In alte cuvinte, se anunta o vara foarte interesanta la boxoffice. N ar strica nici ca articolele legate de incasari de pe cinemagia sa fie si ele putin mai interesante :d
carmen_angelus_romila pe 28 iulie 2018 09:27
Sunt deosebit de fascinante aceste realizari gen: "Jurassic World" sau mai vechiul "Jurassic Park", dovada fiind audienta lor crescanda si implicit castigurile fauloase.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells