De ce este controversat Mulan, noul live action al Disney

de Cristina Grigore în 10 Iul 2019
Modificările aduse poveștii animației din 1998 i-au nemulțumit pe unii fani

Trailer-ul următoarei producții live action a Disney, Mulan, a fost lansat la începutul acestei săptămâni, iar reacțiile publicului nu s-au lăsat așteptate. În vreme ce unii au fost cuceriți de scenele de luptă, imagine, abordarea mai fidelă legendei chineze și actrița aleasă pentru rolul central (chinezoaica Yifei Liu), alții au reclamat unele diferențe față de animația originală, notate de disinsider.com.

Disney a ales să nu includă soundtrack-ul original al animației din 1998 în această producție; personajele vor interpreta cântece noi, iar cele vechi se vor auzi doar pe fundalul unor scene, în varianta instrumentală. În plus, unul dintre cele mai îndrăgite personaje ale animației, dragonul Mushu, nu va apărea în film. În locul lui vom vedea însă o pasăre Phoenix, după cum au arătat unii actori ai filmului pe Twitter, unde au publicat fotografii în care purtau hanorace cu logo-ul în formă de Phoenix al filmului.  

Și personajul masculin din povestea de dragoste a lui Mulan a fost schimbat; în loc de generalul Shang, conducătorul armatei chineze, îl vom vedea pe Chen Honghui (Yoson An), unul din soldații ce vor lupta împotriva hunilor alături de Mulan, fata curajoasă care, așa cum spune legenda, a îmbrăcat uniforma în locul tatălui ei pentru a-și apăra țara.

Controversa nu a atins însă și publicul chinez, remarcă DigitalSpy.com, căruia „îi pasă mai mult dacă Hua Mulan arată bine și dacă filmul redă în mod corect cultura chineză și perseverența personajului” – după cum s-a exprimat un utilizator pe rețeaua chineză de socializare Weibo.

Mulan, din a cărui distribuție fac parte Donnie Yen și Jet Li, se va lansa la noi pe 27 martie 2020.

Exploreaza subiecte similare:

Yifei Liu, Yoson An, Donnie Yen, Jet Li, Mulan

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 10 iulie 2019 17:34
Dacă la acest nou film Disney după cunoscuta animație din anii '90 au apărut controverse, mă întreb oare ce va fi după apariția filmului tot live-action ”Mica Sirenă” de la același studio Disney, unde în rolul principal al sirenei adolescente va juca o tânără de culoare??? Și nu, nu am nimic contra persoanelor de culoare, ci pur și simplu mă refer la faptul că producătorii au ales să nu țină cont nici de data asta de personajele originale ale animațiilor pe care le tot ecranizează și au venit cu tot felul de idei trăsnite. Dar vom vedea la încasări dak decizia lor a fost sau nu una inspirată.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells