De ce a refuzat Jeremy Renner rolul central în Hellboy

de Cristina Grigore în 5 Iul 2019
Starul nu și-a regretat decizia nici după lansarea peliculei, ce l-a avut pe Ron Perlman drept protagonist

Jeremy Renner a spus „pas” ocaziei de a lucra împreună cu celebrul regizor Guillermo del Toro la adaptarea romanului grafic Hellboy din 2004. Rolul eroului Dark Horse Comics i-a fost oferit când se afla încă la începutul carierei, scrie MovieWeb.com, însă a preferat să refuze proiectul pentru că „nu a înțeles” personajul.

Situația financiară a lui Renner era pe atunci dezastruoasă, însă a rămas fidel promisiunii pe care și-a făcut-o, aceea de a nu accepta vreun rol în care nu se regăsește.

„Mi s-a întâmplat lucrul acesta cu Guillermo Del Toro”, a povestit el în cadrul podcastului lui Justin Long Life is Short.

„Era vorba de un excelent regizor, iar filmul oferit era Hellboy, pentru o sumă mare de bani, mai mare decât mi se propusese vreodată. Însă tot a trebuit să spun nu, deoarece nu aveam idee cum să abordez acel personaj. Cred că era vorba de cel puțin un sfert de milion de dolari, într-un moment în care eu nu-mi permiteam nici curent electric, doar lumânări, însă am citit scenariul și mi-am zis că, pur și simplu, trebuie să refuz, pentru că nu reușesc în vreun fel să mă identific cu eroul”, a explicat el.

Renner nu și-a regretat alegerea nici după ce a văzut filmul terminat, cu Ron Perlman în rolul central.

„Nu am nici un regret, nici unul. De cele mai multe ori, mă gândesc cât de bucuros sunt că nu am aceptat rolul. Și știu clar de ce nu am făcut-o. Nu ține doar de Hellboy și nu zic că este un film prost sau un film bun… Pur și simplu nu m-aș fi încadrat în povestea aceea”, a adăugat starul.

Partitura care i-a venit mănușă și pe care a acceptat-o fără rezerve a fost cea a lui Hawkeye din filmele Marvel: „Când realizatorii mi-au vorbit despre acest personaj, mi-am spus că e grozav, că este vorba doar despre un tip fără superputeri, doar cu un set exceptional de abilități. Iar cu acest lucru mă puteam identifica”, a spus el.

Exploreaza subiecte similare:

Guillermo Del Toro, Jeremy Renner, Ron Perlman, Hellboy

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells