Cronică: „Noi suntem familia Miller”, destul de trăsnit

de Gloria Sauciuc în 29 Aug 2013
Cu Jennifer Aniston şi Jason Sudeikis, din 30 august pe marile ecrane

Premisa de a aduna pe marele ecran un grup pestriţ şi contradicţia dintre cine sunt cu adevărat eroii filmului şi cine pretind că sunt trebuie să nască, cel puţin în teorie, avalanşe de situaţii şi dialoguri amuzante. Scenariştii premierei Noi suntem familia Miller - care au mai lucrat la Spărgătorii de nunţi, respectiv Teleportaţi în adolescenţă - au găsit aceste două „motoare” declanşatoare ale poveştii, apoi s-au lăsat pe tânjeală. Replicile nu sunt chiar aşa de tari, altele sunt de mult fumate, mizându-se mai mult pe umorul de situaţie şi jocul actorilor, foarte bine aleşi - ce-i drept. Chiar şi în aceste condiţii, comedia ce intră vineri pe marile noastre ecrane poate aduce câteva hohote de râs.

Spuneam că premisa filmului este un fel de „qui pro quo”, în care nu o persoană e confundată cu alta, ci o persoană se dă drept altceva decât este. Efectul comic rezultă din contradicţia puternică dintre identitatea reală şi cea falsă. Jennifer Aniston se dă soţie devotată şi mamă a doi copii, deşi este o stripteuză ce se alătură unui traficant de droguri; Jason Sudeikis trece drept familist convins, deşi e un flueiră-vânt ce îşi câştigă existenţa vânzând „iarbă” casnicelor, pentru ca mai apoi să pregătească cel mai mare transport de marijuana văzut în ultima vreme la cinema etc. Până la final vedem că eroii nu sunt chiar atât de diferiţi faţă de persoanele care pretindeau că sunt...

Apoi, scenariştii mizează pe încropirea unui grup de personaje cât se poate de colorate şi greu de imaginat laolaltă. Grup ce devine familia Miller. Astfel, pentru a scăpa de datorii şi a-şi salva viaţa, David (Jason Sudeikis) trebuie să aducă din Mexic 15 tone de marijuana. Se gândeşte să pozeze în tată de familie pentru a nu atrage atenţia la vamă. Astfel, cinica Rose (Jennifer Aniston), rebela-emo Casey (Emma Roberts) şi timidul Kenny (Will Poulter, cu o mimică perfect croită pentru a aduce la viaţă personaje nătângi) devin falsa familie a lui David. Cu o soţie, doi copii şi o rulotă imensă, noua familie Miller se îndreaptă spre Mexic pentru un weekend imprevizibil. Drumul e plin de peripeţii, pedala apăsându-se mult pe întâmplările cu conotaţii sexuale. Rezolvarea unor situaţii este expediată, căutându-se mai mult efectul comic decât logica din spatele întâmplării.

Spunea cineva, zilele trecute, într-un comentariu pe Cinemagia, că „I just want to see Aniston stripping!”. Da, în We're the Millers Jennifer Aniston este stripteuza Rose şi face un număr de striptease cu apă şi foc memorabil. Număr care a făcut spectatorii din sala de cinema de la Hollywood Multiplex să rămână muţi. Inclusiv pe cel care aproape tot filmul a vociferat, dănd replicile simultan cu actorii, amuzându-se de unul singur de mama focului, şi continuând sonor reacţiile personajelor din film. Ptii, ce mai vizionare!

Genericul de final aduce un montaj de farse şi greşeli de la filmări, inclusiv o surpriză făcută actriţei devenite celebră datorită popularităţii serialului Friends, Jennifer Aniston.

Adus în România de MediaPro Distribution, Noi suntem familia Miller are premiera pe 30 august, în cinematografele: Hollywood Multiplex, CinemaPRO, Movieplex, The Light Cinema, Grand Cinema Digiplex Băneasa, Cityplex (Constanța, Tulcea și Brașov), rețeaua Cinema City, Cinema Arta (Târgu-Mureș), Patria (Craiova), Cinema Florin Piersic (Cluj), Premiera (Ploiești), Patria (București), Cinema Sergiu Nicolaescu (Târgu-Jiu), Cinema Capitol (Onești), Cinema Colors 3D (Craiova), Cinema Eugen Ionescu (Slatina), Cinema Twins (Ploiești), Cortina (Oradea), Cinema Glendale (București), Cinema Ostroveni (Ostroveni), Cinema Marcom (Buzău), Palace (Oradea), Cine Grand (Botoșani), Cinema Grand Mall (Satu-Mare).

Exploreaza subiecte similare:

We're the Millers, Jason Sudeikis, Jennifer Aniston, Emma Roberts, Will Poulter, The Wedding Crashers, Hot Tub Time Machine

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
DeadSea07 pe 29 august 2013 20:16
Filmul Chiar Merita !
alex_il_fenomeno pe 2 septembrie 2013 12:07
Il voi urmari, arata atat de bine.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells