Corneliu Porumboiu, omagiat la NCRR

de Ştefan Dobroiu în 25 Mai 2009
Corneliu Porumboiu, omagiat la NCRR

După ce a câştigat două premii ale secţiunii Un Certain Regard la Cannes 2009, Corneliu Porumboiu va fi omagiat la Noul Cinematograf al Regizorului Român, aflat în incinta Muzeului Ţăranului Român.

"Şi în acest an, un alt regizor român a câştigat unul dintre cele mai prestigioase premii la Festivalul de la Cannes: Premiul Juriului la selecţia Un Certain Regard si Premiul FIPRESCI (premiul criticilor jurnalişti) pentru filmul Poliţist, adjectiv. Este a treia oară când Corneliu Porumboiu câştigă la Cannes, după 2004, când a luat locul doi la concursul Cinéfondation pentru cel mai bun film studenţesc, Călătorie la oraş.

Pentru a sărbători noul succes al lui Corneliu Porumboiu, NCRR vă invită marţi, 26 mai, la ora 21.15, la o proiecţie în aer liber a filmului care a câştigat Camera d'Or la Cannes în 2006 (premiul pentru cel mai bun prim lungmetraj): A fost sau n-a fost?", se precizează într-un comunicat primit la redacţie.

Cât despre Poliţist, adjectiv, acesta va putea fi vizionat la Cluj, în cadrul Festivalului de film Transilvania, din a cărui competiţie face parte. Filmul va fi lansat pe marile ecrane la sfârşitul lunii iunie.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells