Compozitor de Oscar pentru Superman: Man of Steel

de Cristina Grigore în 2 Dec 2010
Compozitor de Oscar pentru Superman: Man of Steel

Conform Slashfilm, Hans Zimmer a fost confirmat oficial drept compozitor al noului film Superman regizat de Zack Snyder – o sarcină dificilă, având  în vedere că tema muzicală din filmul original, ce aparţine lui John Williams, este una dintre cele mai cunoscute şi mai impresionante.

Zimmer, câştigător al premiului Oscarul pentru muzica din Gladiatorul şi cea din Sherlock Holmes, are la activ o paletă bogată de abordări compoziţionale, el fiind responsabil pentru coloana sonoră a numeroase filme de genuri diferite, de la animaţii (Kung Fu Panda, The Lion King, Megamind), la filme poliţiste şi de acţiune (Hannibal, Batman Begins, The Last  Samurai).  El a lucrat de asemenea şi trilogia Pirates of The Caribbean, urmând să compună şi pentru partea a patra, On Stranger Tides.

Despre cum va aborda tema muzicală din Superman, compozitorul a vorbit recent, într-un interviu acordat postului TV NBC San Diego: „Este dificil, dar am mai lucrat şi la una dintre cele mai iconice teme, cea pentru Batman, cu Chris [Nolan], iar acum este exact la fel. Ai permisiunea să reinventezi, dar trebuie să încerci să fii la fel de bun, sau cel puţin la fel de memorabil, iar muzica ta să aibă impact, să devină reprezentativă. Zimmer a dat ca exemplu Gladiatorul, la care toată lumea vorbea despre vechea temă muzicală din Spartacus, compusă de Alex North si nominalizată la Oscar. Ca şi atunci, este pregătit să reinventeze muzica, astfel încât publicul modern să fie din nou impresionat şi vrăjit de noua compoziţie.

Zimmer a mai colaborat cu Christopher Nolan la Inception (pentru care este de aşteptat să primească o nominalizare la Oscar) şi se pregăteşte să o facă din nou, pentru The Dark Knight Rises.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Hitman pe 2 decembrie 2010 10:48
Vadca Christopher Nolan l-a ales pe Zimmer in multe filme de ale lui si au facut o treaba excelenta
spartacus pe 2 decembrie 2010 11:41
Unul dintre cei mai inventivi si mai inteligenti compozitori ai secolului, fara indoiala. Ma bucur pentru alegere.
AeroX pe 2 decembrie 2010 12:42
In ultima vreme legendarul John Williams(tatal compozitorilor contemporani) n-a prea mai putut sa revina ca sa compuna muzica pentru acele filme la care a dat startul celor mai populare laitmotive. Are un orar foarte incarcat. In orice caz...de ce sa nu continue si un alt compozitor mai departe muzica dintr-un film celebru? S-a mai intamplat asa ceva pana acum cu multe filme! Eu sunt sigur ca Hans Zimmer va face o treaba decenta, avand in vedere ce succes foarte mare a avut pana acum.
Lalolica pe 2 decembrie 2010 17:17
dupa parerea mea hans zimmer este peste jonh w. si sunt mai mult k sigur k va face o treaba impresionanta ,la fel cum a facut si la celelalte filme la care a lucrat!!!.......nu inteleg cum ati omis sa treceti si black hawk down ( in opinia mea cea mai buna coloana sonora a tuturor timpurilor alaturi de cea din Gladiatorul )
AeroX pe 2 decembrie 2010 19:15
Dupa parerea mea, Lalolica, ar trebui sa afli si tu cine e John Williams in lumea filmelor si apoi cine e Hans Zimmer! Cred ca nici n-ai mai auzit de John pana azi!
AeroX pe 10 decembrie 2010 02:38
pana la urma s-a devedit ca n-a fost decat un zvon aceasta stire >:)
cristi23 pe 5 ianuarie 2011 10:47
la muzica de filme hans zimmer e cel mai bun...e super
Aniron pe 23 ianuarie 2011 00:04
Ba sunt de acord cu AeroX! Nimeni nu-l va ajunge vreodata pe John Williams(asta pt. cunoscatorii si fanii muzicii de film). Hans Zimmer oricum nu va mai compune muzica pt filmul in cauza. Chiar a fost un zvon. Mie personal nu mi-a placut decat muzica din Piratii din Caraibe. John Williams are un fel de a crea un sunet usor de recunoscut pt. orice film. E mult superior oricarui alt compozitor! Si ce palmares! 45 nominalizari Oscar!
Hans Zimmer e doar comercial...mai popular in ultima vreme.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells