Cinematografele americane au anulat proiecţiile lui The Interview

de Cristina Grigore în 18 Dec 2014
Măsura vine în urma mesajului de ameninţare trimis de organizaţia teroristă ce a spart serverele Sony

După unda de şoc trimisă către Sony Pictures, iată că organizaţia care a spart serverele companiei şi a făcut publice o mulţime de emailuri private şi documente nu a renunţat la atac şi a lansat o ameninţare, adresată celor care au de gând să vizioneze filmul şi care va afecta serios încasările acestuia.

Variety.com redă mesajul ce a descurajat proprietarii de cinematografe din Statele Unite, care au retras în consecinţă filmul din program: „Atenţie. Vă vom arăta clar, la locul şi timpul în care va fi proiectat The Interview, inclusiv la premieră, cât de amară poate fi soarta acelora ce caută amuzamentul în teroare. În curând lumea întreagă va înţelege ce film îngrozitor au făcut cei de la Sony Pictures Entertainment. Şi lumea va fi înfricoşată. Amintiţi-vă de 11 septembrie 2001. Vă recomandăm să vă ţineţi departe de locurile de vizionare ale filmului. (Dacă locuinţa voastră este în apropiere, mai bine plecaţi). Ceea ce se va întâmpla în zilele următoare a fost atras de lăcomia celor de la Sony Pictures Entertainment. Lumea întreagă îi va denunţa pe cei de la Sony”.

Momentan, mai toate marile lanţuri de cinematografe din America au anulat proiecţiile filmului, iar Sony a renunţat în mod oficial la premiera din 25 decembrie, menţionând într-o declaraţie că înţelege grija managerilor de cinematografe faţă de public în eventualitatea unui atac terorist.

Nu este clar ce se va întâmpla cu filmul pe viitor, însă este posibil totuşi să se recurgă la o lansare pe platforma online VOD, pentru a putea recupera cele 42 de milioane cheltuite cu producţia acestuia şi a altor costuri notabile de marketing. Deocamdată, compania a renunţat de tot la promovarea filmului şi la premierele acestuia.

Comedia The Interview urmăreşte doi jurnalişti (James Franco şi Seth Rogen), care primesc misiunea de a-l asasina pe liderul nord-coreean. Incidentul de care a avut parte compania Sony este pus aşadar pe seama unei organizaţii nord-coreene.  

Exploreaza subiecte similare:

The Interview

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells