Cinci detalii inedite despre Pain Hustlers

de Gloria Sauciuc în 1 Nov 2023
Dramedia farmaceutică se poate urmări pe platforma de streaming Netflix din 27 octombrie

Liza Drake (Emily Blunt) este o mamă singură din clasa muncitoare, care tocmai și-a pierdut locul de muncă și a ajuns la capătul puterilor. O întâlnire întâmplătoare cu reprezentantul de vânzări de produse farmaceutice Pete Brenner (Chris Evans) o pune pe o traiectorie ascendentă din punct de vedere economic, dar dubioasă din punct de vedere etic, pe măsură ce este implicată într-o periculoasă schemă de escrocherie la compania farmaceutică Zanna.

Aceasta este premisa Pain Hustlers, cel mai nou titlu lansat de Netflix pe platforma sa de streaming,  „o poveste incredibil de umană și suculentă”, după cum o etichetează jurnalistul Evan Hughes, autorul cărții „Pain Hustlers: Crime and Punishment at an Opioid Startup” la care a lucrat înainte și simultan cu dezvoltarea filmului. „Producția aruncă o privire tăioasă și revelatoare asupra a ceea ce unii oameni fac din disperare, iar alții din lăcomie”, a mai declarat jurnalistul. Iată, mai jos, cinci detalii inedite despre producție.

1. De la Harry Potter, la un subiect ancorat în realitate

După ani la rând petrecuți în lumea vrăjitorilor din seria Harry Potter, regizorul câștigător al premiului BAFTA David Yates a căutat să spună o poveste mai ancorată în lumea reală, una care să nu aibă nevoie de ecrane verzi sau de baghete, Pain Hustlers.

„David este regizorul perfect pentru acest film. La începutul carierei sale a regizat două serii limitate, Sex Traffic și State of Play, care au fost thrillere politice uimitoare, dar care - în esența lor - erau despre oameni reali”, a spus producătorul Lawrence Grey. Menționând munca în universul Harry Potter, Grey a adăugat: „David nu este străin de distrarea publicului la o scară mare. În procesul de realizare a acestui film, el a adăugat în mod constant umor inteligent și strălucire, găsind ce e surprinzător și neconvențional”.

2. Umorul, parte din acest subiect grav

Acest film îmbină o varietate de nuanțe într-un mod unic și special”, spune producătorul Lawrence Grey. „În primul rând, este povestea a trei generații de femei inteligente care se luptă pentru a face o viață mai bună pentru ele însele, și este o călătorie foarte amuzantă, onestă și mișcătoare; această parte a filmului este cea mai ficționalizată.

Un subiect grav, dar și comic relief din plin.

Dar, în al doilea rând, este povestea despre industria farmaceutică și care este o subcultură scandaloasă, uimitoare, întunecat-comică, palpitantă, care este imposibil de inventat. Adevăratele fapte din acea lume sunt mai debusolate, mai scandaloase și mai emoționante decât orice poate inventa un scriitor și un producător”.

În consecință, distribuția filmului Pain Hustlers a fost pusă la încercare de un scenariu care dă viață întregului spectru de emoții. De la absurdități nevinovate și amuzante la momente sumbre de profundă devastare interioară și regret. Exact așa cum și-a dorit Yates. „Am fost de acord de la început că nu am vrut să creăm o dramă scorțoasă”, spune regizorul. „Ne-am propus ca, acolo unde putem, să lăsăm scenariul să fie atât amuzant, cât și emoționant. Umorul a fost întotdeauna o parte a povestirii mele ca regizor - permite publicului să intre în poveste, și chiar cu un subiect atât de întunecat și de important ca acesta, există loc pentru umor”.

3. O parabolă a visului american

„Întotdeauna am crezut că acest film a fost în cele din urmă un fel de parabolă a visului american și a ceea ce se întâmplă atunci când merge prost. Tuturor celor care au ambiții li se spune "dă-i bătaie" și că succesul este minunat. Dar, în cazul acestei povești, dacă sistemul nu este supravegheat corespunzător și dacă nu joci după anumite reguli, poți face rău oamenilor”, explică regizorul.

4. Emily Blunt, „cel mai pregătit actor”

Emily Blunt a fost partenerul perfect pentru a ajuta la povestirea acestui subiect, a declarat Yates, nu doar în rolul Liza, ci și ca producător executiv al Pain Hustlers. „A însuflețit filmul încă de la început”, spune regizorul. „A fost pasionată de realizarea Lizei Drake ca personaj, iar în acea călătorie delicată de a obține finanțarea finală a filmului, ea a fost alături de noi”...

Legat de actrița Emily Blunt, regizorul declară că a fost probabil cel mai pregătit actor cu care a lucrat vreodată. „Vine pe platou cu o plan de joc în fiecare zi și știe exact ce vrea să exploreze în arhitectura ființei umane pe care o joacă”.

5. Chris Evans, „un atlet pe platou”

Chris Evans joacă în Pain Hustlers rolul lui Pete Brenner, un om de vânzări fără scrupule. „Totul în viața lui Pete este o tranzacție. Totul se rezumă la vânzare. Nu are nici un fel de relații profunde ori legături cu cineva dincolo de noțiunea de a atinge cifrele dorite. Așa că există o superficialitate la el, dar în egală măsură există o vulnerabilitate la el. Este, de asemenea, foarte amuzant, pentru că este complet necenzurat - este gălăgios, obraznic”, explică regizorul filmului.

„Distribuirea lui Chris Evans pentru acest rol a fost o încântare, deoarece comportamentul său de mascul alfa, eroic, este complet răsturnat atunci când îl plasezi în rolul unui reprezentant de vânzări farmaceutice. L-am văzut făcând câteva lucruri care m-au surprins cu adevărat anterior. Îmi place să văd un actor făcând ceva surprinzător. Iar Chris este ca un atlet. Și nu mă refer doar fizic, ci și în ceea ce privește angajamentul său față de rol. Este pe platoul de filmare la prima oră și este foarte prezent, mereu motivat, mereu vrea să facă cel mai bine”, a mai relatat regizorul.

Sinopsis extins Pain Hustlers

Liza Drake (Emily Blunt) și Pete Brenner (Chris Evans) se străduiesc să convingă medici precum Dr. Lydell (Brian d'Arcy James) să prescrie pacienților medicamentul lor „miraculos”, Lonafen, pe bază de fentanil... a cărui metodă de administrare sublinguală pentru a oferi o ameliorare rapidă a durerii la pacienții cu cancer a fost dezvoltată de către Dr. Jack Neel (Andy Garcia) în urma morții soției sale. Liza, care acceptă jobul în parte pentru a plăti îngrijirile medicale pentru fiica ei Phoebe (Chloe Coleman), o implică în această schemă și pe mama ei, Jackie (Catherine O'Hara).

Pe măsură ce reușesc să-și îndeplinească misiunea prin tactici dubioase, inclusiv unele care încalcă reglementările, norocul companiei crește, ridicându-i și pe Liza și Pete odată cu ea. Gestionarea relației cu un șef din ce în ce mai dezechilibrat (Andy Garcia), agravarea stării medicale a fiicei sale (Chloe Coleman) și conștientizare tot mai mare a dezastrului pe care îl provoacă compania o forțează pe Liza să își analizeze alegerile. Costurile umane sunt grave, pe măsură ce lăcomia lor crește.

Filmul Dealeri de durere aruncă o privire tăioasă și revelatoare asupra a ceea ce unii oameni fac din disperare, iar alții din lăcomie. Filmul este regizat de David Yates, câștigător al premiului BAFTA, produs de Lawrence Grey, și îi are în distribuție pe Catherine O'Hara, Jay Duplass și Brian d'Arcy James. Iată câteva detalii despre producție..

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells