Ce scrie presa străină despre transformarea fostei vedete Twilight în Prințesa Diana

de Marina Florea în 6 Sep 2021
Spencer va avea premiera pe 11 noiembrie

Emma Corrin este pe punctul de a câștiga trofeul pentru Cea mai bună actriță la Premiile Emmy (decernate pe 20 septembrie) pentru rolul Prințesei Diana din serialul The Crown, la fel cum primele recenzii despre rolul lui Kristen Stewart din producția Spencer anticipează o nominalizare la această ediție a Oscarurilor, ediție ce ar putea aduce un omagiu tragediei familiei regale.

Stewart joacă în noul film semnat de Pablo Larrain, ce va avea premiera în sălile noastre de cinema pe 11 noiembrie și a devenit acum „principalul candidat la Oscarul pentru Cea mai bună actriță”, așa cum scrie Marlow Stern de la The Daily Beast. În cronica acestuia, criticul adaugă: „Puțini actori transmit senzația aceea de vulnerabilitate precum Stewart, care tremură la fiecare privire dezaprobatoare sau atitudine ostilă. Până acum, în pofida unor roluri reușite -de la Into the Wild și Adventureland și până la colaborările cu Olivier Assayas - Oscarurile au ocolit-o pe nedrept pe Stewart. Unul dintre motive poate fi saga-ul Twilight, a cărui scenariu și regie mediocre au pus-o într-o lumină proastă. Însă nu se va mai repeta...”

Spencer este o biografie neconvențională a Prințesei Diana (titlul filmului face trimitere la numele ei de fată, Spencer) și se derulează de-a lungul a trei zile din anii 1990, înainte de moartea ei într-una accident de mașină. Larrain are experiență în acest gen de filme, după ce a lucrat cu Natalie Portman la Jackie, nominalizat în 2016.

New York Times scrie: „Stewart reușește să fie o prezență puternică, chiar și atunci când personajul ei se pierde... Pe măsură ce filmul avansează, actrița este genială în rol. Stewart este una dintre puținele persoane care au avut de-a face cu paparazzi la fel cum a avut de-a face Diana până la moarte. Stewart a simțit asta: fie că se luptă, fie că nu, ea nu are șanse să câștige.”

Nu toate recenziile sunt favorabile, deși criticile nu sunt la adresa lui Stewart:

„Stewart dă totul, ca de obicei. Însă ea o joacă pe Diana ca o căprioară manierată.... Rolul ei este prețios, însă de asemenea înfățișează o persoană calculată și vicleană. Larrain construiește o prințesă Diana exact așa cum voia să o prezinte familia regală a Marii Britanii: o veșnică nemulțumită, plină de ambiție și de pretenții...”, scrie publicația Time.

Totuși, există un consens că rolul lui Stewart este excelent și dinamic, niște calități care sunt premisele unei nominalizări la Oscar. Pe care, dacă l-ar primi la anul, ar fi primul pentru Kristen Stewart.

Owen Gleiberman scrie pentru Variety: „Văzând-o în rolul Dianei, vedem un ecou, poate, al propriei relații dificile a lui Stewart cu statutul de vedetă - modul în care stă pe un podium, mușcându-și buzele, copleșită de o atenție puțin dorită (neîncrederea în celebritate a însoțit-o mereu). Mai mult, Diana lui Kristen Stewart are o eleganță naturală, o lumină care vine din interior, cu toate că viața ei devine o epavă.”

 

 

Exploreaza subiecte similare:

Spencer, The Crown, Emma Corrin, Kristen Stewart

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells