Ce regizor îi va face lui Bond cocktail-ul agitat, nu amestecat, în 2014

de Gloria Sauciuc în 12 Mar 2013
Votează regizorul pe care l-ai angaja la cârma lui Bond 24 dintre numele vehiculate mai jos!

Skyfall a fost primul film James Bond care a depăşit limita de 1 miliard de dolari încasări globale, motiv pentru care plecarea lui Sam Mendes de la cârma unui nou filmBond a pus în dilemă producătorii. Cine i-ar putea lua locul? Casele de pariuri au făcut deja predicţii, publicaţiile de profil au început să evalueze profilul regizorilor momentului, iar fanii seriei şi-au exprimat preferinţele.

Cert este că Guy Ritchie e cea mai probabilă alegere pentru regia următorului film Bond, cu şanse de 20% (cotă de 1/4, adică o şansă din cinci), dacă e să ne luăm după casa de pariuri britanică William Hill. "Filmele cu Sherlock Holmes au avut un succces răsunător, iar Ritchie e omul căruia să i se încredinţeze franciza Bond", a declarat Rupert Adams, purtătorul de cuvânt al casei, citat de The Hollywood Reporter. Şi, totuşi, pe lista de nume vehiculate de casa de pariuri nu se regăsesc exclusiv britanici: mai e vorba şi de Martin Scorsese cu 10% şanse (cotă de 1/9, adică o şansă din zece) şi de Steven Spielberg cu 9% (cotă de 1/10, adică o şansă din 11). Pe cine aţi paria voi?

Ritchie, care a regizat de curând Sherlock Holmes: A Game Of Shadows, se consideră că e urmat îndeaproape de Martin Campbell, regizorul lui Casino Royale şi al lui Golden Eye, ce-l avea în rolul agentului 007 pe Pierce Brosnan. Quentin Tarantino s-ar afla şi el în cărţi, cu 2.94% şanse (o cotă de 1/33), chiar dacă "cel mai negru dintre albi regizor" - cum a fost supranumit - ar fi în stare să schimbe genul cu care ne-au obişnuit filmele Bond şi să facă un western, cu Uma Thurman în rol de Vesper Lynd.

Se poate paria şi pe recent oscarizatul pentru regie Ang Lee, dar şansele lui sunt de 3,4%. La egalitate cu cele ale lui Ridley Scott (Prometheus). La coada listei se află, conform casei de pariuri citate, Tim Burton, cu 1,9% şanse să regizeze Bond 24.

Ţinând cont de succesul imens la box office al filmului Skyfall, care se transferă în mod inevitabil şi asupra francizei, EON Productions trebuie să aleagă urgent cel mai potrivit regizor, capabil să ţină frâiele unui film de anvergura producţiilor Bond anterioare, dar mai ales să reuşească cât priveşte regia cel puţin pe cât a făcut-o Sam Mendes. Să nu uităm că regizorul lui American Beauty (1999) şi Revolutionary Road (2008) a construit solid secvenţele de acţiune, a gestionat ireproşabil suspansul şi a menţinut un ritm narativ alert, păstrând interesul spectatorului la cote maxime pe tot parcursul filmului, dând şi poezie imaginilor, cu ajutorul lui Roger Deakins. Cine va face treaba cel puţin la fel de bună?

Empireonline a propus câţiva candidaţi. Printre ei, Christopher Nolan, ale cărui filme Batman ar putea fi încălzirea ideală pentru viitoare filme Bond. Dark Knight Rises respectă, chiar, aceeaşi formulă cu filmele Bond, în care avem de-a face cu o fată rea. Nolan e capabil de producţii de anvergură, iar "spectaculos" e cuvântul său de ordine. Pe de altă parte, o propunere la fel de bună ar fi Kathryn Bigelow. Regizoarea şi-a clădit cariera cu filme de acţiune, luând chiar Oscarul pentru The Hurt Locker. O perspectivă feminină asupra unuia dintre cei mai grozavi bărbaţi din istoria filmului ar fi elementul sui generis de care poate are nevoie franciza. O altă propunere ar fi Joe Wright, care a dovedit că poate înţelege şi sufletul personajului, e capabil şi de secvenţe spectaculare, ca să ne referim doar Pride & Prejudice, Anna Karenina, pe de o parte, şi Hanna, plus Atonement, pe de alta.

Cert este că Michael G. Wilson şi Barbara Broccoli de la EON Productions trebuie să angajeze cât mai repede un regizor, pentru o premieră în 2014 a noului film Bond, cu acelaşi Daniel Craig în rol principal. Dacă aţi fi în locul lor, pe cine aţi angaja?

Exploreaza subiecte similare:

Guy Ritchie, ang lee, Sam Mendes, Joe Wright, Christopher Nolan, Martin Scorsese, Martin Campbell, Quentin Tarantino, Sherlock Holmes: A Game Of Shadows, ridley scott, Kathryn Bigelow, Skyfall

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Părerea ta

Spune-ţi părerea
paul2011 pe 12 martie 2013 15:42
dacă ar ajunge Guy Ritchie , la cârma noului film Bond , aș prefera să nu-l îmbrace și pe James Bond în femeie :)) ( nu prea s-ar potrivi =)) ) , cum a făcut în Sherlock Holmes: A Game Of Shadows , totuși scena aia din tren a fost foarte amuzantă :D ... Dacă aș fi în locul lor , l-aș angaja pe Christopher Nolan, clar și fără alte discuții ... sper ca ei să se gândească de 2 ori pe cine aleg ca regizor ... Christopher Nolan ar fi cea mai inspirată , și clar cea mai bună alegere , după părerea mea :) . Doamne ajută ... multă baftă lui Christopher Nolan ..sper să fie ales :) .
Fourleaf22 pe 12 martie 2013 17:44
Nu filmele il aleg pe Christopher Nolan, Christopher Nolan alege filmele........SEE WHAT I DID THERE? Acum serios, Nolan ar face Bond numai daca ar lua-o de la capat cu un actor pe care l-ar alege el. Sincer cred ca va regiza un Bond pana la urma, dar peste inca vreo 7-8 ani.
AndreBlack pe 12 martie 2013 17:56
Mi-ar placea mult sa-l regizeze Tarantino , Spielberg , Ang Lee sau Bigelow . Dar cred ca Guy Ritchie va regiza urmatorul film .
Iulian. pe 12 martie 2013 23:00
Guy Ritchie ori Martin Campbell sunt categoriv favoriti,cel din urma cu precadere deoarece are experienta in ce priveste seria..Daca ar fi sa aleg,propunerea mea ar fi Kathryn Bigelow caci Nolan,Martin Scorsese ori Tarantino ar fi aproape exclusi,mai ales ca nu vad un regizor titrat la carma.
wildinthecountry pe 13 martie 2013 07:30
Nolan de departe
co_daniel pe 13 martie 2013 09:18
din pacate Nolan momentan, este ocupat cu Interstelar
georgel1976 pe 13 martie 2013 10:30
Daca va regiza Guy ritchie, Bond va fi jucat de Vinnie Jones alaturi de Brad Pitt si Jason Statham (toti au jucat in Snatch - 2000).
Daca va fi regizat de Christopher Nolan, atunci relatia dintre M si Bond va fi ca relatia dintre Batman si Robin.

cristi23 pe 13 martie 2013 11:16
e o decizie grea.eu as alege intre christo-pher nolan si guy ritchie
alex_il_fenomeno pe 29 martie 2013 15:26
Dar parca se tine cont de statistici? Eu merg pe mana lui Nolan, mi se pare cel mai capabil.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells