Ce fac Batman şi Superman?

de Ştefan Dobroiu în 24 Aug 2013
Subiecte posibile pentru confruntarea dintre cei doi giganţi ai benzilor desenate

De o zi încoace internetul vuieşte din cauza alegerii lui Ben Affleck pentru rolul lui Batman. După cum poate ştii, Zack Snyder şi studiourile Warner Bros. pregătesc un sequel la Man of Steel în care apare şi Batman. E adevărat că şi noi am fost uimiţi de alegerea lui Affleck, a cărui carieră ascendentă în regie părea să-l ţină departe de roluri notabile, dar nici nu ne-am alătura celor ce au iniţiat o petiţie online pentru a convinge Warner să renunţe la actorul regizor. Cert este că mişcarea producătorilor denotă o oarecare disperare: simt nevoia să aşeze în fruntea distribuţiei un nume mare. Mai bine ar alege o poveste potrivită şi ar asculta mai degrabă de Christopher Nolan decât de Zack Snyder. Iată în materialul de mai jos câteva direcţii în care ar putea merge noua producţie în ceea ce priveşte relaţia dintre cei doi supereroi.

În primul rând, trebuie să ne legăm de particula "vs." din titlu. În al doilea rând, de prezenţa sugerată a lui Lex Luthor din Man of Steel. Titlul filmului pronunţat de scenaristul David S. Goyer ne face să credem că, cel puţin iniţial, Batman şi Superman vor lupta de părţi diferite ale baricadei. Zack Snyder a declarat că sequelul se va baza măcar parţial pe The Dark Knight Returns, o serie scrisă de Frank Miller şi publicată în 1986. Cum Jokerul are parte de o apariţie în această serie şi cum nu credem că studiourile Warner ar face greşeala să refolosească personajul alegând un alt actor pentru a-l interpreta, sunt mari şanse ca doar confruntările dintre Batman şi Superman să fie utilizate din povestea imaginată de Miller.

Pe scurt, guvernul Statelor Unite îi cere lui Superman să-l aresteze pe Batman. Ştim deja din Man of Steel că supereroul de pe Krypton a rămas în relaţii bune cu autorităţile americane, prin urmare această premisă este cât se poate de plauzibilă, mai ales că justiţiarul mascat are o lungă istorie de altercaţii legale cu autorităţile, acestea văzându-l adesea ca pe un ghimpe în coastă. Interesant este faptul că Batman îi provoacă lui Superman probleme mai mari decât acesta s-ar fi aşteptat şi devine practic imposibil de arestat după ce îşi accesorizează costumul cu niscaiva kryptonită.

Ne este greu să credem că cei mai iubiţi supereroi DC Comics vor rămâne inamici pe toată durata sequelului. Logica îndeamnă să avem în vedere posibilitatea apariţiei unui villain care îi va face pe cei doi să se alieze, oferindu-le o provocare suficient de mare pentru a provoca această alianţă. O posibilitate ar fi în acest caz Lex Luthor, unul din antagoniştii "favoriţi" ai lui Superman, al cărui gigantic imperiu financiar este sugerat în Man of Steel cu ajutorul mai multor logo-uri.

Cei de la Whatculture.com scriu şi despre posibilitatea ca Batman să devină mentorul lui Superman (plauzibil şi prin faptul că studiourile Warner au căutat un Batman mai vârstnic). După ce generalul Zod şi-a aflat sfârşitul din cauza supereroului, una dintre temele principale ale sequelului ar putea fi cruţarea villain-ilor, una dintre esenţele statutului de supererou, din punctul de vedere al lui Batman.

Producţia la noul blockbuster va începe în februarie 2014, iar premiera filmului a fost deja programată pentru 17 iulie 2015, mărind astfel numărul de mega-blockubstere aşteptate peste doi ani. Cu siguranţă Batman vs. Superman va introduce noi supereroi din universul DC Comics, pregătind poate un film Justice League. Este evident că studiourile Warner folosesc formula lansată cu atâta succes de Marvel, care a folosit supereroi în aventuri de sine stătătoare pentru a pregăti cel mai de succes film al lui 2012, The Avengers.

Exploreaza subiecte similare:

Ben Affleck, Man of Steel, Frank Miller, Zack Snyder, Christopher Nolan, David S. Goyer

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
nouvellevague pe 24 august 2013 22:21
Batman sa devina mentorul lui bBatman . Articoul are o greseala , poate o corectati
TheJesus pe 24 august 2013 22:24
Din nou,o greseala in articol " Batman să devină mentorul lui Batman"
Chelbos pe 24 august 2013 22:34
mare mare greseala cu ben affleck in rolul lui batman.
cat despre noul superman, un total dezastru, filmul este adresat liceenilor din noua generatie, cu ochelari de fite cu rama alba, iphone-uri cat mai mari ultimul racnet, poze pe facebook in oglina, generatiei emo cu frizura de strut, dar cu bani de la parinti. mare dezamagire! vad in fiecare zi astfel de exemplare pe strada.

Chelbos pe 24 august 2013 22:46
scuze, ma refeream la spiderman :)))
Chelbos pe 25 august 2013 00:26
da, in ultima vreme doar efecte peste efecte, actiune aruncata pe ecran fara nici o logica. uneori scenele de actiune se succed asa de repede incat nu mai inteleg nimic, e prea de tot. se strica toate filmele din aceasta cauza.
Bayard pe 25 august 2013 00:02
Un articol cu informatii vechi. De exemplu Christopher Nolan nu numai ca a decis el sa nu mai faca filme cu super eroi, dar s-a rupt complet si la nivel de studiouri. Legendary nu mai lucreaza cu DC, cu Warner Bros, si Nolan o sa plece dupa ei.
gabyyy21 pe 25 august 2013 19:35
Numai lucruri vechi pe aici...
De vestea ca Lex Luthor va fi jucat de Bryan Cranston din Breaking Bad nu scrieti nimic??

ishmael pe 25 august 2013 21:28
sunt deja doua filme de animatie cu subiectele din articol: cel in care guvernul Sua ii cere lui Superman sa il doboare pe Batman e lansat in 2013 ca "Batman: The Dark Knight Returns, Part 2" (aici e aratat si un sfarsit al lui Joker), iar cel in care amandoi lupta impotriva lui Lex Luthor a fost facut in 2009 "Superman/Batman: Public Enemies". bune ambele animatii, le recomand calduros
cristi23 pe 26 august 2013 13:10
da.exista multe directii in care se poate face filmul numai sa nu se abata de la logica si sa mearga spre absurd..........
crhistopher nolan ar trebui adus daca nu ca scenarist ,co-regizor macar ca si consultant.....ar trebui incercat legarea trilogiei de succes the dark knight cu noua seria man of steel.......nolan a facut din trilogia sa o franciza realista de succes........cumva acest lucru trebuie incorporat in noul proiect batman/superman.....este foarte greu.....daca vor reusi sa o scoata la capat......atunci chiar merita felicitari.....

sicone pe 27 august 2013 16:56
nolan =man of steel=dezastru
iris_sharky pe 27 august 2013 22:07
Sa apara un "villan"? De ce sa mai folosim cuvinte romanesti? Mai bine scriai articolul direct in engleza, nu faceai romengleza asta penibila.
Ovidiu239 pe 29 august 2013 10:31
Batman si Superman sunt rivali, iar apoi isi unesc fortele impotriva lui Lex Luthor, cam asa ceva se va intampla...
alex_il_fenomeno pe 29 august 2013 16:19
Cine stie ce vor face cei doi eroi....
xerses pe 29 august 2013 16:45
Se amesteca lucrurile....
Tyson_Kyd pe 9 septembrie 2013 14:21
Nu cred ca Superman si Batman sunt cei mai mari giganti ai benzilor desenate, dupa parerea mea, cei mai mari giganti ai benzilor desenate sunt Wilverine si Iron Man .
SQueeZer pe 11 ianuarie 2014 19:28
Da, cea mai bună idee ar fi să îi vedem pe amândoi în același film. Fie rivali, fie parteneri.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells