Cannes 2015: Filme puternice selectate în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs

Yakuza Apocalypse: The Great War of the Underworld, al lui Takashi Miike, va avea parte de o proiecție specială

După anunţarea primelor titluri de săptămâna trecută, secţiunea Quinzaine des Réalisateurs, condusă de breasla regizorilor francezi,  şi-a dezvaluit lista completă, pe pagina oficială.

Printre filmele stabilite pentru a 47-a ediție a secţiunii independente care are loc în timpul Festivalului de Film de la Cannes se numără Green Room a americanului Jeremy Saulnier, continuarea la thriller-ul său Blue Ruin finanțat de Kickstarter, ce a fost prezentat în cadrul secţiunii în 2013 și a câştigat Premiul Fipresci.

După cum s-a anunțat anterior, cel mai recent film al legendarului regizor francez Philippe Garrel, The Virgin’s Bed, va deschide secţiunea. Organizatorii secţiunii au mai anunţat anterior, ca parte a programului din acest an, filmele  Arabian Nights al lui Miguel Gomes și My Golden Years al lui Arnaud Desplechin.

Directorul artistic Edouard Waintrop a început dezăluirea listei complete la Paris, marți, imediat după ora 11, ora locală, declarând că echipa sa a primit 1623 de înscrieri.

Dope, regizat de Rick Famuyiwa din SUA a fost anunţat ca film de închidere. Un alt film selecţionat din SUA anunţat marţi  este Songs My Brothers Taught Me  de Chloe Zhao. Ambele filme au avut premiera la Festivalul de Film Sundance.

Waintrop a anunțat, de asemenea, o proiecție specială a regizorului japonez Takashi Miike, Yakuza Apocalypse: The Great War of the Underworld.

Din listă mai fac parte A Perfect Day de Fernando Leon de Aranoa cu Benicio del Toro în distribuţie, şi The Brand New Testament de Jaco Van Dormael (Mr. Noboby).

Secţiunea Quinzaine des Réalisateurs are o lungă istorie legată de descoperirea unor noi talente. Primele filme ale lui Michael Haneke, Ken Loach, Martin Scorsese, Spike Lee şi Sofia Coppola au făcut parte din prestigioasa secţiune, organizată  separat de festivalul de la Cannes de către breasla cineaştilor francezi.  

Quinzaine des Réalisateurs acordă premiul Carrosse d’Or unui regizor ales din partea comunității internaționale a cineaştrilor pentru curajul și independența demonstrate prin munca lor. În acest an, va fi acordat regizorului chinez Jia Zhangke, care va preda un master-class și  căruia i se va proiecta filmul lui underground Platform, din 2001.

Quinzaine des Réalisateurs nu are juriu propriu, ci mai degrabă acordă premii de la diverse asociații și sponsori, precum FIPRESCI – premiul criticii internaţionale, Premiul Art Cinema, Premiul SACD și Europa Cinemas Label și Premiul Illy. În plus, cineaști care concurează pentru prima dată în toate categoriile competiţionale de la Cannes intră în competiție pentru premiul Camera d’Or.

Iată lista completă a regizorilor pentru secţiunea Quinzaine des Réalisateurs a filmelor de lungmetraj:

Filmul de deschidere
In the Shadow of Women, Philippe Garrel

Filmul de închidere
Dope, Rick Famuyiwa

Allende, Marcia Tambutti
A Perfect Day, Fernando Leon de Aranoa
Green Room, Jeremy Saulnier
The Cowboys (Les Cowboys), Thomas Bidegain
Fatima, Philippe Faucon
Embrace of the Serpent (El abrazo de la serpiente), Ciro Guerra
Songs My Brothers Taught Me, Chloe Zhao
Much Loved, Nabil Ayouch
Mustang, Deniz Gamze Erguven
Peace to Us in Our Dreams, Sharunas Bartas
The Here After (Efterskalv), Magnus von Horn
The Brand New Testament (Le Tout Nouveau Testament), Jaco Van Dormael
Arabian Nights, Miguel Gomes
My Golden Years, Arnaud Desplechin

Proiecţie specială
Yakuza Apocalypse: The Great War of the Underworld (Gokudo daisenso), Takashi Miike

 

Citește și

Exploreaza subiecte similare:

festival:cannes 2015

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells