Cannes: 15 filme care au stârnit deja interesul cumpărătorilor

Wild Bunch vinde la Cannes The History of Love, debutul în limba engleză al regizorului Radu Mihăileanu, cu John Hurt şi Gemma Arterton în rolurile principale

Se obişnuia ca distribuitorii din SUA să nu facă o ofertă pentru un film independent până când n-a fost proiectat la un festival și nu a fost analizat de critici. Acum există concurență atât de mare, încât trebuie să dea cu zarul și să facă pre-achiziţii îndrăznețe înainte ca filmul să fie finalizat, scrie The Hollywood Reporter. Nu există niciun teren mai bun de „vânătoare” decât piața internațională de film de la Cannes, unde proiectele sunt de la început gândite pentru cumpărătorii străini. (Harvey Weinstein a plătit în 2014 7 milioane de dolari pentru drepturile americane ale filmului Jocul codurilor/The Imitation Game, la o prezentare a proiectului desfăşurată la „Piața europeană de film”de la Berlin).

Cu mult înainte de începerea Festivalului de Film de la Cannes, pre-achiziţiile au început. Într-o achiziţie timpurie, Relativity a cheltuit 3 milioane de dolari pentru drepturile americane ale filmului Shot Caller, o drama din închisoare în care joacă Nikolaj Coster-Waldau din Urzeala tronurilor/Game of Thrones, film pe care Sierra/Affinity îl va prezenta cumpărătorilor, la Cannes.

În altă parte pe Croazetă, cumpărătorii vor urmări imagini din Alone in Berlin, drama nazistă cu Emma Thompson şi Daniel Bruhl şi din filmul Elvis & Nixon cu Kevin Spacey în rol principal. Acestea sunt cele mai disputate 15 titluri de până acum:

All I See Is You
Regizor: Marc Forster
Punct de interes: Thrillerul, cu Blake Lively şi Jason Clarke, urmăreşte o femeie oarbă care își recapătă vederea și află detalii tulburătoare despre căsnicia ei.

Agent de vânzări: Sierra/Affinity

Beyond Deceit
Regizor: Shintaro Shimosawa
Punct de interes: Thrillerul corporatist în care Anthony Hopkins şi Al Pacino fac pereche pe marele ecran pentru prima oară. Josh Duhamel şi Malin Akerman fac parte din distribuţie. Lionsgate a cumpărat drepturile naţionale, însă teritoriile cheie sunt încă disponibile.
Agent de vânzări: Film Bridge International

Bleed for This
Regizor: Ben Younger
Punct de interes: Solicitatul actor Miles Teller îl interpretează pe fostul campion de box Vinny Pazienza, care s-a luptat să reintre în topul boxerilor după un accident de mașină aproape fatal. Filmul este în post-producţie, iar cumpărătorii de la Cannes vor vedea primele imagini.

Agent de vânzări: The Solution/CAA

Buena Vista Social Club — Adios
Regizor: Lucy Walker
Punct de interes: Șaisprezece ani după ce documentarul lui Wim Wenders a adus muzicieni cubanezi renumiţi pe scena mondială, sequel-ul îi va urmări pe cei cinci membri originali rămaşi în turneul lor mondial de adio. Broad Green Pictures produce şi finanţează filmul şi îl va lansa la nivel naţional.

Agent de vânzări: Mister Smith

Carrie Pilby
Regizor: Susan Johnson
Punct de interes: Hailee Steinfeld (Pitch Perfect 2) interpretează o absolventă de Harvard care crede că poate să-şi găsească dragostea şi fericirea bazându-se pe o listă de sfaturi. Tom Wilkinson, Eddie Izzard şi Vanessa Bayer fac parte din distribuţie.
Agent de vânzări: Radiant/UTA/ICM

Denial
Regizor: Mick Jackson
Punct de interes: Drama se bazează pe povestea adevărată a lui Deborah Lipstadt, care a trebuit să dovedească faptul că Holocaustul a avut loc, după ce a fost acuzată de calomnie pentru că a spus că autorul britanic David Irving îl neagă. Hilary Swank și Tom Wilkinson sunt starurile.

Agent de vânzări: Cornerstone

Genius
Regizor: Michael Grandage
Punct de interes: Filmul în care joacă Colin Firth, Nicole Kidman, Jude Law şi Guy Pearce, ar putea aprinde un război al ofertelor între distribuitorii americani odată ce va fi prezentat. Acum în post-producție, este adaptarea biografiei scrise de A. Scott Berg despre editorul Max Perkins, care a lucrat cu Thomas Wolfe, Ernest Hemingway şi F. Scott Fitzgerald.
Agent de vânzări: FilmNation/CAA

The History of Love
Regizor: Radu Mihăileanu
Punct de interes: Cu John Hurt şi Gemma Arterton în rolurile principale, debutul în limba engleză a lui Mihăileanu  este o adaptarea abiţioasă a best-seller-ului din  2005 Nicole Krauss, care urmăreşte drumul unui bărbat din Holocaust până în New York-ul modern.
Agent de vânzări: Wild Bunch

A Hologram for the King
Regizor: Tom Tykwer
Punct de interes: Drama independentă cu Tom Hanks în rolul unui om de afaceri distrus, care încearcă să-şi reinventeze cariera în Orientul Mijlociu, ar putea pleca de la Cannes cu un contract de distribuție în SUA după ce s-a vândut deja în cea mare parte a lumii.

Agent de vânzări: Lotus/CAA

It's Only the End of the World
Regizor: Xavier Dolan
Punct de interes: Cineastul canadian, o prezenţă obişnuită la Cannes, care va face parte din juriu în acest an, a început recent fimările la drama de familie despre un scriitor care se întoarce în orașul său natal pentru a spune familiei că este pe moarte. Distributia include pe Marion Cotillard, Lea Seydoux şi Vincent Cassel.
Agent de vânzări: Seville

Nocturnal Animals
Regizor: Tom Ford
Punct de interes: La fel ca şi Genius, proiectul este „fierbinte” și s-ar putea vinde în SUA, chiar dacă nu a început filmările. Filmul, în care joacă Amy Adams și Jake Gyllenhaal, spune două povești: cea a unei femei, Susan, care primește manuscrisul unei cărţi de la fostul ei soț, forțând-o să se confrunte cu adevăruri dureroase despre ea, și aceea a manuscrisului, Nocturnal Animals, despre un om a cărui vacanță de familie se dovedeşte fatală.

Agent de vânzări: FilmNation/CAA/WME

Please Stand By
Regizor: Ben Lewin
Punct de interes: Dakota Fanning va intepreta o tânără cu autism, care, împreună cu bona ei (Helen Hunt), face o excursie la Hollywood pentru un concurs de scenarii.

Agent de vânzări: Embankment/CAA

The Runaround
Regizor: Gavin Wiesen
Punct de interes: Noul câștigător de Oscar J.K. Simmons va juca rolul unui tată care află că fiica lui a dispărut și cere ajutorul iubitului ei ciudat (Emile Hirsch).
Agent de vânzări: The Solution/UTA/Gersh

Untitled Beatles Documentary
Regizor: Ron Howard
Punct de interes: Documentarul autorizat va urmări pe cei patru membrii Beatles din zilele în casre cântau în cluburile din Liverpool, Anglia, și Hamburg, Germania, până la ultima lor apariţie în 1966 în Candlestick Park din San Francisco. Apple Corps Ltd., Imagine Enter­tain­ment şi White Horse Pictures a lui Nigel Sinclair sunt producătorii filmului. Agent de vânzări: StudioCanal şi White Horse Pictures

Viceroy's House
Regizor: Gurinder Chadha
Punct de interes: Fanii Downton Abbey au prilejul să se bucure: Hugh Bonneville (alias Lord Grantham) a încheiat un contact pentru a juca în drama de epocă a lui Chadha, plasată în India în zilele de declin al dominației britanice. Gillian Anderson joacă de asemenea în film, programat pentru filmări în acest an.

Agent de vânzări: Pathe

 

Citește și

Exploreaza subiecte similare:

festival:cannes 2015

Părerea ta

Spune-ţi părerea
XShadowX pe 7 mai 2015 14:54
Niste filme foarte interesante si bune ;)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells