California Dreamin’ (nesfarsit) proiectat la Sibiu in prezenta lui Armand Assante

4 Iun 2007
California Dreamin’ (nesfarsit) proiectat la Sibiu in prezenta lui Armand Assante

Incendiara! Asa se anunta a doua zi a TIFF-ului sibian! Marti, 5 iunie, spectatorii se vor putea intalni cu vedete de talie mondiala, vor vedea filme in premiera si isi vor face “antrenamentul” pentru concertul extraordinar de miercuri, sustinut de Fanfara Ciocarlia si Esma Redzepova.

Marti, 5 iunie, cinefilii sibieni vor putea vedea filmul castigator al sectiunii Un Certain Regard la Cannes 2007, California Dreamin (nesfarsit)’, al regizorului Cristian Nemescu. La proiectia programata maine, ora 19.00 la Pavilionul CCE va fi prezent si actorul Armand Assante, vedeta americana a filmului, alaturi de actori romani din distributie, precum Razvan Vasilescu si Andi Vasluianu. Actorul american va raspunde intrebarilor jurnalistilor in cadrul unei conferinte de presa care va avea loc marti, 5 iunie, la ora 15.00.

Primele 3 zile ale TIFF-ului sibian sunt de altfel dedicate productiilor de film autohtone, fiind prezentate scurtmetrajele si lungmetrajele din sectiunea Zilele Filmului Romanesc. Dupa Hartia va fi albastra, filmul lui Radu Muntean, proiectat luni seara si California Dreamin’ (nesfarsit) al regizorului Cristian Nemescu de maine seara, miercuri este ziua intalnirii cu castigatorul trofeului Palme d’Or, 4 luni, 3 saptamani si 2 zile. Cristian Mungiu impreuna cu actrita Laura Vasiliu vor fi prezenti la Pavilionul CCE pentru a se intalni cu publicul sibian.

Tot maine seara, sibienii isi vor putea face “incalzirea” pentru concertul care este programat miercuri. Esma Redzepova si Fanfara Ciocarlia sunt doua dintre personajele documentarului When the Road Bends – Tales of a Gypsy Caravan/La rascruce de drumuri – Caravana tiganeasca, care va fi proiectat marti, 5 iunie, ora 22.15 in Piata Mica. Un film care povesteste cum in 2001, promotorii muzicali americani au invitat cinci trupe notorii de muzicieni rromi sa-si uneasca fortele in ceea ce s-a numit “Caravana tiganeasca”.

Nici la Cluj nu lipsesc maine evenimente speciale. Celebrul cronicar de film David Robinson revine la TIFF de data aceasta ca membru al juriului FIPRESCI. El va sustine la casa Matei din Cluj un masterclass in jurnalism de film. In acest masterclass, David Robinson va dezbate rostul cat si problemele criticii de film intr-un moment in care atat cinema-ul, cat si mediile pentru care tinerii cronicari de film ar urma sa lucreze, se afla intr-o rapida schimbare.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells