Blockbustere dezamăgitoare

de Ştefan Dobroiu în 9 Mai 2013
Total Film se "ia" de filmele care ne-au înşelat aşteptările

Le aşteptăm cu sufletul la gură, iar rezultatul de pe ecran nu se ridică la înălţimea dorinţelor noastre. Cei de la TotalFilm republică o listă cu marile dezamăgiri mai mult sau mai puţin recente care, chiar dacă au avut succes la box office, ori au fost primite prost de critică, ori i-au făcut pe fani să cârcotească din cauza calităţii scenariului.

Indiana Jones şi regatul craniului de cristal.
Primul aşezat în dreptul ţintei este Indiana Jones şi Regatul craniului de cristal. La atâţia ani după trilogia care l-a făcut pe Harrison Ford, alături de Star Wars, actorul cu cele mai mari încasări din toate timpurile, Regatul craniului de cristal a aruncat pe ecran efecte speciale dezamăgitoare şi un subiect SF care, chiar şi după ani de pregătire, părea scris în pripă. Mulţi i-au reproşat că nu se ridică la nivelul primelor trei filme, devenite atât de populare datorită melanjului atent dozat de acţiune şi comedie.

Star Wars Episodul I - Ameninţarea fantomei
Mai bine de două decenii de la primul film Star Wars, George Lucas revine cu ultra-aşteptatul Episod I. Puţini sunt cei ce îndrăznesc să afirme că a doua trilogie măcar se apropie de cea dintâi, unul dintre motive fiind schimbarea de ton din filmele noi, parcă dornice să placă doar spectatorilor copii. Jar Jar Binks rămâne unul dintre cele mai hulite personaje din istoria cinema-ului, iar distribuţia extraordinară, condusă de Liam Neeson, Ewan McGregor şi Natalie Portman, şi efectele speciale atent realizate nu au făcut hapul mai uşor de înghiţit pentru fani.

Spider-Man 3
Primele două filme cu Tobey Maguire în rolul lui Spidey au fost primite bine, ba chiar au bătut recorduri de încasări, arătând că fanii au încredere în Sam Raimi. Doar că în cazul celei de-a treia părţi, studiourile i-au impus lui Raimi includerea lui Venom, unul din marii inamici ai lui Spider-Man, iar regizorul a ales să accesorizeze cu încă doi eroi negativi, provocând haos pe marele ecran. Sperăm ca studiourile Sony să fi învăţat lecţia şi să nu pluseze din nou în filmele cu Andrew Garfield în rolul supereroului: The Amazing Spider-Man 2 are deja doi villaini în vizor, Electro (Jamie Foxx) şi Rhino (Paul Giamatti) şi anumite zvonuri sugerează că şi Goblinul verde şi-ar putea face apariţia în sequelul de anul viitor.

Marea mahmureală 2
Primul film a fost imprevizibil, iar succesul nu s-a lăsat mult aşteptat, periplul cinematografic al comediei lui Todd Philips încheindu-se cu recorduri de încasări. Normal că toată lumea era cu ochii pe sequel şi la fel de normal că toată lumea a strâmbat din nas când Philips a folosit exact aceeaşi formulă, schimbând doar locaţia şi câteva detalii. Marea mahmureală 3 pare să ia povestea de la zero, trimiţându-l pe Alan în Mexic, unde aiuritul intră în bucluc şi trebuie salvat de restul echipei.

La capitolul dezamăgiri mai intră Sucker Punch (sperăm ca Zack Snyder să compenseze cu un Man of Steel năucitor), al treilea film Matrix, Terminator Salvation (care este indiscutabil mai bun decât Terminator 3), Quantum of Solace, cu unul dintre cei mai patetici villaini din istoria francizei Bond, Green Lantern, Fantastic Four, Prometheus şi multe altele.

Care ţi se pare cel mai dezamăgitor film văzut în ultimul deceniu de cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Harrison Ford, Indiana Jones and the The Kingdom of the Crystal Skull, Star Wars: Episode I - The Phantom Menace, Spider-Man 3, The Amazing Spider-Man 2, The Hangover Part II

Alte știri din cinema

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Părerea ta

Spune-ţi părerea
sirc pe 9 mai 2013 11:03
Man In Black 3 si Iron Man 2 ambele foarte slabe
iri_gh86 pe 9 mai 2013 11:29
Nu exista filme slabe, totul tine de gustul fiecaruia. Daca mie nu-mi place un film asta nu inseamna ca nu e pe placul altcuiva
dlena pe 9 mai 2013 16:11
Corect
Fourleaf22 pe 10 mai 2013 10:16
Sunt curios de unde ai tras concluzia asta, mi-a placut Donnie Darko, l-am vazut acum vreo 3 ani si nu mai tin minte asa bine. Imi aduc aminte de iepurele ala fucked up si finalul. Nu sunt atat de hipster incat sa imi placa numai filmele lui David Lynch si Lars von Trier...
yoyo_jarre pe 9 mai 2013 11:44
nu stiu ce are lumea "criticilor destepti" cu star wars- the phantom menace, este un film chiar foarte foarte bun care reprezinta practic calea catre filmele mai vechi din anii '80! filme pt copii sunt cele cu spiderman, nu star wars!
Han_Solo pe 9 mai 2013 13:15
Te inseli. Noua trilogia Star Wars este praf.
Chelbos pe 10 mai 2013 07:55
eu am vazut prima data primele 3 episoade(cele noi) si mi s-au parut foarte bune, abia mai tarziu am vazut si cele vechi. ca sa fac o comparatie, parca mi-au placut mai mult alea noi. comentariul lui Xerses de putin mai jos da explicatia corecta de ce, il citez :"Cred ca uneori asteptarile prea mari, duc la adevarate dezamagiri..."
danaluciaro pe 9 mai 2013 11:54
Oz the Great and Powerful (2013)
spartacus pe 9 mai 2013 12:54
Mi se pare oarecum uimitor ca nu au inclus "The Amazing Spider-Man" pe aceasta lista. Seria SW mi s-a părut excelenta, nu am niciun repros. In fine, eu as mai adauga printre marile dezamagiri si "Eragon".
lexy.blu pe 9 mai 2013 17:26
Eragon nu a fost numai un film slab, a fost asa o porcarie fara limite ca nu am reusit sa rezist tot filmul. Prostia a fost ca au dat o carte foarte buna, scrisa de un copil genial, ca doar avea 15 ani la vremea cand a scris primul volum, unui regizor incepator! Acum....daca Paolini era un adevarat geniu la o varsta frageda, nu inseamna ca si regizorashul ala incepator era la fel. Am citit toata seria Eragon, dar la film nu am rezistat sa ma uit. Nu avea niciun sens.
gmihalka pe 17 iunie 2013 20:27
Eu v-as ruga sa nu dati cu piatra pana nu sunteti siguri...Eragon este un film bunicel. Probabil mai slab decat cartea, dar daca e sa cautati filme in care apar dragoni benefici - nu ca asta ar fi un gen aparte, lol - doar 2 filme se reliefeaza ca fiind notabile: How to train your dragon si...Eragon. Iar cand mai cautati dezamagiri, nu va mai uitati la partea7 din ideea x...e CLAR ca e un film slab, mai bine verificati ce va iesi din idei asteptate pe piata cam10-15 ani, cum ar fi "Ender's game"..of of, DACA si el va dezamagi? Oricum vom iubi filmele...
legolas05 pe 9 mai 2013 14:27
Da,multe dezamagiri de la filme care aveam asteptari mari,mie Indiana Jones mi s-a parut cel mai slab si Spider-man 3
xerses pe 9 mai 2013 14:33
Cred ca uneori asteptarile prea mari, duc la adevarate dezamagiri...
lexy.blu pe 9 mai 2013 17:29
Foarte adevarat! Unele filme de genul partea a 2 a, sunt mult prea asteptate de fani si sunt judecate prea aspru. Dar sunt si unele foarte proaste.
Chelbos pe 9 mai 2013 19:23
exact
oldschoolrocker pe 9 mai 2013 15:07
TOTAL subiectiv !
Indiana Jones 4 nu a avut efecte dezamagitoare, al 3-lea film Matrix a fost foarte foarte bun, incheind trilogia perfect, Terminator 4 - din nou foarte bun; si haideti sa o lasam mai moale cu reprosurile la adresa Prometheus - mai bine spuneti ca nu v-a placut personal si ca nu l-ati inteles si gata.
Am fost si eu indeajuns de subiectiv?

In regula - atunci nu mai postati articole de acest gen!! Chiar daca sunt preluate din reviste/site-uri "de renume".

cavallioty pe 9 mai 2013 15:11
cat ai tu,3 ani?poti sa iti iei jucariile sa te duci acasa daca te-a suparat cineva si sa nu te mai joci cu ei :)))))
berciuvic pe 9 mai 2013 16:25
Abia astept Prometheus II, era normal ca prima parte sa fie mai light datorita introducerii, sunt sigur ca povestea va prinde in urmatoarele serii.
samspade pe 9 mai 2013 15:41
Hobbitul - o mare dezamagire. Mai sunt si altele, dar atat pentru azi.
Katalyn89 pe 9 mai 2013 19:11
Nu l-ai inteles tu My Freind. Asta pentru ca are 3 parti, 2 care urmeaza sa apara in dec 2013, respectiv dec 2014.
princeofpersia79 pe 10 mai 2013 01:28
O mizerie mai mare ca Jocurile Foamei nu exista de cand s-a inventat cinematografia...Auzi,au de cand sa scoata si partea a doua...Va dati seama...daca v-a fi ca prima parte vom ramane "orbi"... Asa ca LOTR ramane o capodopera...
Chelbos pe 9 mai 2013 16:28
star wars nu are ce cauta in aceasta lista. au fost foarte bune toate episoadele. hangover 2, the new spiderman, prometheus... da au fost dezamgitoare. poate si transformers 3.
Ovidiu239 pe 9 mai 2013 16:58
The Last Airbender
Bayard pe 9 mai 2013 17:29
De acord cu lista asta.
KarGo pe 9 mai 2013 17:44
lista e reusita toate filmele astea au fost slabe
Macabru pe 9 mai 2013 17:50
Mai puteau fi incluse mult mai multe filme. Nu inteleg de ce Marea Mahmureala 2, are rangul de blockbuster. Se stia dinainte ca n-o sa fie un megafilm.
cosmin_kedii pe 9 mai 2013 18:29
fiecare cu gusturile lor
ryco0984 pe 9 mai 2013 18:46
Immortals 2011 cea mai mare teapa in opinia mea.
Katalyn89 pe 9 mai 2013 19:17
Ghost Rider: Spirit of Vengeance 3D Life of Pi The Cold Light of Day The Amazing Spider-Man John Carter Dupa parerea mea asta sunt mari dezamagiri cu incasari mari.
gmihalka pe 17 iunie 2013 20:32
Hahahahahahahahaha, SUPERBA expresia.."dezamagiri cu incasari mari..." Pe vremuri era:"jumatate de film plangi dupa bani, in cealalta razi de cei care cumpara bilete afara...Pai cine e de vina ca "ne luam" dupa reclame? De acord cu lista de mai sus, d0ar John Carter merita iertat oleaca...
cristi23 pe 9 mai 2013 20:23
sincer as zice ghost rider: spirit of vengeance........imi place personajul dar scenariul a fost banal iar actorii slabi.....singurul care -sa descurcat in film a fost idris elba......francezul motociclist ce le avea cu sticlele de vin.......
dido pe 9 mai 2013 21:26
Stiu ei ce stiu cei de la Total Film...articolul ,,adevar graieste"...Jar Jar Binks intr-adevar este cel mai enervant ,,efect special" artificial introdus intr-o poveste cu mult prea multi roboti digitali...Bine zis!
gmihalka pe 17 iunie 2013 20:40
Hm...acu 20 de ani TOTI stiam sigur ce s-ar putea reliefa din interiorul "castelor" cavalerilor Jedi...Credeti ca omuletii din episodul 6 erau simpatici? Sau ca Chewbacha era adorabil? Credeti-ma Jar Jar ESTE carismatic. Apropos, nu uitati, Lucas a crezut despre ep. IV ca o sa fie un film de vazut intr-o dupa - amiaza ...si atat. Ep V a dezamagit la vremea lui imens...abia Vi a mai dat sprante..pentru VIITOR..de atunci se anunta noua epoca a calculatoarelor ce vor prelua efectele atat de necesare primelor 3 episoade, totul dupa ce au aparut filme ca "Omul care tundea iarba"...
africanus pe 9 mai 2013 22:01
O mare dezamagire a fost si Total Recall remake-ul, Indiana Jones cu un scenariu lamentabil intradevar, la Prometheus aveam asteptari destul de mari, in fine sper sa se mai lamureasca unele chestii probabil intr-o continuare reusita, vb aia speranta moare ultima..., despre Spider man oricum nu e genul meu asa ca nu comentez...
MikkaelWolfganger pe 9 mai 2013 22:05
Terminator Salvation (care este indiscutabil mai bun decât Terminator 3)?Zice cine?Si pentru mine 3-ul a fost cel mai slab din trilogie.Asta pana trilogia s-a transformat in tetralogie.Acum pot afirma cu tarie ca T3 nu este cel mai slab film din serie!

Ce m-a dezamagit pe mine?Hmm...Prometheus.M-a dezamagit pentru ca m-am asteptat la ceva extrem de revolutionar.Avatar.M-am asteptat la ceva si mai revolutionar decat in cazul Prometheus.Documentarele lui Moore pentru ca nu sunt chiar atat de luminate si revelatoare, Star Wars cam toate seriile pentru ca sunt al naiba de previzibile, siropoase si plictisitoare.X-Men:Wolverine pentru ca pur si simplu nu mi-a placut.The Avangers: prea lung, prea inconsistent.Harry Potter ultima parte si X-Men 3, ambele au oferit finaluri care nu au fost deloc pe gustul meu.Mai am vreo cateva zeci de filme, dar doar astea imi vin momentan in minte.

gmihalka pe 17 iunie 2013 20:42
Te rugam da-ne lista cea scurta..a celor pe care le consideri reusite..sau nu vrei sa ne zici toate cele 2 titluri?!
IchigoWolf pe 9 mai 2013 22:59
Mie Star Wars I-III mi s-au parut chiar bune (nu ca celalte , insa nu incat sa le numesc o dezamagire) . Iar Sucker Punch mi se pare genial . In rest sunt de acord , mai ales cu SpiderMan 3 (Venom avea un potential asa mare :( )
10nutz_413x pe 9 mai 2013 23:00
as adauga pe iron man 3. da, m a dezamagit...astept sa sariti,,
RaVaGe93 pe 10 mai 2013 00:50
daca spiderman 3 a fost dezamagitor inseamna ca cel de anul trecut a fost dezastru omfg:|
keops pe 18 mai 2013 21:07
sincer mi-ar fi placut sa vad inca un film spiderman (varianta sam raimi).Un film care sa incheie povestea
mihaigeniu pe 19 mai 2013 23:12
spioderman 3 a fost bun ,numai ca ttre sa apara si Spiderman 4 ,Raimi nu vroia sa faca 3-ul ca o concluzie;de sata la multa lume li s-a parut prost;
alex_il_fenomeno pe 16 iunie 2013 19:48
Cred ca ultimul Indiana Jones nu trebuia sa se mai realizeze, nu a fost chiar asa rau, dar in comparatie cu cele clasice, mult sub...
gmihalka pe 17 iunie 2013 20:58
Alex, gresesti cand il subestimezi pe Shia LaBeouf. Am vrut sa-ti arunc filmografia lui...si am constatat ca Wikipedia greseste, nu are toate titlurile...pacat. Ultimul Indiana e logic, se reintalneste cu iubirea de la inceputuri, afla ca mai exista un "Junior"...scenariul ESTE rotund! Lumea filmelor SF este foarte saraca in idei, filmul a aparut in timp ce toti "urla" de civilizatii reptiliene in vremea babilonienilor si egiptenilor, de unde cranii alungite, planete Nibiru, etc...CREDE-MA, a fost chiar bine ca nu a derapat asa grav ( apropos, ai sa vezi cum isi bat joc de Nibiru alte scenarii in 2013...) Mda. ati fi vrut sa treaca Indiana catre genul "National treasure"? ok, si eu...dar e sequelul lui Nicolas Cage, dragilor, nu al lui Harisson Ford.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells