Billion Star Hotel, din 19 februarie pe marile noastre ecrane

de Cinemagia în 19 Feb 2016
„Un subiect social, învelit într-un ambalaj colorat cu optimism, zâmbete, vise, fantezii, muzică”, spun realizatorii

Billion Star Hotel este un film în regia lui Alecs Năstoiu, avându-i în rolurile principale pe Rudy Moca, Nicu Mihoc , Dan Radulescu si Teo Marton. Este reconstituirea dramelor sufletești a trei personaje aparent ciudate – Sica Generalu', Panait Surdu si Arthur Popescu, care se întâlnesc într-un moment zero, într-un tren al vieții, spun realizatorii, într-un comunicat remis Cinemagia. „Este o poveste cârpită din povești, spusă cu răbdare de Tata Rudi unui puști `atent`, care „înfulecă” povestea și, cu minuțiozitate, ordonează piesele acestui puzzle cu mii și mii de stele pe el.

 Muzica este compusă de  Vizi Imre

 
Pe lângă faptul că este unul dintre cei mai activi concureti ai emisiunii-concurs Vocea României și unul dintre artiștii care se implică în campanii sociale ori de câte ori are ocazia, Vizi Imre, mai nou, face și muzică de film, se vede într-un comunicat remis Cinemagia
  
Cum artistul a copilărit în județul Mureș, locul în care s-a filmat și produs „Billion Star Hotel”, simpaticul cântăreț a fost prima alegere a regizorului Alecs Nastoiu și a producătorului Ovidiu Vasu de a realiza sountrack-ul filmului ce urmează să apară pe marile ecrane din 19 februarie.  
  
Piesa interpretată și compusă de Vizi Imre poartă același nume cu al filmului, „Billion Star Hotel”, peliculă ce a câștigat, printre altele, premiul de „Cel mai bun film străin” la US Hollywood Internațional Film Festival, „Best sound design” la Los Angeles Film Festival Awards, dar și Best Music la EuroFilm Festival din Spania.
  
 Despre colaborarea cu Vizi Imre, regizorul Alecs Nastoiu marturieste: „La început am crezut că îmi va fi foarte greu să finalizez muzica pentru Billion Star Hotel. Eu lucram la București la montajul filmului, iar Vizi Imre aștepta să îi dau imagini și să compunem împreună muzica la Târgu Mureș. În momentul respectiv credeam că va dura cel puțin un an să terminăm. Însă am avut o mare surpriză, după câteva vizite la Târgu Mureș, în studioul lui Vizi. Am observat că suntem cumva conectați la aceleași idei și aceleași viziuni. Am creat o legătură profesională excelentă, ca dovadă faptul că ulterior am lucrat împreună și la alte proiecte”. 
 
Mai mult, Vizi Imre completează: “Imi amintesc că Alecs a venit cu propunerea, ca înainte de a ne apuca de treabă, să ascultăm altă muzică de film, dar până la urmă am căzut amândoi de acord că mai bine luăm totul de la zero, inspirându-ne direct din stările personajelor și din secvențele din peliculă. A fost o plăcere să colaborăm și să facem echipă. Mă bucur că filmul a fost atât de bine primit la festivalurile de specialitate, fiind premiat pentru mai multe categorii, inclusiv pentru soundtrack”. 
 

Sinopsis detaliat al filmului

Profilul psihologic al personajelor începe să se contureze odată cu poveștile vieții personale, pe care și le împărtășesc cu naturalețe pe parcursul călătoriei. Fiecare poveste este un de ce și, totodată, un ghid de supraviețuire.

Arthur Popescu — un cuceritor descurcăreț, își transformă drama într-un modus vivendi. Iubește femeile, le folosește și pleacă. Fiecare dintre ele i se oferă, neoferindu-i, însă, nimic.

Panait Surdu — un sentimental neresemnat. Este abuzat sexual de către tată și, fără explicații, pierde prima li singura iubire pe care o va căuta neîncetat li pe care o va regăsi printre amintirile unei tinere orfane.

Sică Generalu—tatăl maternal care se înconjoară de copii uitați de lume, cărora le oferă căldura unui cămin, pe care îi educă cu responsabilitate după regulile naturale ale disciplinei familiale. Este, în acelali timp, tatăl pe care li l-ar fi dorit li mama care l-a părăsit, suplinind prin acțiunile sale rolul acestora.

Flash-uri din viața acestor personaje se derulează concomitent cu mersul trenului. Un tren care se oprește într-un timp și într-un spațiu, dar care continuă să meargă. Indiferent cât de vindicativă ar putea fi reîntoarcerea, trenul merge doar înainte.

Exploreaza subiecte similare:

Billion Star Hotel

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells