Billion Star Hotel, de o stea

de Gloria Sauciuc în 24 Feb 2016
Rulează în câteva cinematografe din țară și - printr-un efort uriaș al producătorilor - va ajunge în 40 de comune fără săli de cinema

Billion Star Hotel, film independent turnat și produs în județul Mureș, am putea spune că transplantează personaje din Filantropica, dacă întregul context al filmului nu ar fi suprarealist sau chiar oniric.

Am putea spune, de asemenea, că propune un subiect social, cum au declarat realizatorii, dacă personajele nu ar fi caricaturale, lipsite de identitate, de „carton”.

Am fi putut spune chiar că este comedie, dacă ceea ce ar fi putut să fie glume nu ar fi decât clișee obosite sau chiar situații profond depresive.

Un film în care până și clovnul (aici, florar) e fără haz...

O simplă succesiune de tablouri, unele care amintesc vag de lumea creată de Kusturica, altele delirant-groteşti, altele cu iz de Darjeeling Limited, cu un montaj aiuritor. Și un mesaj neinteligibil.

Muzica e marele atu al filmului, iar intenția producătorilor - să facă un film despre oameni fără noroc și fără căpătâi, cerșetori și copii abandonați - a admirabilă. Dar fiecare personaj ar fi meritat un film mai bun.

Billion Star Hotel va rula în câteva cinematografe din țară și, printr-un efort uriaș al producătorilor, în 40 de comune. 

Exploreaza subiecte similare:

Billion Star Hotel

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells