Benedict Cumberbatch, cowboy dur în primul trailer al The Power of the Dog, de Jane Campion

de Marina Florea în 27 Aug 2021
Bărbatul va declara război noii soţii a fratelui lui şi fiului ei adolescent
A fost dat publicității teaser-trailerul pentru westernul The Power of the Dog, regizat şi adaptat de Jane Campion (The Piano), cu Benedict Cumberbatch şi Kirsten Dunst în rolurile principale; filmul va fi lansat de Netflix pe 1 decembrie. Publicat pentru prima oară în 1967, romanul western al lui Thomas Savage este despre doi frați și rivalitatea dintre ei ce izbucnește atunci când unul dintre bărbați se căsătorește.
 
Phil Burbank (Benedict Cumberbatch) poate castra un vițel cu două tăieturi rapide ale cuțitului său; el înoată gol în râu, murdărindu-și trupul cu noroi. Este un cowboy la fel de dur ca pielea lui. Ce urmează pare un conflict inegal - bărbatul va declara război noii soţii a fratelui lui şi fiului ei adolescent.
Tema masculinităţii, nostalgia şi trădarea sunt un amestec ameţitor”, declara regizoarea despre roman
 
Este anul 1925. Frații Burbank sunt fermieri bogați în Montana. La restaurantul Red Mill, în drum spre piață, frații o întâlnesc pe Rose (Kirsten Dunst), o văduvă, și pe fiul ei uşor impresionabil, Peter (Kodi Smit-McPhee). Phil se comportă atât de crud încât îi duce pe amândoi până la lacrimi, bucurându-se de vulnerabilitatea lor și stârnindu-le colegilor săi râsul - cu excepția fratelui său George (Jesse Plemons), care o consolează pe Rose, apoi se întoarce să se căsătorească cu ea. Apoi Phil pare să-l ia pe băiat sub aripa lui. Este acest ultim gest o înmuiere care îl lasă pe Phil expus sau un complot? 
 
Jane Campion a fost premiată cu Oscar pentru scenariul filmului The Piano (1993), pentru care a primit şi o nominalizare pentru regie. Este prima femeie regizor premiată la Cannes cu Palme d’Or. Trofeul i-a fost acordat tot pentru The Piano.
 
 

Exploreaza subiecte similare:

The Power of the Dog, Jane Campion, Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst, Kodi Smit-McPhee, Jesse Plemons

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells