Avengers: Infinity War, provocări şi promisiuni

de Ştefan Dobroiu în 7 Nov 2017
Iată ce poţi aştepta de la blockbusterul anului 2018!

În 2012, The Avengers urca pe locul trei în topul global al filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile, iar o scenă de pe genericul de final punea fanii benzilor desenate pe jar, promiţând o confruntare cu Thanos, unul dintre cei redutabili villain-i din universul Marvel şi antagonist al uneia dintre cele mai populare serii de benzi desenate, Infinity Wars. De atunci au trecut cinci ani, iar până la premiera lui Avengers: Infinity Wars mai avem de aşteptat doar şase luni. Iată mai jos cele mai noi dezvăluiri şi declaraţii despre provocările blockbusterului.

Discuţiile despre Avengers: Infinity War au fost resuscitate de recentul Thor: Ragnarok, pe al cărui generic de final vedem o misterioasă şi uriaşă navă. Este, evident, nava lui Thanos, această secvenţă promiţând ceea ce promit o consistentă parte din celelalte secvenţe finale din alte filme Marvel, şi anume că promisa confruntare dintre Răzbunători şi Thanos, titanul în stare să declare război vieţii din întregul univers, este iminentă.

Filmul a început producţia la sfârşitul ianuarie, iar actori principali precum Robert Downey Jr. (Tony Stark), Chris Pratt (Peter Quill) şi Tom Holland (Peter Parker) nu au întârziat să aţâţe curiozitatea fanilor cu declaraţii misterioase despre anvergura filmului şi provocările sale. Mai aplicaţi, regizorii Anthony şi Joe Russo au făcut recent dezvăluiri privind spiritul poveştii şi rolul extrem de important al câtorva personaje secundare.

Am observat cu toţii că filmele Marvel, oricât de fidele elementelor din benzile desenate, încearcă adesea să abordeze un nou gen cinematografic. Infinity Wars nu face excepţie, iar genul explorat de această dată este aşa-zisul "heist movie", filmul cu jafuri. "Cu Infinty War, cel mai important element nou este Thanos şi faptul că el îşi face apariţia în poveste într-un mod atât de spectaculos şi curajos, încât aproape că devine un personaj principal. Am gândit o poveste interesantă cu el în centrul atenţiei, o poveste ce omagiază filmul cu jafuri: Thanos porneşte în căutarea Giuvaerurilor Infinitului într-un mod mult mai îndrăzneţ, iar acum are şi succes în misiunea sa. Întreg filmul are această energie a "răului" care se află întotdeauna cu un pas în faţa eroilor pozitivi. Ne-am uitat la o mulţime de filme animate de acest spirit al jafului şi am găsit în ele o sursă de inspiraţie", au spus fraţii Russo, citaţi de Slashfilm.

Practic, regizorii au descris întreaga acţiune a filmului aşteptat la începutul lui mai 2018 şi au dezvăluit, implicit, ce anume păstrează pentru sequelul încă fără titlu cu lansarea programată pentru 3 mai 2019. În primul film Thanos pune mâna pe Giuvaeruri, accesorizându-şi Mănuşa Infinitului şi devenind atotputernic. În al doilea, eroii pozitivi se vor arunca într-o luptă pe viaţă şi pe moarte, luptă de soarta căreia depinde viitorul (de fapt existenţa) întregului univers aşa cum îl ştim.

Poate că Ant-Man s-a inspirat şi el din filmele cu jafuri, dar nu e deloc greu să ne dăm seama că Avengers: Infinity War se află la un cu totul alt nivel. Primul Avengers a fost lăudat pentru modul eficient în care reuneşte pe ecran unii dintre cei mai populari supereroi Marvel, făcându-i să interacţioneze şi oferindu-le pe rând un loc central în poveste, dar Infinity War are o provocare şi mai consistentă, pentru că pe ecran se vor perinda zeci de supereroi. Suntem curioşi cum rezolvă scenariul scris de fraţii Russo această provocare fără ca filmul să arate ca o simplă procesiune a celor mai mari nume Marvel.

Totuşi, nu trebuie să ne aşteptăm ca Thanos să fie prezent în fiecare scenă a blockbusterului. La evenimentul D23, unde Disney a şi prezentat primele imagini din film, fraţii Russo au declarat că antagonişti vor şi membrii Ordinului Întunecat, format din progenituri ale lui Thanos precum Corvus Glaive, Proxima Midnight, Ebony Maw şi Cull Obsidian. "Avem multe personaje, iar Thanos trebuia cumva introdus. Nu puteam să facem în aşa fel încât personajele pozitive să-l înfrunte la fiecare pas. Sunt alte personaje pe care eroii pozitivi trebuie să le învingă pentru a ajunge la el. Ordinul Întunecat reprezintă grupul perfect de personaje pentru acest rol", a spus atunci Joe Russo.

Cu un trailer (încă nefăcut public) descris drept cel mai dramatic, intens şi în acelaşi timp sumbru din istoria de zece ani a studiourilor Marvel, Avengers: Infinity War promite să fie cel mai mare blockbuster al anului 2018.

Exploreaza subiecte similare:

Thor: Ragnarok, Avengers: Infinity War, Robert Downey Jr., Chris Pratt, Tom Holland (X)

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ishmael pe 7 noiembrie 2017 16:34
mi se pare mie sau voi sunteti mai fani Marvel de apar atatea articole despre filmele lor? Justice League are avanpremiera intr-o saptamana si nici un articol ;)
MarvelvsDc pe 7 noiembrie 2017 16:46
Batman V Superman a fost un film de cacat, nimanui nui pasa de justice league
cavallioty pe 8 noiembrie 2017 18:03
dupa Wonder Woman interesul scazut din cauza lui Batman V Superman a mai crescut,asta cu actorii depinde de fiecare,daca iti place mai mult Marvel evident ca nu iti plac actorii sau filmele DC
cosmin742000 pe 8 noiembrie 2017 08:02
nu te poti astepta la nimic bun ,de la un blockbuster american. Punct.De la unul cu supereroi cu atat mai putin.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells