Arnold Schwarzenegger susţine că regizorul filmului Conan l-a pus să facă „lucruri groaznice pe platoul de filmare”

de Gloria Sauciuc în 12 Oct 2023
... ca de exemplu să muşte dintr-un vultur mort

Noua carte motivaţională lui Arnold Schwarzenegger, „Be Useful: Seven Tools for Life”, rememorează lucrurile pe care fostul actor a trebuit să le facă pentru a juca cele mai celebre roluri din filme. E vorba în special de rolul din Conan Barbarul din 1982. Schwarzenegger scrie despre regizorul filmului, John Milius, care i-a cerut să facă „nişte lucruri groaznice”.

Iată ce relatează: „Am învăţat să călăresc cai, dar şi cămile şi elefanţi. Am învăţat să sar de pe stânci, să mă caţăr şi să mă ţin pe frânghii lungi, dar şi să sar de la înălţime”, declara actorul pentru Insider. „Practic, am făcut o şcoală de meserii, una pentru viitori eroi de acţiune... Cireaşa de pe tort a fost că Milius (regizorul - n.red.) m-a pus să fac tot felul de grozăvii. M-am târât printre stânci, scenă după scenă, până mi-a dat sângele. Am fost fugărit de câini sălbatici, care m-au prins şi m-au târât în nişte spini. Am muscat dintr-un vultur mort adevărat, după care a fost nevoie să fac gargară cu alcool după fiecare dublă. În una dintre primele zile de filmare, mi-am făcut o tăietură care a avut nevoie de patruzeci de cusături...”

Totuşi, toate greutăţile îndurate la filmări nu au fost suficiente încât să îl descurajeze să joace în Conan Distrugătorul, continuarea din 1984 a primului film, din fericire cu regia semnată de către Richard Fleischer.

Conan Barbarul nu a fost singurul film la care Schwarzenegger a trebuit să facă lucruri extreme pe platoul de filmare. Mai scrie că pentru rolul de cyborg din Terminatorul a fost nevoie să facă toate cascadoriile cu arme legat la ochi. „La Terminator deveneam un robot: m-am legat la ochi până am reuşit fiecare cascadorie cu ochii acoperiţi, şi să trag atâtea lovituri în poligon încât să nu mai clipesc atunci când trag cu arma”, scrie actorul..

„La Terminator 2, am exersat de atâtea ori încărcarea armei încât mi-a dat sângele, totul pentru o scenă de două secunde. Nu m-am plâns...”

Cartea lui Arnold Schwarzenegger, Be Useful: Seven Tools for Life, va fi pusă curând în vânzare în SUA.

Exploreaza subiecte similare:

Conan, Arnold Schwarzenegger, Conan the Barbarian

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells