Anim'est, din 2014 şi la Braşov

7 Apr 2014
Între 22 şi 25 mai, prima ediţie braşoveană a popularului festival de animaţie

Asociaţia culturală ESTE’N’EST organizează în perioada 22-25 mai prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est la Braşov. Open Air Piaţa Sfatului - piaţa centrală a oraşului, precum şi Sala Patria a Filarmonicii Braşov, reamenajată de curând, devin locaţiile-gazdă ale celui mai important festival de film de animaţie din România.

Prima ediţie a Anim’est Braşov va aduce cele mai de succes filme proiectate la Anim'est Bucureşti recent. Nici cei mai tineri cinefili nu sunt neglijaţi, secţiunea Minimest le-a pregătit o serie de surprize.

"Ne bucurăm că după mulţi ani de la apariţia ideii reuşim în sfârşit să aducem Anim’est-ul şi la Braşov. Ne propunem să oferim publicului o selecţie a celor mai bune filme de animaţie care au fost prezentate în ediţia de la Bucureşti. Suntem încântaţi că vom avea proiecţii în aer liber în una dintre cele mai frumoase pieţe centrale din România. Sunt sigur că e doar începutul unei poveşti absolut minunate", a declarat Vlad Ilicevici, directorul executiv al festivalului.

Dintre titlurile hit programate pentru Braşov fac parte Ernest et Célestine (foto, r. Stéphane Aubier Vincent Patar şi Benjamin Renner) recompensat cu premiul César pentru Cel mai bun film de animaţie în 2013, nominalizat la Oscar în 2014 şi câştigătorul Marelui Premiu la Annecy anul trecut. Un film 2D care îi va unge pe suflet pe fanii animaţiei old school cu un vizual fidel stilului ilustraţiilor seriei de cărţi şi cu personaje adorabile ce par desenate în acuarelă. Célestine este o şoricică de la orfelinat, unde învaţă constant să se teamă de urşi, inamicul numărul unu al speciei ei, dar ajunge să se împrietenească fix cu unul dintre ei, muzicianul Ernest - un uriaş blând cu vocea actorului Lambert Wilson (Martix Reloaded, Of Gods and Men).

O altă proiecţie eveniment este şi Vals cu Bashir/Waltz With Bashir. Filmul poartă semnătura regizorului israelian Ari Folman care, prin ceea ce el a numit “documentar animat”, realizează o călătorie prin Beirutul din timpul masacrului din septembrie 1982. Din selecţie mai fac parte Mary and Max, povestea savuroasă a doi prieteni prin corespondenţă, semnată de Adam Eliot, unul dintre cei mai cunoscuţi animatori independenţi sau Spirited Away, una dintre cele mai aclamate animaţii ale lui Hayao Miyazaki, care a spart toate recordurile de încasări în Japonia în anul lansării şi a câştigat o mulţime de premii, printre care Ursul de Aur la Berlinala din 2002 şi Oscarul pentru cel mai bun film de animaţie, în 2003.

Exploreaza subiecte similare:

Ernest et Célestine, Vals Im Bashir, Mary and Max

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 24 august 2014 21:25
Cred ca au fost ceva filme bune, poate pe unele vom avea ocazia sa le vedem si noi.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells