Animaţiile lui 2013

de Ştefan Dobroiu în 3 Sep 2013
Cu Avioane pe ecrane, iată încă cinci animaţii de văzut până în decembrie

Cel mai recent film animat marca Disney, Avioane, se lansează vineri pe marile ecrane. Cu o poveste inspirată de Cars/Maşini, animaţia urmăreşte aventurile lui Dusty, un mic avion cu un singur motor care stropeşte culturile agricole, dar care visează să descopere o lume dincolo de micul orăşel Propwash Junction. Cu toate că fizicul nu îi prea permite, şi - în plus - îi este frică de înălţime, Dusty se înscrie în concursul Wings Around The Globe, în care va concura cu cele mai bune maşinării zburătoare de pe mapamond... O experienţă care clar îi va schimba viaţa! Iată mai jos ce alte animaţii, destinate în primul rând copiilor, se vor lansa până la sfârşitul anului.

Justin and the Knights of Valour
Realizată în afara Hollywood-ului, Justin and the Knights of Valour îi are în rolurile principale pe Antonio Banderas, Saoirse Ronan şi Freddie Highmore şi spune povestea lui Justin, un tânăr care visează să devină cavaler, aşa cum a fost şi legendarul său bunic, sir Roland. Problema este că de ceva vreme cavalerii au fost izgoniţi din regat: însăşi regina i-a înlocuit cu avocaţi gata oricând să inventeze noi reguli stricte. Dar după o vizită plină de învăţăminte făcută bunicii, Justin se hotărăşte o dată pentru totdeauna: se va antrena pentru a deveni cavaler! Filmul este povestea aventurilor sale şi a trăsnitelor întâlniri cu personaje care mai de care mai ciudate. Vom vedea ce iese din aceste întâlniri pe 4 octombrie.

Cloudy with a Chance of Meatballs 2/Stă să plouă cu chiftele 2
Continuarea succesului din 2010 începe unde acesta s-a terminat: Flint (Bill Hader) e în sfârşit recunoscut odată ce idolul său Chester V îl invită să i se alăture la The Live Corp Company, unde s-au adunat cei mai buni şi mai străluciţi inventatori ai lumii. Doar că fericirea nu este de durată, căci Flint descoperă că una din invenţiile sale încă funcţionează într-un colţ îndepărtat al lumii creând hibrizi din animale şi mâncare. Împreună cu prietenii săi, Flint trebuie să pornească într-o nouă aventură pentru a salva lumea! Vedem dacă reuşeşte din 25 octombrie.

Free Birds
Owen Wilson şi Woody Harrelson fac echipă în această animaţie regizată de Jimmy Hayward (Horton Hears a Who!). Povestea este mai mult decât trăsnită: doi curcani din curţi diferite trebuie să lase deoparte diferenţele şi animozităţile şi să călătorească în timp pentru a schimba cursul istoriei: stratagema lor are un scop de care va beneficia întreaga lor specie şi anume scoaterea curcanilor din meniul de sărbători! Trăsnita animaţie se lansează pe ecrane pe 8 noiembrie.

Khumba
Din 22 noiembrie, vedem Khumba, o animaţie 3D cu savoare africană. Povestea se învârte în jurul lui Khumba, o zebră care se naşte doar cu jumătate din dungile negre ce fac mândria tuturor zebrelor din jur. Când în tribul său se naşte ideea că seceta cumplită ce afectează întreg ţinutul este provocată de dungile lui Khumba, acesta este alungat din sânul familiei. Eroul va trebui să facă echipă cu un gnu şi un struţ în misiunea lui al cărei scop este şi să afle ce s-a întâmplat cu dungile sale, dar şi să rezolve problema secetei...

Frozen
Disney mai are o şansă să facă senzaţie în lumea animaţiei cu Frozen, o producţie inspirată de basmul Crăiasa zăpezii ce pare a merge exact pe linia mega-succesului Rapunzel. Când o profeţie malefică face ca un întreg regat să se cufunde într-o iarnă veşnică, tânăra Anna va trebui să facă echipă cu Kristoff, un alpinist plin de întrăzneală, pentru a porni în căutarea Crăiesei Zăpezii, singura care ar putea pune capăt blestemului. Călătoria le va scoate în cale troli, un amuzant om de zăpadă pe nume Olaf, fiinţe magice, dar şi o mulţime de pericole. Anna şi Kristoff vor fi nevoiţi să le înfrunte în goana lor pentru a salva regatul de la un destin înfiorător. Lansat pe 27 decembrie, Frozen are toate şansele să devină hitul animat al anului.

Care crezi că este cea mai interesantă animaţie de aşteptat până la sfârşitul anului?

Exploreaza subiecte similare:

Planes, Khumba, Frozen, Cloudy with a Chance of Meatballs 2, Justin and the Knights of Valour, Free Birds

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
TheJesus pe 3 septembrie 2013 12:41
Animatiile sunt cele mai de succes pelicule de la Hollywood in ultimul timp.Totusi,nu prea imi plac animatiile,insa How to train your dragon (2010) a fost singurul care mi-a schimbat putin parerea despre ele.
DeadSea07 pe 3 septembrie 2013 15:16
Cloudy with a Chance of Meatballs 2 Si poate Plants
MikkaelWolfganger pe 3 septembrie 2013 16:18
Ca bine ai zis :)).Mai bine faceau o animatie despre plante in loc sa rerecicleze masinile si sa faca din ele avioane.
DeadSea07 pe 4 septembrie 2013 17:23
Multumesc :))
aavramescu23 pe 3 septembrie 2013 15:45
Frozen si poate Planes
Marin10 pe 3 septembrie 2013 18:28
Epic, Croods, Monters University?????
Marin10 pe 3 septembrie 2013 18:28
AAA ok am vazut prea tarziu "de acum incolo"
Bayard pe 3 septembrie 2013 18:53
Singurul care are sanse sa fie cu adevarat bun este Frozen.
xerses pe 3 septembrie 2013 19:17
Sunt bine facute; merita sa fie urmarite.
vladimir84 pe 3 septembrie 2013 21:55
Frozen suna cel mai bine si Khumba pare interesant dupa subiect.
Tyson_Kyd pe 4 septembrie 2013 20:40
Astept cu nerabdare Cloudy with a Chance of Meatballs 2 si Planes, restul sunt niste clisee .
Musa.del.Arte pe 4 septembrie 2013 21:31
Ohh, Frozen! 8->
starsbery pe 4 septembrie 2013 21:34
Eu una astept Frozen :)
greeny pe 4 septembrie 2013 23:12
Frozen :)
alex_il_fenomeno pe 5 septembrie 2013 17:53
Greu sa alegi doar unul.
adi_ramses pe 3 februarie 2014 11:17
daca apare Planes de ce nu apare si Turbo, practic au un scenariu identic, doar personajele difera

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells