Alfonso Cuarón, câștigător la premiile Asociației Regizorilor Americani

de Cristina Grigore în 27 Ian 2014
Regizorul lui Gravity devine astfel preferat în cursa Oscarului pentru Cel mai bun regizor

Alfonso Cuarón a fost recompensat pentru pentru regia SF-ului Gravity în cadrul ediției de anul acesta al premiilor Asociației Regizorilor Americani, scrie Variety.com. Pelicula i-a adus recent cineastului mexican și un Glob de Aur pentru Cel mai bun regizor, iar cum recenta distincție a fost de-a lungul timpului un indiciu aproape sigur al succesului la Oscar, Cuarón are mari șanse să primească și statueta din partea Academiei Americane.

Iată ce a declarant Cuarón, care își dispută anul acesta Oscarul cu David O. Russell (American Hustle), Alexander Payne (Nebraska), Steve McQueen (12 Years a Slave) și Martin Scorsese (The Wolf of Wall Street).

,,Am văzut toate aceste imagini cu Terra din spațiu și este absolut minunat; multe tonuri de verde și de albastru. Totul pare atât de organic [din spațiu].Toate acele linii prostești care apar pe hărțile politice nu se văd din spațiu. Este un experiment bizar al naturii, este experiența umană. Și este ceea ce noi, ca regizori, încercăm să obținem din arta cinematografică”.

De la lansarea lui Gravity în luna octombrie a anului trecut, și protagoniștii acestuia, Sandra Bullock și George Clooney, au primit aprecierea criticilor. Bullock a primit, printre altele, și o nominalizare la Oscar pentru Cea mai bună actriță în rol principal.

Exploreaza subiecte similare:

Alfonso Cuarón, Gravity, American Hustle, Alexander Payne, Nebraska, 12 Years a Slave, Steve McQueen, Martin Scorsese, The Wolf of Wall Street, Sandra Bullock, George Clooney, oscar 2014

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 17 februarie 2014 17:47
Chiar sunt curios cine va lua acest premiu la Oscar.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells