Academia Americană de Film i-a retras lui Harvey Weinstein titlul de membru

de Cristina Grigore în 16 Oct 2017
Săptămâna trecută, şi consiliul BAFTA i-a suspendat acestuia calitatea de membru, în vreme ce, duminică, preşedintele Franţei a anunţat că îi va retrage distincţia „Legiunea de Onoare”

Sancţiunile se ţin lanţ în cazul lui Harvey Weinstein, considerat până nu demult unul dintre cei mai influenţi producători de la Hollywood. După ce, săptămâna trecută, consiliul BAFTA i-a suspendat acestuia calitatea de membru şi Academia Americană de Film, în urma unei sedinţe avute sâmbătă, 15 octombrie, a hotărât excluderea acestuia din organizaţie.

„Am luat această decizie pentru a ne delimita de o persoană care nu merită respectul colegilor săi, dar și pentru a trimite, astfel, mesajul că în industria noastră s-a încheiat era ignoranței și a ruşinoasei complicități la acest comportament de prădător sexual, la această hărţuire sexuală la locul de muncă și pe platourile de filmare”, a comunicat Academia.

Weinstein va rămâne şi fără Legiunea de Onoare, cea mai înaltă distincție franceză, primită în 2012, pentru filmul „The Artist”, pe care l-a produs, şi care a câştigat mai multe premii Oscar. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a început procedurile de retragere a însemnelor de Cavaler al Legiunii de Onoare după ce producătorul a fost acuzat de mai multe femei de hărţuire şi agresiune sexuală, scrie TheHollywoodReporter.com.

Scandalul „Harvey Weinstein” a început pe 5 octombrie, după ce The New York Times şi The New Yorker au început să publice mărturii ale comportamentului său abuziv. Între ele, s-au aflat cele ale unor fotomodele şi angajate, dar şi ale unor actriţe celebre, precum Ashley Judd, Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie şi Cara Delevingne. În urma dezvăluirilor, consiliul de administraţie al companiei sale - The Weinstein Company - l-a concediat. 

Pe 11 octombrie, Weinstein a plecat spre Arizona, pentru a se interna înt-o clinică de reabilitare, cu programe speciale dedicate celor cu probleme sexuale. 

Exploreaza subiecte similare:

Harvey Weinstein, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Cara Delevingne

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells