Aaron Taylor-Johnson este noul James Bond?

de Gloria Sauciuc în 21 Mar 2024
Pe actorul britanic în vârstă de 33 de ani îl vom vedea mai întâi în The Fall Guy (din 26 aprilie la cinema) și Kraven the Hunter (din 30 august la cinema)

Anii de speculații cu privire la cine va prelua - de la Daniel Craig - rolul emblematicului spion britanic James Bond iau sfârșit, cum tabloidul britanic The Sun a anunțat că Aaron Taylor-Johnson a primit mult-râvnitul rol. The Sun a scris marți că Taylor-Johnson urmează să accepte rolul lui Bond și să semneze un contract săptămâna aceasta. Sigur, informația trebuie privită cu circumspecție, tocmai din cauza sursei care a anunțat această informație.

Taylor-Johnson, în vârstă de 33 de ani, este un actor englez, cunoscut mai ales pentru rolul principal din filmul Kick-Ass din 2010 și continuarea acestuia din 2013, Kick-Ass 2. De asemenea, el l-a interpretat pe Pietro Maximoff în filmul din Universul Cinematografic Marvel Avengers: Age of Ultron (2015), filmul său cu cele mai mari încasări de până acum, și urmează să revină în MCU în rolul personajului titular din viitorul film Kraven the Hunter. A jucat și în alte filme de buget mare și cu încasări mari, printre care Godzilla (2014), Tenet (2020) al lui Christopher Nolan și Bullet Train (2022). Taylor-Johnson a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor în rol secundar, în 2017, cu rolul său din thrillerul Nocturnal Animals, de Tom Ford. A început să lucreze de la vârsta de șase ani și a jucat în mai multe filme în copilărie, printre care Shanghai Knights (2003) și The Illusionist (2006).

Pentru cât timp va prelua Taylor-Johnson rolul

Barbara Broccoli, producătoarea filmelor Bond pentru Eon Productions, a declarat anterior pentru Variety că oricine va fi ales pentru rolul Bond va fi angajat pentru 10 până la 12 ani.

Speculațiile cu privire la cine îi va succeda lui Craig în rolul lui Bond au început de când actorul a confirmat, în 2019, că ultima sa apariție în rolul spionului va fi în filmul No Time to Die din 2021. Taylor-Johnson a condus cotele de pariuri pentru acest rol de când tabloidele au susținut că s-a întâlnit cu Broccoli pentru a discuta despre rol.

Cine a mai fost în cursă

Alți actori despre care se credea anterior că sunt în cursă au fost Henry Cavill (40 de ani), cunoscut pentru rolul lui Superman în filmele din DC Extended Universe, și actorul din Bridgerton, Regé Jean-Page (35 de ani).

Ani de zile au circulat zvonuri potrivit cărora actorul britanic Idris Elba (51 de ani) ar fi fost unul dintre principalii candidați pentru a prelua rolul lui Bond, însă acesta a declarat că unii detractori „au făcut ca toată treaba să fie dezgustătoare și respingătoare, pentru că a devenit vorba despre rasă”. Elba, care ar fi fost primul actor de culoare care ar fi interpretat rolul lui Bond, s-a declarat flatat de zvonuri, dar a declarat pentru Wall Street Journal în 2022 că nu îl vede pe Bond atunci când se uită în oglindă.

Franciza Bond

Franciza Bond s-a întins pe parcursul a peste 60 de ani și șase actori (înainte de distribuirea lui Taylor-Johnson), cu 25 de filme lansate până în prezent de Eon Productions și două filme produse de alte companii. Primul film Bond, Dr. No, a avut premiera în 1962 și l-a avut ca protagonist pe Sean Connery, primul actor care l-a interpretat pe spion. Connery și Roger Moore au jucat în rolul lui Bond în șapte filme fiecare, cele mai multe dintre toți actorii.

George Lazenby, Timothy Dalton, Pierce Brosnan și Daniel Craig sunt ceilalți actori care au jucat rolul iconic, mandatul lui Craig - care s-a întins pe durata a cinci filme, din 2006 până în 2021 - fiind cel mai recent.

Filmele Bond sunt, de obicei, succese de box office: Skyfall (2012) a avut încasări de peste 1,1 miliarde de dolari la box office-ul mondial, fiind cel mai de succes film al francizei, iar fiecare film Bond lansat în acest secol a avut încasări de cel puțin 400 de milioane de dolari la nivel global, scrie Forbes.

Exploreaza subiecte similare:

Aaron Taylor-Johnson, Nocturnal Animals, Kick-Ass, The Avengers: Age of Ultron, Barbara Broccoli, Kraven the Hunter, The Fall Guy

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells