« Înapoi la pagina festivalului

A murit Alain Resnais

de Ştefan Dobroiu in 2 Mar 2014
A murit Alain Resnais

Unul dintre cei mai cunoscuţi şi premiaţi regizori francezi din toate timpurile, Alain Resnais a murit sâmbătă, la vârsta de 91 de ani. În februarie regizorul concurase la festivalul de la Berlin cu cel mai recent film al său, Aimer, boire et chanter, care a şi câştigat trofeul Alfred Bauer pentru inovaţie.

Resnais a devenit celebru în 1955, cu documentarul Night and Fog, despre lagărele de concentrare naziste. Cariera sa, întinsă pe şase decenii, l-a transformat într-unul dintre cei mai apreciaţi regizori ai cinema-ului mondial. Hiroshima mon amour, Anul trecut trecut la Marienbad, care i-a adus Leul de Aur la festivalul de la Veneţia, Muriel, Je t'aime, je t'aime şi Mon oncle d'Amérique/Unchiul meu din America sunt câteva dintre cele mai cunoscute producţii ale sale.

Cu penultimul său film, Vous n'avez encore rien vu, Resnais a concurat în competiţia festivalului de la Cannes în 2011. Aimer, boire et chanter l-a transformat într-unul dintre cei mai vârstnici regizori din toate timpurile premiaţi la un festival de categorie A.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Claudynho pe 2 martie 2014 19:55
R.I.P
xerses pe 2 martie 2014 19:58
Odihneasca-se in pace!
circarul pe 2 martie 2014 20:51
Odihneasca-se in pace!
Ovidiu239 pe 3 martie 2014 13:17
R.I.P.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells