4 motive să te uiţi la serialul cu escroci Pro şi contra

de Ștefan Dobroiu în 29 Nov 2021
Serialul danez promovează câteva valori care îi fac povestea atrăgătoare

Unul dintre hiturile recente ale televiziunii daneze, serialul “Pro și contra/Pros and Cons/Friheden” va putea fi văzut în luna decembrie la Focus Sat TV. Iată mai jos premisa serialului şi câteva motive pentru care noi credem că merită să îi acorzi atenţie.

Eroii serialului sunt Erik (Lars Ranthe, foto) şi Nina (Lene Maria Christensen), doi soţi care, cu aproape două decenii în urmă, erau escroci neîntrecuţi. Doar că Nina rămâne însărcinată şi cuplul decide să lase în urmă viaţa plină de adrenalină pentru a-i oferi o existenţă cât mai sigură viitorului copil. În prezent, Erik şi Nina au probleme financiare, o relaţie tensionată cu fiica adolescentă Esther, iar pasiunea dintre ei s-a stins, aşa că mai că răsuflă uşuraţi când vechea lor parteneră, Jacqueline (Lotte Andersen), reapare cu o propunere greu de refuzat. Nu trece mult şi trioul de escroci va da piept cu o megacorporaţie farmaceutică, InvoPharma, în goana lor către un premiu de milioane de euro...

Familia, în primul rând
Desigur, inventivitatea eroilor şi modul cum ei reuşesc (aproape) de fiecare dată să iasă din situaţii imposibile este principalul atu cu care Pro și contra mizează pe atenţia spectatorilor. Dar ce ne-a atras pe noi la serial este modul cum Erik şi Nina sunt gata de orice, inclusiv să facă paşi importanţi înapoi în cursa lor spre marele premiu, pentru a-şi proteja copiii. Şi nu doar a-i proteja, ci a le oferi tot confortul necesar. Sunt aproape amuzante interacţiunile celor doi părinţi cu Esther, fiica lor adolescentă deloc dispusă să le aprecieze eforturile, şi fiul mai mic Kaj. Poate că la "serviciu" Erik şi Nina dejoacă ingenios planurile oponenţilor lor, dar acasă sunt la fel de neputincioşi în faţa provocărilor parentale ca oricare dintre noi.

David şi Goliat
Este ceva deosebit de ataşant în a pune în tabere opuse un cuplu de suburbie şi o megacorporaţie farmaceutică. Atât eroii cât şi compania au o perspectivă fantezistă asupra a ceea ce e permis şi ce nu (în sensul că sunt cu toţii dispuşi să încalce legea), dar chiar că nu e greu să-ţi alegi favoriţii în această poveste de tipul "buturuga mică răstoarnă carul mare". Din tabăra adversă se remarcă ambiţiosul, imoralul Mads Morell (Morten Brovn Jørgensen), un tânăr "executiv" dispus să calce pe cadavre pentru a urca în ierarhia din InvoPharma. Te putem asigura că răfuiala dintre Nina şi Erik şi corporaţia ce dispune de resurse aproape inepuizabile va fi plină de neprevăzut.

Pro şi contra
Chiar dacă traducerea în română a titlului pierde o parte a sensului (titlul englez poate fi tradus, pe lângă "pro şi contra", şi ca "profesionişti şi escrocherii"), abordarea poveştii pune în centrul atenţiei evaluarea corectă a riscurilor în periculoasa ocupaţie a cuplului de eroi. Nina este calculată şi deloc dispusă să rişte siguranţa familiei, în timp ce lui Erik îi place să improvizeze şi e gata de orice pentru a-şi proteja rolul în tot mai complicata escrocherie.

Ritmul
Filmele şi serialele cu jafuri şi escrocherii privilegiază aproape întotdeauna tensiunea şi întorsăturile de situaţie (să ne gândim doar la faimosul La casa de papel), dar Pro şi contra are o abordare proprie. Deşi nu-i lipseşte deloc acţiunea, serialul danez are şi momente mai profunde, în care eroii îşi reevaluează relaţiile şi valorile. Mai mult, ei sunt întotdeauna conştienţi că vor avea o viaţă şi după ce lovitura se va sfârşi şi trebuie să decidă încontinuu cât din această viaţă viitoare sunt dispuşi să sacrifice de dragul a câteva milioane de euro.

Începând din 2 decembrie, serile de luni și joi de la Focus Sat TV vor aduce câte două episoade cu aventurile simpaticei familii de escroci profesioniști în cele două sezoane ale serialul “Pro și contra” (Pros and Cons/Friheden, 2018 - 2020), de la ora 21:30. Sezonul 1 are 10 episoade, sezonul 2 are 8 episoade și continuă din 20 decembrie.

Focus Sat TV readuce în atenția publicului din România producția de conținut tv europeană de calitate, prin difuzarea în exclusivitate a unor seriale europene multipremiate, producții Canal+ Original.

Focus Sat TV este disponibil gratuit pentru toți clienții Focus Sat, fiind inclus în toate pachetele TV satelit Acces precum și în aplicația Focus Sat cu pachetele TV online Play TV. Încearcă aplicația Focus Sat gratuit 7 zile și vezi oricând serialul Pro și contra (2 sezoane) disponibil în biblioteca VOD, alături de alte producții de succes Canal+, precum Paris Police 1900, Baron noir (3 sezoane), Pedagogul (2 sezoane), ZeroZeroZero, Moscow Noir, Nox sau Secretul celor cinci.

Exploreaza subiecte similare:

The Five, Nox, Dirigenten, ZeroZeroZero, Belfer, Baron noir, Paris Police 1900, Morten Brovn Jørgensen, Lotte Andersen, Lene Maria Christensen, Lars Ranthe, Friheden

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 6 ianuarie 2022 00:17
Exceptand reclama "subtila", chiar pare promitator serialul, cat si site-ul, pentru cinefilii megalomani

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells