2016. Cele mai aşteptate filme ale anului (partea a doua)

de Gloria Sauciuc în 7 Ian 2016
Cel mai aşteptat film al anului 2016, conform unui studiu efectuat de Fandango, se lansează în România pe 16 decembrie

Miercuri vă prezentam filmele din prima jumătate a anului faţă de care avem cele mai mari aşteptări în 2016, astăzi continuăm lista cu producţiile care se lansează din iulie până în decembrie. Am notat şi data premierei pentru fiecare producţie, ca să o bifăm în calendar.

The BFG, premiera pe 1 iulie

Steven Spielberg este la cârma acestei adaptări a popularului roman fantasy scris de Roald Dahl, ce se centrează pe micuța londoneză Sophie și pe misteriosul uriaș care îi prezintă lumea plină de minunății dar și pericole de care aparține. Mark Rylance deține rolul la care face referire titlul, iar Sophie e jucată de către debutanta Ruby Barnhill. Bill Hader, Jemaine Clement, Michael Adamthwaite, Daniel Bacon, Chris Gibbs, Adam Godley, Jonathan Holmes, Paul Moniz de Sa, Penelope Wilton, Rebecca Hall și Olafur Olaffson completează distribuția.

Tarzan, cu premiera pe 8 iulie

David Yates este la cârma acestei reimaginări a aventurilor omului-maimuță, cu Alexander Skarsgård în rolul protagonistului și Margot Robbie ca Jane. Samuel L. Jackson și Christoph Waltz au și ei partituri consistente în această super-producție fantasy 3D doldora de efecte vizuale. Redactorii de la The Hollywood Reporter sunt de părere că Warner Bros va amâna premiera lui Tarzan, cum are de jonglat și cu alt titlu foarte important, Fantastic Beasts and Where to Find Them.

Star Trek Beyond, premiera pe 22 iulie

Justin Lin preia franciza SF de la J.J. Abrams, care a regizat anterioarele filme Star Trek, iar acum este producător executiv. Premiera marca Paramount îi are în distribuție pe Idris Elba, Chris Pine, Simon Pegg, Zachary Quinto, Zoe Saldana, John Cho, Anton Yelchin și Karl Urban. Din nou echipajul navei Enterprise are de înfruntat inamici noi în vastul spațiu cosmic încă neexplorat. În această nouă aventură echipajul va ajunge „acolo unde nu a mai ajuns nimeni, în căutarea lumilor noi și a noilor civilizații”, dincolo de orice Univers cunoscut, în binecunoscutul spirit al francizei Star Trek.

Ghostbusters III, premiera pe 29 iulie

Reboot-ul marca Sony a filmului din 1984 pune rucsacurile protonice și lansatoarele de particule pe umerii Melissei McCarthy, ai lui Kristen Wiig, Leslie Jones și Kate McKinnon. În comedia semnată de Paul Feig mai joacă arătosul Chris Hemsworth, plus Michael Kenneth Williams și Cecily Strong. Dacă fantasy-ul va avea succes, va pava calea altor remake-uri după filme celebre, de data aceasta cu o distribuție integral feminină.

Untitled Matt Damon/Bourne Sequel

Matt Damon se întoarce în rolul asasinului amnezic Jason Bourne, într-un nou capitol cu regia semnată tot de Paul Greengrass (care s-a ocupat și de episoadele doi și trei ale francizei Universal). Alicia Vikander, Vincent Cassel și Tommy Lee Jones sunt noile fețe, în timp ce Julia Stiles revine în distribuție. În România filmul nu are o dată a premierei, dar în SUA se lansează pe 29 iulie.

Suicide Squad, premiera pe 5 august

Sunt celebri pentru faptele lor rele şi pentru anarhia pe care o provoacă oriunde ar ajunge, dar guvernul Statelor Unite a reuşit să-i prindă şi să-i vâre după gratii. E vorba despre supervilainii din universul DC Entertainment. Pentru a-şi micşora pedeapsa, nelegiuiţii acceptă sinucigaşe misiuni sub acoperire, conştienţi că eşecul înseamnă moartea. După ce şi-au folosit puterile şi inteligenţa pentru rău, Joker-ul, Harley Quinn, Deadshot şi colegii lor vor lupta de data aceasta de partea binelui. Warner Bros. mizează pe distribuția alcătuită majoritar din staruri, plus bizareria personajelor.

Sully

Fără să aibă o dată de lansare în România, va avea premiera în SUA pe 9 septembrie. Filmul biografic produs în format 3D de către studiourile Warner Bros îl are în scaunul regizoral pe Clint Eastwood, iar protagonist este Tom Hanks. Acesta îl va portretiza pe eroul național Chesley „Sully” Sullenberger, pilot american care a aterizat forțat în râul Hudson, în ianuarie 2009, cu un avion de linie, salvând vieața tuturor celor 155 de pasageri.. Jamey Sheridan, Aaron Eckhart și Laura Linney joacă și ei în filmul ieșit din condeiul lui Todd Komarnicki.

The Magnificent Seven, premiera pe 23 septembrie

Filmul spune povestea locuitorilor unui sat mexican, ce apelează la ajutorul a şapte pistolari pentru a scăpa de bandiţii ce îi exploatează şi îi terorizează. Antoine Fuqua este cel care semnează regia acestei producții MGM înțesată de staruri, remake al filmului din 1960. Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent D'Onofrio, Wagner Moura, Haley Bennett, Peter Sarsgaard și Matt Bomer se înșeueáză pentru înlăturarea bandiților.

Gambit, premiera pe 10 octombrie

Channing Tatum joacă rolul principal în Gambit, producția X-Men de sine stătătoare. El este mutantul care locuiește în New Orleans. Are puterea de a manipula energia cinetică și e capabil să taie gâtul adversarilor doar cu o pereche de cărți de joc. Doug Liman semnează regia, după ce Rupert Wyatt a părăsit proiectul.

Jack Reacher: Never Go Back, fără o dată a premierei în România

Continuarea la filmul din 2012 este ecranizarea romanului Never Go Back, scrisă de Lee Child. Acţiunea îl prezintă pe Reacher în drum spre vechea sa bază militară din Virginia, pentru a lua cina cu o femeie numită recent comandatul bazei. Însă, când ajunge acolo, este acuzat de acte de violenţă asupra unui coleg şi de viol. Cum nu-şi aminteşte de niciuna dintre aceste „scăpări”, protagonistul este hotărât să facă totul pentru a ieşi basma curată şi a scoate adevărul la lumină. Ed Zwick este scenarist și regizor pentru sequelul realizat de studiourile Paramount.

Doctor Strange, cu premiera pe 4 noiembrie

Când strălucitul dar egocentricul neurochirurg Stephen Strange îşi pierde abilitatea de a opera în urma unui accident un viitor sumbru pare să-i fie destinat. Dar o întâlnire providenţială cu Cel Străvechi, un înţelept vrăjitor retras în sihăstrie pe culmile din Himalaya, i-ar putea deschide lui Strange calea către secretele magiei. Numai că Cel străvechi, deranjat de egoismul lui Strange, se va lăsa cu greu convins să-l transforme în învăţăcelul său. Va reuşi doctorul să devină Vrăjitorul Suprem, gata să apere Pământul de forţele magice din Univers? Scott Derrickson a primit de la Marvel scaunul regizoral.

Fantastic Beasts and Where to Find Them, din 11 noiembrie

Fantastic Beasts and Where to Find Them o face pe autoarea J.K. Rowling să se întoarcă în universul Harry Potter, de data aceasta și ca scenaristă! Eroul este Newt Scamander (Eddie Redmayne), autorul cărţii omonime din care studiază Harry în timpul primului an la Hogwarts, iar filmul îi prezintă aventurile, căci Newt nu se lasă până nu devine cel mai celebru magizoolog din lume. Călătoriile sale îi vor scoate în cale cele mai fantastice creaturi, unele dintre ele deosebit de periculoase.

Billy Lynn's Long Halftime Walk, din 11 noiembrie

Ang Lee este regizorul acestei adaptări a romanului best seller scris de Ben Fountain despre un soldat de 19 ani (debutantul Joe Alwyn) care supraviețuiește unei lupte în Irak, ce este surprinsă și de camerele de luat vederi. El împreună cu regimentul din care face parte sunt aduși acasă, în SUA pentru un turneu de promovare. Ei sunt, practic, forţaţi să retrăiască ororile unui război ce a făcut din ei nişte celebrităţi, dar continuă să îi lipsească de cei mai frumoşi ani ai vieţii. Garrett Hedlund, Kristen Stewart și Vin Diesel se alătură distribuției.

The Founder

Michael Keaton îl portretizează pe Ray Kroc, directorul executiv al imperiului McDonald's. Este povestea adevărată a vieți acestui bărbat care, pe când era un simplu vânzător din Illinois, în anii 1950, îi întâlnește pe Mac și pe Dick McDonald, care dețineau o afacere cu burgeri în sudul Californiei. Kroc pune la cale un plan prin care devine principalul acționar al afacerii și îi îndepărtează pe cei doi frați McDonald, construind apoi un imperiu de un miliard de dolari. Filmul nu are încă o dată de lansare în România.

Rogue One: A Star Wars Story, din 16 decembrie

Iată cel mai așteptat film din 2016, conform unui studiu efectuat de Fandango. Este vorba despre primul spinoff de la seria Star Wars, cu Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn, Donnie Yen, Jiang Wen, Forest Whitaker, Mads Mikkelsen, Alan Tudyk și Riz Ahmed în distribuție. Regizat de Gareth Edwards, filmul se centrează pe luptătorii din Rezistență, care fac echipă pentru a fura planurile navei Death Star. Evenimentele au loc înainte de cele din Star Wars: Episode IV - A New Hope. Iată, așadar, o aventură care conține elemente din universul Star Wars, dar care se îndepărtează, totodată de serie.

Assassin's Creed, din 23 decembrie

Michael Fassbender este protagonistul acestei adaptări a studiourilor Fox a uneia dintre cele mai populare francize de jocuri video. Fassbender îl joacă pe Callum Lynch, un personaj nou, creat special pentru film, care descoperă că este descendentul unei societăți secrete de asasini. El este purtătorul amintirilor strămoșului său din secolul XV, ce îi voi permite să stăpânească abilitățile necesare unui Cavaler templier contemporan. Justin Kurzel regizează filmul, în care mai joacă Michael Kenneth Williams și Marion Cotillard.

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children, din 23 decembrie

Eva Green face din nou echipă cu regizorul Tim Burton pentru acest film al studiourilor Fox, bazat pe romanul pentru tineri al lui Ransom Riggs despre un băiat (Asa Butterfield) care este transportat pe o insulă. Aici trebuie să ajute la protejarea unui grup de orfani cu puteri excepționale de o serie de creaturi gata să-i distrugă. Allison Janney, Rupert Everett, Judi Dench și Samuel L. Jackson întregesc distribuția.

Passengers, premiera pe 30 decembrie

Iată la final de an un SF romantic, de buget uriaș, cu Jennifer Lawrence și Chris Pratt protagoniști. Este primul proiect sub tutela noului director al Sony Pictures, Tom Rothman. Filmul va spune povestea unui bărbat (Chris Pratt) , care se află printre pasagerii unei nave-colonie aflată într-o foarte lungă călătorie interstelară. Trezit din somnul criogenic de o defecţiune a sistemului navei, acesta se hotărăşte până la urmă să mai trezească un pasager (Jennifer Lawrence), pentru a nu petrece decadele viitoare singur.

Exploreaza subiecte similare:

Passengers, Miss Peregrine's Home for Peculiar Children, Assassin's Creed, Rogue One: A Star Wars Story, The Founder, Billy Lynn's Long Halftime Walk, Fantastic Beasts and Where to Find Them, Doctor Strange, Gambit, The Magnificent Seven, Sully, Suicide Squad, Ghostbusters III, Star Trek Beyond, tarzan, Steven Spielberg, Roald Dahl, Mark Rylance, Jemaine Clement, Michael Adamthwaite, Daniel Bacon, Chris Gibbs, Adam Godley, Jonathan Holmes, Paul Moniz de Sa, Penelope Wilton, Rebecca Hall, David Yates, Alexander Skarsgård, Margot Robbie, Samuel L. Jackson, Christoph Waltz, Justin Lin, J.J. Abrams, Idris Elba, Chris Pine, Simon Pegg, Zachary Quinto, Zoe Saldana, John Cho, Anton Yelchin, Karl Urban, Kristen Wiig, Leslie Jones, Kate McKinnon, Paul Feig, Chris Hemsworth, Michael Kenneth Williams, Cecily Strong, Matt Damon, Paul Greengrass, Alicia Vikander, Vincent Cassel, Tommy Lee Jones, Julia Stiles, Clint Eastwood, Tom Hanks, Jamey Sheridan, Aaron Eckhart, Laura Linney, Todd Komarnicki, Antoine Fuqua, Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent D'Onofrio, Wagner Moura, Haley Bennett, Peter Sarsgaard, Matt Bomer, Channing Tatum, Doug Liman, Rupert Wyatt, Lee Child, Scott Derrickson, J.K. Rowling, Eddie Redmayne, ang lee, Garrett Hedlund, Kristen Stewart, Vin Diesel, Michael Keaton, Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn, Donnie Yen, Forest Whitaker, Mads Mikkelsen, Alan Tudyk, Riz Ahmed, Gareth Edwards, Star Wars: Episode IV - A New Hope, Michael Fassbender, Justin Kurzel, Marion Cotillard, Jennifer Lawrence, Tom Rothman, Jack Reacher: Never Go Back, Untitled Matt Damon/Bourne Sequel, The BFG

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells