2015: cele mai aşteptate filme (II)

de Ştefan Dobroiu în 18 Dec 2014
Zece filme care ar putea face senzaţie la anul pe marile ecrane

La începutul lunii decembrie am vorbit de opt dintre cele mai aşteptate filme ale anului viitor, dar titlurile atractive din 2015 sunt mult mai multe. Iată, în ordinea datei lansării, încă zece producţii care ar putea fi primite cu mare interes de publicul din România. Precizăm un detaliu îmbucurător: toate aceste filme se vor lansa la noi în ţară simultan cu premiera americană.

Ascensiunea lui Jupiter/Jupiter Ascending
6 februarie
Trebuia să-l vedem încă de anul trecut, dar SF-ul fraţilor Wachowski a fost amânat pentru începutul lunii februarie. Regizorii şi-au pus din nou la bătaie talentul pentru poveşti elaborate, imaginând un hibrid între Matrix şi Star Wars. În centrul atenţiei se află Jupiter (Mila Kunis), o insignifiantă femeie de serviciu de pe Terra. Curând ea va afla că are parte de un destin exemplar, aceasta putând schimba o dată pentru totdeauna viaţa pe planetă. Vânată de misterioşi răufăcători, Jupiter primeşte ajutorul lui Caine (Channing Tatum), un războinic interplanetar care îi arată că universul este mult mai complex, sumbru şi periculos decât îl credea ea.

Chappie
6 martie
Al trelea lungmetraj al lui Neill Blomkamp rămâne pe tărâmul SF-ului şi ni-l arată pe Chappie, un robot experimental creat să înveţe şi să aibă sentimente. Răpit de o familie de gangsteri, robotul va avea parte de experienţe extreme în încercarea sa de a înţelege ce i se întâmplă. Trailerul promite că Chappie ar fi "următorul pas în evoluţie" şi că sentimentele şi aptitudinile sale vor fi puse la încercare când creatorii săi vor fi atacaţi.

Mad Max: Fury Road
15 mai
Am scris pe larg aici despre sfertul de veac necesar pentru ca o nouă aventură a lui Mad Max să vadă lumina ecranului. Interpretat de Tom Hardy, eroul se va trezi într-o viaţă pe viaţă şi pe moarte pentru resursele unei lumi post-apocaliptice, pârjolite de un soare intens. Când o întâlneşte pe Furiosa (Charlize Theron), o femeie care vrea să traverseze deşertul, Max va trebui să înfrunte o bandă de sălbatici gata de orice pentru a pune mâna pe ultimele rezerve de apă şi benzină ale planetei.

San Andreas
29 mai
Nu se poate să treacă anul fără un "disaster movie", iar suspectul de serviciu din 2015 este San Andreas, cu Dwayne Johnson în rolul principal. Actorul interpretează un pilot de helicopter care va vedea întreaga Californie distrusă de un nimicitor cutremur. Împreună cu fosta soţie (Carla Gugino), eroul va porni în căutarea fiicei sale (Alexandra Daddario), prilej pentru a vedea de aproape cruntele consecinţe ale cataclismului.

Jurassic World
12 iunie
Trailerul lui Jurassic World a fost al patrulea cel mai vizionat din întreg anul (detalii), ceea ce ne face să credem că baza de fani a francizei a rămas intactă şi că aşteptările ridicate de filmul lui Colin Trevorrow sunt gigantice. Cu o distribuţie interesantă şi promisiunea unui nou dinozaur ce îl depăşeşte în ferocitate până şi pe T-Rex, sequelul s-ar putea bucura de un mare succes de public. Filmul va confirma statutul de star al lui Chris Pratt (foto), devenit unica şansă de supravieţuire a oamenilor de pe Isla Nublar în lupta lor împotriva periculoşilor dinozauri.

Terminator: Genisys
3 iulie
Cel mai frapant detaliu despre povestea acestei continuări este faptul că aceasta pare să nu respecte cronologia filmelor anterioare. În anul 1984 tânăra Sarah Connor (Emilia Clarke, din Urzeala tronurilor) nu este femeia neajutorată interpretată de Linda Hamilton în primul film al seriei, ci o adevărată războinică extrem de pricepută în mânuirea armelor de foc şi folosirea punctelor slabe ale cyborgilor din viitor. Mai multe detalii despre subiect şi îndepărtarea de cronologia originală, aici.

Ant-Man
17 iulie
Film aflat în dezvoltare de ani buni, Ant-Man ni-l arată în rolul titular pe Paul Rudd, care face o schimbare de direcţie în carieră. Actorul îl interpretează pe Scott Lang, un infractor mărunt care învaţă ce înseamnă responsabilitatea şi puterea binelui când pune mâna pe o substanţă ce-i permite să îşi micşoreze dimensiunile. Distribuţia este completată de Evangeline Lilly, de văzut de azi şi în Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri, Michael Douglas şi Corey Stoll.

Crimson Peak
16 octombrie
Să fie noul film al lui Guillermo del Toro una dintre cele mai plăcute surprize ale anului următor? Vom afla o dată cu premiera din octombrie 2015. Tot atunci vom afla cât de populare mai sunt în zilele noastre casele bântuite. Acţiunea are loc în secolul 19, într-un conac în paragină dintr-o zonă montană a Angliei. Aici scriitoarea Edith Crushing (Mia Wasikowska) va afla că fermecătorul ei soţ, Sir Thomas Sharpe (Tom Hiddleston), nu este chiar cum credea ea.

The Martian
27 noiembrie
Matt Damon este starul acestei drame SF despre o misiune umană pe Marte. Actorul îl interpretează pe astronautul Mark Watney, care rămâne părăsit pe Marte după ce colegii săi sunt forţaţi să evacueze planeta din cauza unei distrugătoare furtuni de praf. Va mai reuşi el să ajungă pe Terra sau îşi va afla sfârşitul pe arida planetă vecină?

The Good Dinosaur
27 noiembrie
A doua animaţie originală Pixar din 2015, The Good Dinosaur a avut parte de câteva hopuri de producţie, fiind amânat mai bine de un an de zile pentru retuşuri ale scenariului. Premisa este una cât se poate de ofertantă: asteroidul care se presupune că ar fi dus la dispariţia dinozaurilor nu a mai lovit Pământul, prin urmare cele două specii au fost nevoite să convieţuiască. Eroii sunt Arlo, un Apatosaur adolescent înalt de 20 de metri, şi băieţelul Spot. Ei vor lega o prietenie neaşteptată.

Care ţi se pare cel mai interesant film din listă?

Exploreaza subiecte similare:

Jupiter Ascending, Chappie, Mad Max: Fury Road, Jurassic World, San Andreas, Terminator: Genisys, Crimson Peak, The Good Dinosaur, Ant-Man, The Martian

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
andreyb22 pe 18 decembrie 2014 10:25
Ar mai fi si "Avengers: Age of Ultron"
cosmin742000 pe 18 decembrie 2014 12:27
Crimson peak pare singurul care sa semene cat de cat cu un film .
fendal pe 18 decembrie 2014 14:13
Furious 7 iti spune ceva?
radurex25 pe 18 decembrie 2014 14:43
inainte sa comentati ca nu stiu ce film nu e, vedeti ca asta e partea a doua, mai e un articol legat de filmele din 2015
xerses pe 18 decembrie 2014 16:32
Tentant pentru mine suna acum San Andreas.
Sorin87 pe 18 decembrie 2014 18:32
toate sunt beton
dido pe 19 decembrie 2014 19:38
Ma bucur ca o sa apara multe sf-uri,dar speram sa fie si Star Wars printre ele...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells